Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Συγχαρητήρια ΚΝΕ για την ομάδα ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ 
Η Οργάνωση της ΚΝΕ του Κιλκίς εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία της ομάδας κοριτσιών ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς στους σχολικούς αγώνες Final Four του Πύργου.

Η δεύτερη θέση δεν ήταν δεδομένη, ούτε εύκολος στόχος. Κατάφεραν να ανταπεξέλθουν μέσα από δύσκολες συνθήκες, καθώς όλο το διάστημα της προετοιμασίας για τους αγώνες και κατά τη διάρκειά τους, αντιμετώπισαν το εμπόδιο της έλλειψης κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και σε επίπεδο δήμου, με προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος. 

Σε αντίθεση με τη νικήτρια, σε πανελλαδικό επίπεδο, ομάδα του Αριστοτέλειου Κολεγίου, που χρόνια τώρα επενδύει στα σχολικά πρωταθλήματα, με ολόκληρο επιτελείο προπονητών, με εγγυημένη την πρόσβαση σε κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για την πλειοψηφία των αθλημάτων. Η αιτία αυτής της διαφοροποίησης οφείλεται στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, στην ταξική διαφοροποίηση της κοινωνίας.

Ο αθλητισμός, όμως, πρέπει να είναι δικαίωμα όλων, για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια. Αποτελεί θεμέλιο για να αναπτυχτεί η σωματική, η ψυχική και πνευματική υγεία ενός παιδιού, ενός νέου. Πλέον σήμερα είναι πολύ δύσκολο να αθληθεί κάποιος, γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι το οικονομικό, οι συνθήκες των αθλητικών χώρων που είναι ακατάλληλοι, η έλλειψη ακόμη και από ολόκληρους νομούς, όπως ο δικός, μας αθλητικών χώρων, προσβάσιμων από το σύνολο του πληθυσμού. 

Ακόμη περισσότερο όταν δεν υπάρχει κρατική μέριμνα και ο γονέας καλείται να πληρώσει συνδρομές και όχι μόνο στα αθλητικά κέντρα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν παράγοντες που μπορεί να αποκλείουν και κάποια από τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν.

Γι’ αυτό προβάλλει σήμερα ακόμα πιο σημαντική η επιτυχία των κοριτσιών, γιατί μπροστά σ’ όλες αυτές τις αντιξοότητες αγωνίστηκαν, πάλεψαν και ξεπέρασαν τα εμπόδια αυτά, φτάνοντας στη 2η θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.