Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οι πασχαλινές προετοιμασίες των ΚΔΑΠ KINESIS

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ KINESIS
Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινηθήκαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors. Ξεκινήσαμε με στόχο να στολίσουμε και να ομορφύνουμε τις δομές μας με πασχαλινές δημιουργίες φτιαγμένες από τα θαυματουργά χεράκια των παιδιών μας. 

Έτσι, φτιάξαμε έναν μεγάλο κούνελο από βαμβάκι και μερικές πασχαλίτσες. Εργαστήκαμε όλοι μαζί και με άψογη συνεργασία φτιάξαμε πρώτα τον φράχτη μας. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε και κόψαμε το κουνελάκι και τις πασχαλίτσες, ενώ για τα φτερά τους χρησιμοποιήσαμε τις παλαμίτσες μας. Προσθέσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και η κατασκευή μας ήταν έτοιμη να διακοσμήσει το ΚΔΑΠ μας.

Συνεχίσαμε φτιάχνοντας και έναν τεράστιο λαγό από φασόλια χρησιμοποιώντας τη τεχνική του κολλάζ. Αλλά δε μείναμε εκεί αφού κατασκευάσαμε και ένα πανέμορφο στεφάνι το οποίο διακοσμήσαμε με αυγά και μια στρουμπουλή κοτούλα να καμαρώνει πάνω τους. Ολοκληρώσαμε τον πασχαλιάτικο στολισμό μας παίρνοντας ροζ και μπλε χαρτόνια, πομ-πομ και χνουδωτά σύρματα για να φτάξουμε έξι χαριτωμένα λαγουδάκια. 

Ακόμη, αφού πρώτα κόψαμε βελουτέ χαρτόνια σε σχήμα αυγού και βάψαμε μακαρόνια διαφόρων σχημάτων, καταφέραμε να διακοσμήσουμε τέσσερα εντυπωσιακότατα αυγά. Όλα αυτά συνθέτουν το πασχαλινό στολισμό της δομής μας!

Πασχαλινή ήταν και η δημιουργική γραφή της εβδομάδας, όπου οι μικροί μας συγγραφείς είχαν ένα δύσκολο εγχείρημα.

Πήραν τη λέξη "αυγουλοτσουγκρίσματα" και έπρεπε από κάθε γράμμα της να φτιάξουν μία νέα λέξη. Αφού σχημάτισαν αυτές τις καινούριες λέξεις, έπρεπε να δημιουργήσουν με αυτές μία πασχαλιάτικη ιστορία.

Παράλληλα, στο μάθημα των αγγλικών τα παιδιά μας σκέφτηκαν διάφορες λέξεις σχετικές με το Πάσχα και αναρωτήθηκαν πως μεταφράζονται στα αγγλικά. Έτσι, αφού αναζητήσαμε αυτές τις λέξεις, αποφασίσαμε να τις μετατρέψουμε σε παιχνίδι. Γι’ αυτό τις γράψαμε σε κάρτες, χρωματίσαμε αντίστοιχες εικόνες και τις πλαστικοποιήσαμε. Έπειτα, ήρθε η ώρα να παίξουμε προσπαθώντας να αντιστοιχίσουμε τις λέξεις με τις σωστές εικόνες.

Επιπλέον, το Πάσχα πλησιάζει και έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τα παραδοσιακά τσουρέκια και το βάψιμο των αυγών. Εμείς όμως είπαμε να ξεκινήσουμε με κάτι διαφορετικό στα μαθήματα μαγειρικής της εβδομάδας και να φτιάξουμε παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια από τη Σμύρνη και μικρά λαχταριστά «Λαζαράκια», τα οποία σύμφωνα με την παράδοση, τα φτιάχνουν οι νοικοκυρές το Σάββατο του Λαζάρου. 

