Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Κιλκίς: Τελετή απονομής βραβείων του 24ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού»

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 24ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», μια διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελευθέρια» 2019 του Δήμου Κιλκίς και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές και της φετινής διοργάνωσης, ποιητές από όλα τα διαμερίσματα του ελλαδικού χώρου και από την Κύπρο, εμπιστεύθηκαν την έμπειρη κρίση της επιτροπής και απόθεσαν τον ποιητικό τους λόγο στα χέρια της.

Η Επιτροπή με χαρά διαπίστωσε υψηλό επίπεδο στις συμμετοχές και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία μιας και η ποίηση είτε ως “άλλος δρόμος” για να αφουγκραστούμε τον κόσμο και τους ανθρώπους , είτε ως “τέταρτη διάσταση” κατά τον Ρίτσο, είτε ως τον ουρανό που όλοι διψάμε κατά τον Σαχτούρη, είναι πάντα εδώ, ζωντανή και έχει να μας πει και να μας δώσει πολλά..

Τα αποτελέσματα του 24ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού έχουν ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ
Πρώτο Βραβείο: Ελένη Βελέντζα από την Χαλκίδα

Δεύτερο Βραβείο: Αλέξανδρος Βαναργιώτης από τα Τρίκαλα

Τρίτο Βραβείο: Κώστας Αγοράκης από την Θεσσαλονίκη

ΕΠΑΙΝΟΙ
Ισότιμα αποφασίσθηκε να δοθούν και δύο έπαινοι στον

1. Ελευθέριο Κορυφίδη από την Βέροια και

2. Γιάννο Λαμπή από την Κύπρο

Το φετινό τιμητικό αφιέρωμα, στο πλαίσιο του 24ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», αφορά στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, τον ποιητή του έρωτα και της επανάστασης, Τάσο Λειβαδίτη και φέρει τον τίτλο “ Κλαίνε όσοι στο βάθος ακόμα ελπίζουν”.

Ο Τάσος Λειβαδίτης είναι ένας ποιητής αμείλικτα διαθέσιμος στον έρωτα που με έναν ετερόδοξο, θαλεγε κανείς, τρόπο διαβάζεται μέσα από τα social media όσο κανένας άλλος, ίσως γιατί, όπως ο ίδιος λέει “οι άνθρωποι ζουν από τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση στη ζωή των άλλων”.

Αναφορά στο έργο του Τάσου Λειβαδίτη θα κάνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής νεοελληνικής γραμματείας του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού, Δημήτρης Κόκορης. 

Μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Παύλου Δανελάτου θα διαβάσουν ποιήματα και το μουσικό σχήμα του Βασίλη Πρατσινάκη με τον Γιάννη Φιλιππουπολίτη στο πιάνο και τον Παύλο Παφρανίδη στο μπουζούκι θα αποδώσει μελοποιημένους στίχους του ποιητή που τόσο αγαπήσαμε.

Η ΤΕΧΝΗ σας προσκαλεί όλους σε αυτή τη γιορτή της ποίησης στην πόλη μας, μια γιορτή που διοργανώνει με συνέπεια τα τελευταία 24 χρόνια.

Ελάτε για να γνωρίσετε τους ποιητές του σήμερα, ελάτε να κουβεντιάσουμε για όλα αυτά που υπερβαίνουν το φθαρτό γιατί “εμείς πάντα το ξέραμε
πως δε χωράει μέσα στους τέσσερις τοίχους το μεγάλο μας όνειρο”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.