Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Η ΚουΠα Κιλκίς στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ


Του Γιάννη Σιταρίδη
Ζευγάρωσε τις νίκες επί του Εργονάθλου Πολυκάστρου και ανέβηκε κατηγορία. Από την επόμενη χρονιά η ΚουΠα Κιλκίς θα κοσμεί με την παρουσία της τα γήπεδα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η εκτός έδρας νίκη με 63 – 54 σηματοδότησε μια νέα εποχή. Ο στόχος επιτεύχθηκε. Το ταξίδι όμως θα συνεχιστεί ακόμη λίγο. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας θα ολοκληρωθούν με τους τελικούς της κατηγορίας, εκεί όπου η ΚουΠα βρίσκεται ήδη και περιμένει τον αντίπαλο που θα προκύψει από το νικητή του άλλου ζευγαριού, με τη Γουμένισσα και το Βαφύρα Δίου να κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη κενή θέση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μία ομάδα υπήρχε στο πρώτο δεκάλεπτο. Και αυτή ήταν η φιλοξενούμενη. Αν και το πρώτο καλάθι (τρίποντο του Μουστάκα) καθυστέρησε να μπει (μετά από τρισίμισι σχεδόν λεπτά), ήταν φανερό πως η ΚουΠα θα κυριαρχούσε. Σφιχτή άμυνα, προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι, εξασφάλιση των ριμπάουντ, καλή κυκλοφορία της μπάλας και το σκορ στο 4 – 13 μετά από εφτάμισι λεπτά παιχνιδιού. Το δεκάλεπτο θα κλείσει με τέσσερις αναπάντητους πόντους από την ομάδα του Πολυκάστρου.

Σκορ Περιόδου: 8 - 13



Critical Point Α’ δεκαλέπτου: Κίνητρο και μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη
Ήταν ίσως η πρώτη φορά στη σειρά των παιχνιδιών με το Πολύκαστρο που γινόταν φανερή η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Υπήρχαν βέβαια απουσίες εκατέρωθεν. Η διαφορά όμως φαινόταν στην διαχείριση του παιχνιδιού από τους υπόλοιπους παίκτες και στην εύρεση κινήτρων για να αγωνιστούν. 


Αν και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πείσμωσαν και ανέβασαν επίπεδο για να υπερκαλύψουν τη βασική απουσία του αρχηγού τους, Πάρη Χοτουμανίδη. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να ξεμένουν από κίνητρα.

Η διαφορά μειώθηκε μέχρι τους τρεις πόντους (12 – 15) στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι κακές επιλογές των γηπεδούχων όμως και δυο συνεχόμενα όμορφα καλάθια από τον Ψωμιάδη, επανέφεραν τη διαφορά στους εφτά. Οι αναπάντητοι πόντοι για την ΚουΠα έφτασαν τους 15. Το 12 – 30 μαρτυρούσε την εμφανή διαφορά στη διάθεση των δύο ομάδων για τη νίκη.

Σκορ Ημιχρόνου: 15 - 32 


Critical Point Β’ δεκαλέπτου: Η αμυντική προσήλωση και η οικονομία του αγώνα
Τα τέσσερα κλεψίματα, οι τέσσερις ασίστ, οι δύο τάπες και τα μόνο δύο λάθη αποδεικνύουν την συγκέντρωση της ομάδας στο παιχνίδι και την προσήλωσή της στο στόχο που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Ομαδικότητα και πλουραλισμός στην επίθεση, πείσμα και διάθεση στην άμυνα (μόλις 7 πόντους δέχτηκε στο δεκάλεπτο), ήταν τα σημεία στα οποία ξεχώρισε από την αντίπαλο της.

Ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει και αντέδρασε. Το Πολύκαστρο προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά. Πρεσάροντας σε όλο το γήπεδο και διεκδικώντας με επιτυχία τα περισσότερα ριμπάουντ μείωσε με ένα σερί 8 – 0 στους εννιά (23 -32). Στην αντίπερα όχθη η φιλοξενούμενη έμεινε άποντη για περισσότερο από δυόμισι λεπτά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Όμορφη η συνεργασία μεταξύ Καπνίδη και Αραμπατζή με καλάθι μετά από προσποίηση του τελευταίου και επιτέλους σκορ για την ΚουΠα Κιλκίς.

Το καλάθι αυτό αποτέλεσε και το νέο έναυσμα αντεπίθεσης. Η ηρεμία επανήλθε στις τάξεις της ομάδας. Τα σουτ μπήκαν ενώ η αμυντική προσήλωση του αντιπάλου σταδιακά ατόνησε. Οι παίκτες του Πολυκάστρου μάταια, προσπάθησαν με ατομικές ενέργειες να αντιδράσουν εκ νέου. Το παιχνίδι κυλούσε ευνοϊκά για την ΚουΠα. Απέμενε μόνο να αποδειχθεί ως το τέλος.

Σκορ Περιόδου: 34 - 49 


Critical Point Γ’ δεκαλέπτου: Η κούραση του Πολυκάστρου
Η γηπεδούχος δεν είχε λύσεις. Όταν λοιπόν κουράστηκε, έπαψε να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και με ατομικές προσπάθειες από το σύνολο των παικτών της, απομακρυνόταν αντί να πλησιάζει προς τη νίκη. Απέναντι σε αυτήν την ομάδα βρέθηκε μια ομάδα με μεγαλύτερο βάθος και περισσότερη συγκέντρωση. Και αυτή ήταν η ΚουΠα Κιλκίς.