Σηκώσαμε λοιπόν τα μανίκια και στρωθήκαμε στη δουλειά ώστε να φέρουμε την αποστολή μας εις πέρας και να τιμήσουμε την ελληνική παράδοση. Αρωγός στις προσπάθειες μας πάντα τα Ελληνικά Μάρκετ που μας παρέχουν με τα απαραίτητα κάθε φορά υλικά!

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος σε ένα από τα μαθήματα ρομποτικής της εβδομάδας βρέθηκε ο γνωστός σε όλους κροκόδειλος. Έτσι, αφού τον γνωρίσαμε καλύτερα και μάθαμε για τις συνήθειές του, έφτασε η στιγμή τα lego μας να αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή του. 

Έπειτα, προχωρήσαμε στον προγραμματισμό του με τον κινητήρα να δίνει εντολή στον κροκόδειλο ν’ ανοίγει το στόμα του, ενώ μετά σειρά έπαιρνε ο αισθητήρας φωτός. Αυτός μόλις αντιλαμβανόταν κίνηση προς το μέρος του, έκανε τον κροκόδειλο ν’ ανοιγοκλείνει το στόμα του επαναλαμβανόμενα και ν’ ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος.

Ακόμη, ένα διαφορετικό μάθημα ενόργανης- ακροβατικής γυμναστικής πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis for juniors, αφού ανοίξαμε τις πόρτες μας και υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τους γονείς των παιδιών μας, με σκοπό να παρακολουθήσουν σε πρώτο πλάνο την προπόνηση άλλα και την πρόοδο των μικρών αθλητριών τους! Το μάθημα πήρε και έναν άλλο αέρα αφού τα αστεράκια μας είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για πρώτη φορά μεταξύ τους. 

Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζονται για μελλοντικές συμμετοχές τους σε διαγωνισμούς ενόργανης γυμναστικής σε ένα φιλικό κλίμα αναπτύσσοντας την ευγενή άμιλλα μεταξύ τους. Έτσι, για άλλη μια φορά τα παιδιά μας μας εντυπωσίασαν με τις δεξιότητες και την πρόοδο τους. 

Ευχαριστούμε πολύ τον δάσκαλο μας κ. Μάρκο Μαγδαλιανίδη για την αποτελεσματική και ξεχωριστή δουλειά του. Ευχαριστούμε επίσης πολύ και όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν σε αυτό το ξεχωριστό μάθημα και έδωσαν ένα άλλο χρώμα στις προπονήσεις μας!

Επιπλέον, κάτι νέο, δημιουργικό και ωφέλιμο, τόσο για το σώμα όσο και το πνεύμα των παιδιών μας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα για τις δομές μας. Ο λόγος για το OUTDOOR KIDS FITNESS, ένα διαφορετικό τρόπο εκμάθησης και εξάσκησης των βασικών κινητικών δεξιοτήτων αλλά και ενίσχυσης της πειθαρχίας των παιδιών. 

Στο πρώτο μας μάθημα καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μια σειρά συντονιστικών ασκήσεων καθώς και συγκεκριμένων ασκήσεων ταχύτητας. Στόχος αυτών η αντίδραση σε διαφορετικά ερεθίσματα, η γρήγορη σκέψη και εκτέλεση αλλά και η ανάπτυξη των συντονιστικών μας ικανοτήτων. 

Όλα αυτά συνοδευόμενα από τα χαμόγελα των παιδιών, τα οποία ανταποκρίθηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό στη νέα αυτή δραστηριότητα των δομών μας! Το πρόγραμμα μας θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18:00-19:00 στο Δημοτικό στάδιο Κιλκίς.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δομές μας θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια του Πάσχα και οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται θα είναι η ενισχυτική διδασκαλία, τα εικαστικά, η ζωγραφική, η παιδική γυμναστική και το παιχνίδι στα αγγλικά. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το ωράριο λειτουργίας των δομών μας από τη σελίδα μας αλλά και στις γραμματείες των δομών μας. 

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.