Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Δράση διάχυσης προγράμματος EUASAN από τη ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ


Δελτίο τύπου  ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοπική δράση της ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος EUASAN (EurAsian Social Active Nation). Το πρόγραμμα EUASAN στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΕ Erasmus+ στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης-Ασίας ,με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη των συμμετεχόντων χωρών και οργανισμών της Ευρώπης (Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία) και Ασία (Ινδία, Βιετνάμ) 


Η τοπική δράση της ελληνικής ομάδας δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή προσκόπων 12-17 ετών από το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, 16ο Σύστημα Προσκόπων Πεύκων και 21ο Σύστημα προσκόπων Τούμπας και τη συνδρομή εθελοντών. 

Στόχος της δράσης ήταν η εκπαίδευση πάνω στις έννοιες της συνεργασίας, της ηγεσίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας μέσω της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Τα παιδιά συμμετείχαν σε τρεις δραστηριότητες που περιελάμβαναν σπορ και βιωματικά εργαστήρια. 

Η δράση διοργανώθηκε από της συμμετέχουσες στο πρόγραμμα EUASAN οι οποίες πήραν μέρος σε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ινδία και την Ισπανία μέσω του Erasmus+ και εκπαιδεύτηκαν πάνω στην "Προσωπική ανάπτυξη και ηγεσία για την ανάπτυξη της κοινωνίας" και «Εκπαίδευση μέσω αθλητικών εργαλείων / μεθόδων για την κατάρτιση των εκπαιδευτών στην κοινωνική ανάπτυξη». 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.