Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

"Λαϊκή Συσπείρωση": Για ακόμα μία φορά η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο τύπου "Λαϊκής Συσπείρωσης"
Στην τελευταία (22/4/2019) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς - από το οποίο αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι απουσίαζαν, γιατί οι προεκλογικές τους υποχρεώσεις ήταν προφανώς πιο σημαντικές από την υποχρέωσή τους να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο - ήρθε προς συζήτηση η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης με ευθύνη των Δήμων.

Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο υπάρχει ξεχωριστή αναφορά για τους Δήμους, με την επισήμανση ότι ως προαπαιτούμενο για να ιδρυθεί Τμήμα Ένταξης είναι «να εκδοθεί βεβαίωση δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των προτεινόμενων Τμημάτων Ένταξης από την αρμόδια Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας ή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη βεβαίωση θα αναφέρεται το απαιτούμενο ποσό από 01/09/2019 έως και 31/12/2019 και το απαιτούμενο ετήσιο ποσό για κάθε επόμενο έτος, καθώς και ότι υπάρχει δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων».

Το Υπουργείο Παιδείας θέτει, δηλαδή, ως προϋπόθεση για την ίδρυση και λειτουργία αναγκαίων δομών για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης τη χρηματοδότησή τους από τους Δήμους.

Όμως, τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φρόντισαν να μειώσουν τα χρήματα προς τις Σχολικές Επιτροπές κατά 60%, σε βαθμό που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα. Αυτή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για να καλύψουν αναγκαίες παρεμβάσεις για τη σωστή λειτουργία των σχολείων, πόσο μάλλον και έκτακτες ανάγκες.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, χωρίς ντροπή, μετακυλίουν την ευθύνη στους Δήμους για την ίδρυση και λειτουργία τόσο αναγκαίων για την εκπαιδευτική διαδικασία δομών.

Αν συνυπολογίσουμε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην Ειδική Αγωγή είναι δεδομένο ότι αυτό απαιτεί γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και όχι διαχείριση της μίζερης πολιτικής τους. Σήμερα είναι δεκάδες οι μαθητές που χρειάζονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις που αφορούν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και είναι ουσιαστικά ακάλυπτοι, ελλείψει δομών.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» και η «μεταμνημονιακή» περίοδος, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Δεν καλύπτει ούτε τα λειτουργικά έξοδα για την ίδρυση κάποιων Τμημάτων Ένταξης.

Μπροστά σ’ αυτή τη σοβαρή εξέλιξη, με ευθύνη τόσο της πλειοψηφίας, όσο και της αντιπολίτευσης, πήγε να περάσει το θέμα στα «ψιλά», χωρίς καν να συζητηθεί.

Αυτή είναι η στάση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων που ζητούν εκ νέου την ψήφο του λαού του Κιλκίς. Τα σοβαρά θέματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, όπως η μετακύλιση επιπλέον αρμοδιοτήτων στο Δήμο χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση, όπως τα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών τους, να προσπερνιόνται φευγαλέα χωρίς συζήτηση. Να γιατί, λέμε, και έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές, ότι η Διοίκηση του Δήμου, με την ανοχή της μείζονος αντιπολίτευσης, εφαρμόζει κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» ανέδειξε και αυτό το ζήτημα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με την τοποθέτηση του δημοτικού της συμβούλου, του Γιάννη Φαχουρίδη, γιατί πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει άμεσα τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.

Το 2019 αντί να περισσεύουν τα κονδύλια για τη μόρφωση, την εκπαίδευση και την ενίσχυση των παιδιών μας, αυτά μειώνονται στο ελάχιστο και δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» απαιτεί:

Εδώ και τώρα να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη που της αναλογεί και όχι να την μετακυλίει στο Δήμο.

Να κόψει κάτι από τα 4 και πλέον δισ. ευρώ που σπαταλά στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, να μην είναι τόσο γαλαντόμα με τις φοροελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις των επιχειρηματιών, μήπως και καταφέρει να εξοικονομήσει κανένα «ψίχουλο» για την Ειδική Αγωγή.

Ο Δήμος Κιλκίς να αντιδράσει σ’ αυτή την εξέλιξη και όχι να την αποδεχτεί ασυζητητί.

Να υπάρξει:

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε ειδικές δομές, για όλους τους μαθητές, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.
Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους.

Ο λαός του Κιλκίς μπροστά στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» που είναι η μόνη δύναμη που αναδεικνύει τα λαϊκά προβλήματα και διεκδικεί λύσεις γι’ αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.