Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο Δήμαρχος Παιονίας στην παρουσίαση του δίτομου έργου «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο άνθρωπος, ο ηγέτης»

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δίτομου έργου του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικολάου Εμμ. Παπαδάκη με τίτλο : «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο άνθρωπος, ο ηγέτης» στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Παράρτημα Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τον Δήμο Παιονίας και συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Παιονίας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου καθώς και στο δίτομο έργο του συγγραφέα, το οποίο χαρακτήρισε μεγαλειώδες και τόνισε μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνεται τόσο για την συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης όσο και για την γενικότερη συνεργασία με τους ανθρώπους του Ιδρύματος : «Ο κ. Παπαδάκης, όπως και φυσικά ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Νικολάκαρος και βεβαίως η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και δημοτική μας σύμβουλος κ. Σόνια Συμεωνίδου με τις εργώδεις προσπάθειές τους συμβάλουν τα μέγιστα στη διαφύλαξη της εθνικής ιστορικής παράδοσης του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Έθνους μας και του συγχαίρουμε γι αυτό».

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Ιδρύματος κ. Κώστας Νικολάκαρος αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του παραρτήματος ενώ αναφερόμενος στην εργασία του Νικολάου Εμμ. Παπαδάκη τόνισε την σημαντική συμβολή της στη μελέτη της πολιτικής Ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο κ. Αντώνης Δερματάς, (φιλόλογος, Γενικός Γραμματέας Παραρτήματος Μακεδονίας Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος»), η κ. Αλεξάνδρα Πέτσιναρ, (Ιστορικός-φιλόλογος, Δρ. Διπλωματικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου), ο κ. Παντελής Σαββίδης, (Δημοσιογράφος) και ο κ. Γιώργος Σκαμπαρδώνης, (Συγγραφέας). Την παρουσίαση συντόνισε ο Αν. Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Σκαμνάκης.

Ακολούθησε αντιφώνηση από τον συγγραφέα ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την συγγραφή και την έκδοση του δίτομου αυτού έργου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γκιουλέκας, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού Ταξίαρχος κ. Ζαχαρόπουλος Ζαχαρίας διοικητής ΣΔΙΕΠ, ο απόστρατος στρατηγός κ. Οικονόμου Δημήτριος μετά της συζύγου του Άννας, ο πρώην Περιφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Παπαδάκης, η πρώην Δήμαρχος Αξιούπολης και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας κ. Σόνια Συμεωνίδου, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας και μέλος του Ιδρύματος κ. Αρκούδας Μιχαήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.