Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Καταδικάζουν την άνανδρη επίθεση κατά της δικηγόρου Καλλισθένης Πάκα

 Αλήστου μνήμης εποχές επανέφερε στην επικαιρότητα το συμβάν που έλαβε χώρα την Μεγάλη Δευτέρα το  βράδυ σε βάρος της γνωστής δικηγόρου και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Καλλισθένης Πάκα. 

Ειδικότερα, άγνωστοι προφανώς για να την «ενοχοποιήσουν» για την απόφασή της να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με συνδυασμό που δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ, προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητό της που ήταν παρκαρισμένο στην πυλωτή της οικοδομής, όπου διαμένει: Έγραψαν με μπλε σπρέι «ΝΔ» στην πλευρά του οδηγού και έσκισαν τις ρόδες.

Απαράδεκτο το συμβάν και καταδικαστέες οι λογικές και οι τακτικές των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών.
Ανακοίνωση υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη

Με αφορμή την πρόκληση δολιοφθορών από αγνώστους στο αυτοκίνητο της δικηγόρου – πολιτικού προσώπου Καλλισθένης Πάκα ο δημοτικός συνδυασμός "Κιλκίς Μπροστά" εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά της δικηγόρου Καλλισθένης Πάκα. Τέτοιες ενέργειες, πρωτόγνωρες στην τοπική μας κοινωνία, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και όποιος ή όποιοι κρύβονται πίσω από αυτές είναι θρασύδειλοι, κινούνται κρυφά στο σκοτάδι, και πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν για τις απαράδεκτες πράξεις τους. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Πάκα όπου της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Ανακοίνωση βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά

Οι πολίτες του Κιλκίς δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη δημιουργία ενός νοσηρού και διχαστικού κλίματος, το οποίο κάποιοι με άνανδρες ενέργειες προσπαθούν να προκαλέσουν. 


Η καταδίκη της κακόβουλης ενέργειας σε βάρος γνωστού πολιτικού προσώπου του Κιλκίς δεν αποτελεί απλά τυπικό καθήκον μου, αλλά θέλω να δηλώσω με τον πιο απόλυτο τρόπο την απέχθεια μου σε τέτοιες πράξεις που καμία σχέση δεν έχουν με το πολιτικό ύφος και ήθος των Κιλκισιωτών. 

Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου τόσο στο ίδιο το πολιτικό πρόσωπο, όσο και στην οικογένεια του και ζητώ την όσο το δυνατόν ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν ατιμώρητοι με το αίσθημα ασφάλειας αλλά και με το δημοκρατικό ήθος των πολιτών του Κιλκίς μένοντας ατιμώρητοι είναι γελασμένοι. 

Το Κιλκίς είναι μικρό και επειδή γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας, ήδη έχουν γίνει αντιληπτές οι σκοπιμότητες αυτής της ενέργειας και σύντομα με την αποκάλυψη των δραστών θα μπορέσουμε όλοι να δούμε και τα πρόσωπά τους και τα ανέντιμα και ανήθικα κίνητρα τους.

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς

Η ΝΟ.ΔΕ Κιλκίς καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την κακόβουλη ενέργεια και την πρόκληση φθορών σε αυτοκίνητο υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στην οποία δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της.

Καταδικάζει κάθε πράξη που είναι έξω από τα πλαίσια της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης και δηλώνει ότι ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει όπως άλλωστε έκανε πάντα θεματοφύλακα του υγιούς πολιτικού διαλόγου.

Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε στο δράστη ή στους δράστες αυτής της κακόβουλης ενέργειας λέγοντας του ότι κανείς μασκοφόρος και άνανδρος δεν μπορεί να σπιλώσει την πορεία και το ήθος της παράταξης. 

Οι σκοπιμότητες που θέλησε να εξυπηρετήσει με την πράξη αυτή είναι βέβαιο ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, καθώς και στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν ότι οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν και δεν εκπροσωπούν την Νέα Δημοκρατία.

Ελπίζουμε άμεσα η Αστυνομία να οδηγηθεί στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών και δηλώνουμε πρώτοι ότι θα συμπράξουμε μαζί με τους πολιτικούς σχηματισμούς, τους δημοτικούς συνδυασμούς, αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους στη διατήρηση του κλίματος της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και μόνο.

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια, με χαρακτηριστικά κοινού ποινικού δικαίου, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο αυτοκίνητο της συναδέλφου μέλους μας κυρίας Καλλισθένης Πάκα. 

Τέτοιες απόλυτα καταδικαστέες πράξεις με τις συνακόλουθες με αυτήν συνέπειες βρίσκουν αντίθετο τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς.

Θεωρούμε δε ότι δεν αρκεί μόνο η καταδίκη κατά τέτοιων ενεργειών αλλά απαιτείται αντίσταση κατά της διολίσθησης των θεσμών και της φθοράς των αξιακών αρχών και του πολιτισμού μας. 

Είμαστε βέβαιοι ότι οι διωκτικές αρχές θα επιληφθούν άμεσα του ζητήματος και η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.


Ανακοίνωση υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Σούλη Καζαντζίδη

Η άθλια σημερινή προβοκάτσια κατά της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου κυρίας Πάκα, μόνο κακό κάνει στον τόπο μας. Καλώ όλους τους δημότες του Κιλκίς να μην πέφτουν θύματα του τυφλού φανατισμού, διότι μετά τις εκλογές της 26ης Μαίου, τα προβλήματα περιμένουν τη λύση τους. Καλή Ανάσταση σε όλους!

Ανακοίνωση υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Αγαθόπουλου
Από πολύ νωρίς, η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ αναφέρθηκε στον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να διέπει αυτή τη διαδικασία και είχαμε προειδοποιήσει για τον ευτελισμό της προεκλογικής περιόδου. 

Ενέργειες όπως αυτές κατά της κ. Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδου είναι απερίφραστα καταδικαστέες, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και απαξιώνουν την εκλογική διαδικασία στην συνείδηση των πολιτών. 

Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να βασίζεται στο περιεχόμενο των προγραμμάτων και στις προτεραιότητες που θέτει ο κάθε συνδυασμός και όχι πορευόμενη προς τις εκλογές σε κλίμα πόλωσης.

Καλούμε τους συνυποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, άνδρες και γυναίκες, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όπως επιβάλλουν οι κανόνες της Δημοκρατίας, της πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας. 

Ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ Κιλκίς
Καταδικάζουμε απερίφραστα τον βανδαλισμό του αυτοκινήτου της δικηγόρου και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, κα. Καλλισθένης Στ. Πάκα.

Η προεκλογική περίοδος πρέπει να βασίζεται στον διάλογο και στα επιχειρήματα. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Ευχόμαστε να βρεθούν οι δράστες και η άνανδρη αυτή επίθεση να είναι η πρώτη και η τελευταία στο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.