Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Μήνας ενημερωτικών δράσεων για τον Αυτισμό από το ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας αυτισμού, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για το θέμα. Στόχος μας ήταν να καταρρίψουμε στερεότυπα τα οποία συνδέονται με στάσεις που υποβιβάζουν το αυτιστικό άτομο. 

Μιλήσαμε για τις ιδιαιτερότητές τους και για την μοναδικότητα τους ως προσωπικότητες. Μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενες το γεγονός πως τα παιδιά μας συνειδητοποίησαν πως τα άτομα με αυτισμό χρειάζονται κατανόηση φροντίδα και αγάπη όπως κάθε άλλος άνθρωπος.

Το παζλ είναι το σύμβολο που χρησιμοποιείται για να δείξει πως τα άτομα με αυτισμό αποτελούν κομμάτι του δικού μας κόσμου με το διεθνές σύνθημα: "we all fit in". Οι δράσεις θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα.

(Με αγάπη από τις δασκάλες του ΚΔΑΠ3, Γλυκερία Κεμεντσετσίδου, Εριφύλη Τσερτσίδου, Ελένη Κηπουρού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.