Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Πρωτομαγιά: Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Εργαζόμενες και άνεργες, αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες. Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς σας καλεί να δώσουμε όλες το μαχητικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε, μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, την 1η Μάη, στις 10:30 π.μ., στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Σας καλεί να τιμήσουμε τους μεγάλους εργατικούς αγώνες των εργαζομένων, που δε συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, με την εργασία χωρίς δικαιώματα, με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ανάμεσα σ’ αυτούς και χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, όπως στο Σικάγο το 1886, όπως στη Θεσσαλονίκη το 1936, για να ζήσουν οι ίδιες, τα παιδιά τους, οι μελλοντικές γενιές μια αξιοπρεπή ζωή.

Οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Αποτελούν την πυξίδα για το σύγχρονο και αθόρυβο ηρωισμό των πρωτοπόρων γυναικών σήμερα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές στις πόλεις και την ύπαιθρο, στα πανεπιστήμια. Ηρωισμός σήμερα είναι οι μάχες που δίνει καθημερινά η εργαζόμενη μητέρα που πάει στη δουλειά, συμμετέχει στο σωματείο, οργανώνει την απεργία, παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Είναι οι μάχες που δίνουν καθημερινά οι νέες γυναίκες, σπουδάστριες και εργαζόμενες που συλλογικά διεκδικούν τη μόρφωση, τη γνώση και τα εργασιακά τους δικαιώματα συμμετέχοντας στους Συλλόγους και τα σωματεία τους.

Σήμερα, που υπάρχουν οι δυνατότητες, λόγω της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσαμε να έχουμε όλες οι εργαζόμενες μία μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.

Όμως τα δικαιώματα μας σκοντάφτουν πάνω στα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κόμματα που τους υπηρετούν τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να κερδίζουν αυτοί στον ανταγωνισμό με τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλων κρατών ή ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. 

Όποιες διαφορές προβάλλουν μεταξύ τους, ιδιαίτερα σήμερα μπροστά στις εκλογές είναι ψευδεπίγραφες και κάλπικες, αφού στηρίζουν το σύστημα που γεννάει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Θέλουν να αποδεχτούμε ότι θα ζούμε με ψίχουλα, προβάλλοντας τη λογική του μικρότερου κακού.

Μας καταδικάζουν να ζούμε με μισθούς και συντάξεις πείνας, με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με εργασία χωρίς δικαιώματα, με φορολεηλασία, ενώ η μητρότητα θεωρείται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος, και η φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ είναι ατομική – οικογενειακή μας υπόθεση, για την οποία πρέπει να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Δίνουν “γη και ‘ύδωρ” στους φονιάδες των λαών. Όχι μόνο διαθέτουν πολλά δις ευρώ για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ οι οικογένειές μας στενάζουν, αλλά έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, στηρίζοντας τουςιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον “προτιμώμενο εταίρο” στα βάρβαρα σχέδιά τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Δε θα υποτάξουμε τις ανάγκες μας στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως επιδιώκουν όλοι οι μηχανισμοί που τους στηρίζουν, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, καθώς και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Με τη μαζική μας συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς σπάμε τη μοιρολατρία και την απογοήτευση.

Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για:

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, με μόνιμη και πλήρους απασχόληση σχέση εργασίας.

Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού για τη λειτουργία σε 24ωρη βάση του αξονικού τομογράφου τουΝοσοκομείου Κιλκίς.

Επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των δύο Νοσοκομείων του νομού. Ανανέωση του εξοπλισμού των δωματίων.

Αγροτικά Ιατρεία εξοπλισμένα με γιατρούς και εξοπλισμό ώστε να μπορούν να προσφέρουν ΠΦΥ.

Δημιουργία Κέντρων Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για κάθε Δημοτική Ενότητα. 

Πρόσληψη μόνιμου πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επισκευή και συντήρηση όλων των σχολικών κτιρίων του νομού. 

Έλεγχος της αντισεισμικότητας και της στατικότητας όλων των σχολικών κτιρίων του νομού.

Κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη του Κιλκίς και στο Πολύκαστρο.

Ίδρυση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εκεί που υπάρχουν ανάγκες, όπως στην πόλη του Κιλκίς, στο Πολύκαστρο, στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης κ.α.

Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα

Για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης, στις 10:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.