Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

"Μάταιη η Πίστη μας αν δεν είχε αναστηθεί ο Χριστός"

Γράφει ο Μιχαήλ Ηλ. Θεοχαράκης*
Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας. Με αυτήν πληρώθηκαν όλες οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης στο πρόσωπο του Χριστού. Η Ανάσταση Του διαφοροποιεί την πίστη μας από κάθε φιλοσοφία, ιδεολογία και ηθικολογία. 

Επισφράγισε ότι πλέον ο θάνατος δεν είναι παρά μόνο η αρχή της αιώνιας ζωής (Πάσχα= πέρασμα, από το θάνατο στη ζωή). Και όπως λέει και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, «εἰ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται ματαία ἡ πίστης ὑμῶν» (Α’ Κορ. 15,14).

Η Σταύρωση και η άκρα ταπείνωση Του μας έκανε γνωστή την υπερβολή της αγάπης του Θεού προς εμάς και μας δείχνει το δρόμο που οδηγεί στη ζωή και τη δόξα, έναν δρόμο αυτοθυσίας, με ανεκτικότητα και συγχωρητικότητα προς τον πλησίον.

Ευχές για ένα Πάσχα αληθινό, ειρηνικό και προπαντός Ορθόδοξο.

-Χριστός Ανέστη!

-Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

*Μιχαήλ Ηλ. Θεοχαράκης
Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.