Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Μήνυμα Γ. Φραγγίδη για την 21η Απριλίου

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Μέλος Κ.Π.Ε. Κινήματος Αλλαγής
Υπ. Βουλευτής Κιλκίς ΚΙΝ.ΑΛ.
Συμπληρώθηκαν 52 χρόνια από την Παρασκευή 21-4-1967 που κηρύχτηκε η δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελλάδα. Ήταν η ώρα 1.15 τα ξημερώματα που τα τάνκς του Στυλιανού Παττακού απο το στρατόπεδο του Γουδί, έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας.

Ήμουν μικρό παιδί που ο θόρυβος από την αναστάτωση των γονιών μου, στην προσπάθεια να αποκρύψουν στοιχεία που θα "ενοχοποιούσαν" με τυχόν εύρεσή τους τον πατέρα μου για τα δημοκρατικά του φρονήματα, με ξύπνησαν με πολλά ερωτήματα, για ένα παιδί.

Το καθεστώς της ένστολης "εθνικοφροσύνης" άρχισε και διήρκεσε για 7 χρόνια και 3 μήνες μέχρι στις Ιουλίου 1974 που κάτω από το βάρος της λαϊκής αντίστασης η οποία εντάθηκε και με την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, αλλά και το βάρος της εθνικής τραγωδίας των συνταγματαρχών με το πραξικόπημα της Κύπρου έναντι στο Μακάριο και την εισβολή των Τούρκων στο νησί για την οποία δυστυχώς δεν "πλήρωσαν", κατέρευσε και αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στη χώρα μας.

Αν και πέρασαν 52 χρόνια από τότε, τα εγκλήματα της χούντας με φυλακές, εξορίες, δολοφονίες, βαρβαρότητες των βασανιστηρίων, δεν ξεχνιούνται και δεν πρέπει να ξεχαστούν. Οφείλουμε να θυμόμαστε, να τιμούμε και να διδασκόμαστε από την προσφορά των χιλιάδων αγωνιστών της δημοκρατίας, οι οποίοι μας καλούν να απομονώσουμε κάθε μορφή βίας, μίσους, εθνικισμού, ρατσισμού και να πολεμούμε πολιτικά στην καθημερινή μας ζωή το φασισμό, μη επιτρέποντας στους νεοναζί να παίζουν ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας, αλλά και στην Ευρώπη.

Σήμερα που οι νοσταλγοί της ακροδεξιάς και του ναζισμού σηκώνουν κεφάλι, επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ενδυνάμωση και στήριξη της Δημοκρατίας των αρχών και των λειτουργιών της, μακριά από φαινόμενα λαϊκισμού και φανατισμού. Οι ανάγκες των καιρών, απαιτούν ειλικρίνεια, αλήθεια, συνεργασία και ενότητα όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.