Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη: Πετυχημένη η τριήμερη εκδρομή στην Άνδρο

Υπογράφει ο Παναγιώτης Προδρομίδης 
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη
Σκοπός της εκδρομής ήταν να αποδώσουμε αρχικά φόρο τιμής στη μνήμη του Συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη καταθέτοντας μαζί με το σύλλογο γυναικών Καμπάνη στεφάνια στην προτομή του, να έρθουμε σε στενότερη επαφή με την Ένωση Ανδρίων και τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου προκειμένου να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας και τέλος ο Σύλλογος να συμμετάσχει με το τμήμα παραστάσεων του στους λαμπρούς εορτασμούς της πολιούχου του νησιού "Παναγία Θεοσκέπαστη". 

Η υποδοχή των μελών του συλλόγου αλλά και των κατοίκων του Καμπάνη που συμμετείχαν στην εκδρομή από τους κατοίκους της Άνδρου ήταν συγκλονιστική! Ο Πρόγονος του Συνταγματάρχη , ο καπετάν Γιάννης Καμπάνης παρέθεσε δεξίωση στο σπίτι του προς τιμήν του Πολιτιστικού Συλλόγου με πλήθος επιφανών Ανδριωτών. 

Τα αδέρφια Στεφάνου, πλοιοκτήτες της εταιρείας Golden Star Ferries πρόσφεραν όχι μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μελών του συλλόγου αλλά και παρέθεσαν γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής. Ο Σύλλογος Γυναικών της Άνδρου, μας έκανε να αισθανθούμε πολύ ζεστά και οικεία με την πρόεδρο του κα. Ρένα Σακελάρη να φροντίζει προσωπικά για την ξενάγηση μας τόσο στην αρχοντική και καταπράσινη Χώρα της Άνδρου όσο και στο υπόλοιπο απρόσμενα όμορφο νησί. 

Όσο για την Ένωση Ανδρίων και τον πρόεδρο της κ.Μιχάλη Καψαμπέλη πλέον, μπορούμε να μιλάμε για αδελφική σχέση, βασισμένη στον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση η οποία θα ενισχυθεί πολύ σύντομα! Τέλος ήταν αξιοθαύμαστο το καλωσόρισμα και η αγάπη που έδειξαν οι κάτοικοι της Άνδρου σε όλους τους Καμπανιώτες, το ζεστό βλέμμα τους, το αυθόρμητο χαμόγελο τους και η καλή τους διάθεση μας έκαναν να αισθανθούμε σαν παλιοί γνώριμοι που ξανασυναντιούνται!

Το εγχείρημα μας πέτυχε! Καταφέραμε να κάνουμε γνωστό σε όλη την Άνδρο ότι κάπου εκεί ψηλά, στον ακριτικό νομό Κιλκίς, υπάρχει ένα χωριό που το όνομα του είναι ΚΑΜΠΑΝΗΣ και που κάθε χρόνο τιμάει τη μνήμη του συντοπίτη τους, του Ήρωα Συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη που πραγματικά θυσιάστηκε ο ίδιος για να σώσει τους άντρες τους, για να σώσει το Κιλκίς, για να σώσει την Ελλάδα και άφησε την τελευταία του πνοή σ΄αυτόν τον τόπο, σ΄αυτό το χωριό που με μεγάλη περηφάνια φέρει το όνομα του! 

Η ιστορική σύνδεση των Ανδριωτών και των Καμπανιωτών που το όνομα και η καταγωγή του Συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη έμελε να δημιουργήσει, θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο εγγύς μέλλον με σκοπό να ενισχύσει την ιστορική μνήμη και να προάγει την πολιτιστική ταυτότητα των κατοίκων του Κιλκίς και της Άνδρου.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους να τιμήσουμε των ήρωα Συνταγματάρχη Αντώνιο Καμπάνη στους λαμπρούς εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Ιουνίου στο Κιλκίς και στο χωριό Καμπάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.