Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Χωρίς εκπαιδευτικό για τα μαθήματα της Βιολογίας και Χημείας, το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Υπογράφει η Διεύθυνση και Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Για πέμπτη εβδομάδα το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς μένει χωρίς εκπαιδευτικό για τα μαθήματα της Βιολογίας και Χημείας καθώς ο εκπαιδευτικός που ανέλαβε τη διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων αποσπάσθηκε στη μέση της χρονιάς (12 Μαρτίου) για τη στελέχωση του ΕΚΦΕ, μια δομή που σε καμιά περίπτωση δεν έχει  αντίστοιχη βαρύτητα και δε θα έπρεπε να προκρίνεται σε σχέση με τη διδασκαλία των μαθημάτων στην τάξη.



Το πρόβλημα είχε επισημανθεί έγκαιρα (προ διμήνου) από τη διεύθυνση του σχολείου όταν διαφαινόταν η αρνητική εξέλιξη του θέματος και ζητήθηκε η παραμονή του εκπαιδευτικού μέχρι την αντικατάστασή του, ωστόσο για γραφειοκρατικούς λόγους αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Το θέμα είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και της έλλειψης σχεδιασμού με την οποία αντιμετωπίζονται θέματα λειτουργίας των σχολείων με τεράστιο κόστος για τους μαθητές. Οι στελέχωση αυτών των δομών θα έπρεπε να γίνεται την θερινή περίοδο για να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα


Ο Σύλλογος των Γονέων και συνολικά η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες αυτής της έλλειψης τόσο στην δημιουργία δυσαναπλήρωτου κενού στο μαθησιακή διαδικασία όσο και στην γενικότερη αναστάτωση που προκαλείται στη λειτουργία του σχολείου. Είναι προφανές ότι αν καθυστερήσει λίγο ακόμη η αναπλήρωση του εκπαιδευτικού τα αποτελέσματα θα είναι μη αναστρέψιμα καθώς βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο του διδακτικού έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.