Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΚΔΑΠ Kinesis: Υποδεχόμαστε την Άνοιξη παρέα με ήρωες της Disney

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Άλλη μία δημιουργική και ανοιξιάτικη εβδομάδα ολοκληρώθηκε για τις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors. Έτσι, παρά τον άστατο χαρακτήρα του Μάρτη, για τον οποίο άλλωστε έχουν γραφεί και πολλές παροιμίες, αυτός δεν παύει να είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης.

Και παρά τα κρύα των τελευταίων ημερών, τα σημάδια του ερχομού της κάνουν δειλά την εμφάνιση τους. Ένα απ' αυτά οι ανθισμένες αμυγδαλιές. Ένα δέντρο με μεγάλη ιστορία, που αποτέλεσε την έμπνευση μας στο μάθημα της Ζωγραφικής. 

Αφού λοιπόν σχεδιάσαμε τον κορμό και τα κλαδιά της αμυγδαλιάς και τα χρωματίσαμε με τέμπερες, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε τα άνθη της. Χρησιμοποιήσαμε τη βάση ενός μπουκαλιού από αναψυκτικό σαν σφραγίδα βουτώντας την σε λευκή και ροζ τέμπερα και έπειτα την ακουμπήσαμε στο χαρτί μας! Η χρήση της τεχνοτροπίας αυτής εξέπληξε ευχάριστα τα παιδιά που δε χόρταιναν να «σφραγίζουν» με αυτό το χαρτί τους.

Συνεχίσαμε τους ζωγραφικούς πειραματισμούς μας χρησιμοποιώντας, εκτός από πινέλα, και πιρούνια! Έτσι, αφού σχεδιάσαμε ένα βάζο ζητήσαμε από τα μικρά μας να ζωγραφίσουν λεπτά κλωνάρια και ύστερα να πάρουν στα χέρια τους τα πιρούνια και βουτώντας τα σε διάφορα χρώματα να τα χρησιμοποιήσουν και αυτά σα σφραγίδα πάνω στα κλωνάρια ώστε να δημιουργήσουν όμορφες τουλίπες.

Επιπλέον, στο μάθημα των εικαστικών, αφού είχαμε μιλήσει για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου και για τη φύση που αυτούς τους μήνες φοράει τα πιο φωτεινά και ζωηρά χρώματα της αλλά και για τους καρπούς και τα υλικά αγαθά που μας προσφέρει αυτή η εποχή, αναφερθήκαμε στην πολύτιμη βοήθεια των μελισσών και των πεταλούδων στο έργο της Άνοιξης. Έπειτα κατασκευάσαμε τα δικά μας καδράκια συμπεριλαμβάνοντας όλα αυτά για τα οποία είχαμε συζητήσει.

Ένα άλλο από τα θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα ήταν τα αγαπημένα σε όλους κινούμενα σχέδια και πιο συγκεκριμένα οι ήρωες της Disney. Έτσι, αφού συζητήσαμε για την ιστορία και τον δημιουργό των γνωστών ηρώων μας Μίκυ και Μίνι, προσπαθήσαμε να τους σχεδιάσουμε και να τους κατασκευάσουμε. Επιπλέον, την ώρα της φιλαναγνωσίας, αφού διαβάσαμε το κλασσικό παραμύθι της Χιονάτης, φτιάξαμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες για να μας διευκολύνουν στο διάβασμά μας, ενώ την ώρα της δημιουργικής γραφής, πιάσαμε τα μολύβια μας και αρχίσαμε να περιγράφουμε τον αγαπημένο μας ήρωα.

Συνεχίσαμε κατασκευάζοντας ένα πρωτότυπο ποδοσφαιράκι χρησιμοποιώντας ένα κουτί παπουτσιών, ξυλάκια και τους αγαπημένους μας ήρωες για παίκτες. Παράλληλα, την ώρα των αγγλικών, μας επισκέφτηκε ο Νέμο και η ξεχασιάρα φίλη του Ντόρι. Όμως δυστυχώς το σώμα, τα πτερύγια και η ουρά τους ήταν ξεχωριστά. Οι μικροί μας μαθητές έπρεπε λοιπόν να βοηθήσουν τους επισκέπτες μας κόβοντας και ενώνοντας τα κομμάτια τους. Κι επειδή η Ντόρι ξεχνάει πολύ γρήγορα, αποφασίσαμε να τη βοηθήσουμε να θυμάται μερικές λέξεις. Έτσι, τα παιδιά μας τις έγραψαν κάποιες εύκολες αγγλικές λέξεις για να τη βοηθήσουν.

Η Ρομποτική είναι ένα από τα μαθήματα που γεμίζουν όμορφα και δημιουργικά τις μέρες μας. Οι ρομποκατασκευαστές μας λοιπόν αυτή την εβδομάδα ήταν για άλλη μια φορά πανέτοιμοι να φέρουν εις πέρας το έργο τους, μέσα από το ερευνητικό τους πνεύμα, την παρατηρητικότητα και κυρίως το αίσθημα συνεργασίας μεταξύ τους. Έτσι, με τον αυτοσχεδιασμό, καταφέραμε να κατασκευάσουμε τα δικά μας ρομποτικά αμαξάκια χρησιμοποιώντας Lego, τροχούς, τον κινητήρα και τον αισθητήρα κίνησης που έπρεπε να τοποθετηθεί μπροστά από το όχημα. Η θέση του όμως δεν ήταν τυχαία, καθώς βοηθάει το αμαξάκι μας να σταματάει, όταν βλέπει κάποιο εμπόδιο μπροστά του. Έτσι καταλάβαμε πως τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν τέτοιου είδους συστήματα ασφαλείας, για να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα.

Επιπλέον ένα καινούριο μάθημα παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στη δομή ΚΔΑΠ kinesis for kids, αυτό της ποντιακής διαλέκτου. Λίγο πολύ στην πόλη του Κιλκίς όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει λέξεις και φράσεις στα ποντιακά, καθώς ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων έχει ρίζες από τον Πόντο. Έτσι, κι εμείς αποφασίσαμε να εντάξουμε την εκμάθηση της διαλέκτου αυτής στο πρόγραμμά μας και να γνωρίσουμε τον πλούτο της. Σαν πρώτη επαφή τα παιδιά μας έμαθαν μερικές λέξεις και τη σωστή προφορά τους και στη συνέχεια τις παρίσταναν με παντομίμα. Στο τέλος του μαθήματος υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και ανυπομονησία για την επόμενη φορά.

Τέλος, εννοείται πως μετά από όλα αυτά οι μικρές μας κοιλίτσες άρχισαν να γουργουρίζουν! Έτσι, οι έμπειροι πλέον μικροί μας μάγειρες έπλασαν μικρά ψωμάκια στα οποία έδωσαν έξτρα γεύση βάζοντας από πάνω τριμμένο κασέρι. Επίσης, τιμώντας την ελληνική παράδοση, αλλά ταυτόχρονα βάζοντας τη δικής μας πινελιά σε αυτή, φτιάξαμε μια διαφορετικά πίτα, που αντί για τυρί ή σπανάκι, γεμίσαμε με ντομάτα και ελιά. 

Επειδή όμως για κλείσιμο θέλαμε να φάμε κάτι γλυκό, φτιάξαμε και μερικά μερεντοπιτάκια σε σχήμα κρουασάν, κλείνοντας έτσι γλυκά την εβδομάδα μας! Στις μαγειρικές μας αυτές περιπέτειες χορηγός και υποστηρικτής μας πάντα τα Ελληνικά Μάρκετ τα οποία και ευχαριστούμε πολύ για τα υλικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.