Νέα αποθέματα ενέργειας από τους γηπεδούχους, πάρα πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους και το παιχνίδι λίγο έλειψε να πάρει φωτιά. Το 34 – 49 έγινε 44 – 49. Οι πρώτοι πόντοι σε αυτό το δεκάλεπτο ήρθαν από δυο βολές του Μουστάκα, 5 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Κάπου εδώ όμως, σε αυτό το χρονικό σημείο, οι γηπεδούχοι άδειασαν από ενέργεια. Πέντε αναπάντητοι πόντοι του Μουστάκα και ένα τρίποντο από τις 45 μοίρες του Ποζίδη, έφεραν το σκορ στο 47 – 59, βάζοντας τέλος στις όποιες σκέψεις νίκης των γηπεδούχων. Με τρία λεπτά να απομένουν ήταν αδύνατο να αλλάξει κάτι. Απέμενε μόνο να γίνει γνωστό το τελικό σκορ, αλλά και να μπουν στο παιχνίδι για πρώτη φορά, έστω για τη συμμετοχή, οι μικροί της ομάδας Παπαδόπουλος και Πλάκα.

Τελικό σκορ: 54 – 63 


Critical Point Δ’ δεκαλέπτου: Η εμπειρία της ομάδας – ο Μουστάκας.
Η φιλοξενούμενη ολοκλήρωσε το τέταρτο δεκάλεπτο με 11 λάθη, (τα περισσότερα από κάθε άλλη περίοδο). Πιέστηκε όσο ποτέ από τον αντίπαλο και την έδρα του, έμεινε χωρίς πόντο για πέντε λεπτά και όμως για ακόμα μια φορά έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη. Τις δύσκολες στιγμές διατήρησε την ψυχραιμία της αποδεικνύοντας την αξία της. 

Όσο για το Μουστάκα, τι να πει κανείς. Αν και φανερά καταπονημένος, πήρε στις πλάτες του την ομάδα, βάζοντας 8 από τους 14 πόντους του δεκαλέπτου (του δεύτερου πενταλέπτου για την ακρίβεια) χωρίς να αστοχήσει σε καμία(!) βολή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα την αξία του.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Όλη η Front Line

Μουστάκας, Ιωαννίδης και Αραμπατζής συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλο, γεμίζοντας τη ρακέτα με δύναμη και αποφασιστικότητα. Από τη μία ο Μουστάκας ευστοχώντας σε δύο τρίποντα μπέρδεψε τον αντίπαλο «σπάζοντάς» τον ουσιαστικά στα δυο και ανοίγοντας τους διαδρόμους για τους υπόλοιπους, από την άλλη ο Ιωαννίδης που λειτούργησε ως καταλύτης στο εναέριο παιχνίδι αρπάζοντας όλα τα ριμπάουντ (14) και μοιράζοντας αφειδώς τάπες σε όποιον πλησίαζε. 

Όσο για τον Αραμπατζή (10 πόντοι μέσα από το «ζωγραφιστό»), απέδειξε κυρίως στον εαυτό του και μετά στην ομάδα του, πόσο σημαντικός είναι όταν χρησιμοποιεί τα αθλητικά του προσόντα υπέρ του και όχι εναντίον του.

Από κοντά και η ευχάριστη έκπληξη της σειράς των αγώνων με το Πολύκαστρο, Παναγιώτης Καπνίδης (4 ασίστ, 4 κλεψίματα) που όσο ήταν ξεκούραστος διέπρεψε στο οργανωτικό κομμάτι.


Καυτός, αν και δεν απέφυγε τα λάθη τις κρίσιμες στιγμές, ο Ποζίδης πέτυχε τρία καθοριστικά, σκορπίζοντας απογοήτευση στους αντιπάλους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όταν ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας τον περασμένο Οκτώβριο ο coach και αρχιτέκτονας της ομάδας, Θωμάς Τσάτσης δήλωνε ξεκάθαρα πως βασικός στόχος ήταν η είσοδος στην τετράδα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τότε πόσοι τον πίστεψαν. Το σίγουρο είναι πως σήμερα η ομάδα ξεπερνώντας τον ίδιο της τον εαυτό αλλά και τις προσδοκίες του προπονητή της, είναι και επίσημα πλέον στη δυάδα που οδηγεί στην υψηλότερη κατηγορία.

Όσο αφορά τα παιχνίδια με το καθόλα μαχητικό Πολύκαστρο, στάθηκε συνολικά καλύτερα μέσα στο παρκέ, ανταποκρίθηκε ωριμότερα, διαχειρίστηκε ορθότερα τις δικές της απουσίες και τελικά κέρδισε απόλυτα δίκαια τη σειρά.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Πλάκα, Καπνίδης 5, Ποζίδης 14(3τρ.), Σκάλε 2, Ψωμιάδης 4, Υφαντίδης 2, Παπαδόπουλος, Τσουλφαΐδης 3, Αραμπατζής 10, Μουστάκας 18 (2τρ.), Ιωαννίδης 5, Κώττης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 8 – 13 / 15 – 32 / 34 – 49 / 54 - 63

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.