Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Δυναμική παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας και της Eurimac στην ημερίδα: «Μοναστηριακή Διατροφή, Κουζίνα και Γαστρονομία»

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Δυναμική ήταν η παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας και της βιομηχανίας ζυμαρικών Eurimac που εδρεύει στο Σταυροχώρι στην ημερίδα: «Μοναστηριακή Διατροφή, Κουζίνα και Γαστρονομία»! Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με διαδραστικό χαρακτήρα που διοργανώθηκε στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Διαιτολογίας και Διατροφής) και με την αρωγή της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΕΔΕ). 

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε βιωματικό μαγείρεμα των φοιτητών του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τμήματος με τον Γέροντα Επιφάνιο τον Μυλοποταμινό, ομιλία επιστημόνων και καθηγητών του ΑΤΕΙΘ, γευσιγνωσία οίνων του κτήματος Μυλοποτάμου, Αϊδαρίνη και τσίπουρο Βλαδίκα. 

Τα εδέσματα που ετοιμάστηκαν ήταν γευστικές πατάτες γιαχνί με βιολογικά ελληνικά προϊόντα.Οι φοιτητές του ΑΤΕΙΘ, οι επαγγελματίες διαιτολόγοι, οι γυμναστές, οι τεχνολόγοι τροφίμων, οι εστιάτορες, οι chefs και οι έμποροι που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις διαδικασίες απόλαυσαν το σπυρωτό κριθαράκι λαχανικών Makvel 5 δημητριακών, της εταιρίας Eurimac από το Κιλκίς, ένα καινοτόμο προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. 

Το κριθαράκι Makvel 5 δημητριακών, αφού τσιγαρίστηκε με τα λαχανικά, αρωματίστηκε με ελληνικά βότανα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ενθουσίασε με την ευχάριστη γεύση και υφή του. Στην ημερίδα, ακούστηκαν σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον τουριστικό τομέα και τους κλάδους της εστίασης. 

Ο Δρ Σπύρος Αβδημιώτης αναφέρθηκε στην αξία της εμπειρίας της μεσογειακής διατροφής στα ξενοδοχεία και ακόμη πιο συγκεκριμένα του "Αριστοτελικού Μενού", δημιουργία του Γιώργου Παλησίδη. Η Δρ Σουζάνα Παπαδοπούλου μίλησε για τις εφαρμογές της μεσογειακής διατροφής στα ξενοδοχεία αλλά αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι η έρευνα απέδειξε ότι η νηστεία είναι πραγματικά ωφέλιμη για την ανάπτυξη του ανθρώπου. Η νηστεία είναι μια ολιστική διατροφική επιλογή. 

Η Δρ Μαρία Χασαπίδου, Πρόεδρος του τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας, έθιξε το θέμα των ελληνικών και τοπικών προϊόντων. Η αξία τους είναι τεράστια και πρέπει να επιμένουμε στην επιλογή τους και προσαρμογή των συνταγών μας στα ελληνικά χόρτα, βότανα, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά. 

Η οικοτεχνία επεξεργασίας γάλακτος, Οικογένεια Μπέκα, υποστηρικτής της εκδήλωσης και γείτονας του ΑΤΕΙΘ, αναφέρθηκε στην αξία των ελληνικών προϊόντων στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και ο Γέροντας Επιφάνιος για την ανταπόκριση των τουριστών στα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα. Ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας, αναφέρθηκε στην πνευματική αξία της νηστείας, αλλά και στη κοινωνική διάσταση της νηστείας, η οποία πρέπει να φέρνει ποιο κοντά την οικογένεια. 

Ο Δρ Σταύρος Καλογιάννης συντονιστής της ημερίδας, συγκέντρωσε τις σημαντικές πτυχές της νηστείας και τα οφέλη της για το ανθρώπινο σώμα.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το Thessaloniki Food Festival, το Food Festival Goumenissa αλλά και το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.