Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Διάκριση των αθλητών και αθλητριών της Αθλητικής Παιδείας στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου συνθέτων Κ14

Υπογράφει ο Πέτρος Μπλάτσης 
Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε το πρώτο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου συνθέτων αγωνισμάτων για Παμπαίδες και Παγκορασίδες ηλικίας κάτω των 14 ετών (γεννηθέντες 2007 και 2006) στο στάδιο του Κιλκίς. Οι αγώνες συνθέτων της πρώτης φάσης περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα, δρόμο ταχύτητας 60μ, άλμα σε μήκος, ρίψη μπαλάκι και δρόμο ημιαντοχής 1200μ.

Το σωματείο Αθλητική Παιδεία, το οποίο καλλιεργεί αποκλειστικά και μόνο το άθλημα του στίβου στην περιοχή Αξιούπολης και Πολυκάστρου στις αναπτυξιακές ηλικίες τα τελευταία τρία χρόνια, συμμετείχε στους αγώνες με τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: Μαυρίδου Ιωάννα, Μπαξεβάνη Άννα, Λιακοπούλου Μαρία, Ευαγγελίδου Αριστέα, Μέλλιου Ειρήνη, Συμεωνίδη Αλκιβιάδη και Κουϊμτζίδη Δημήτρη. Την 1ηθέση στο σύνολο της βαθμολογίας των τεσσάρων αγωνισμάτων της κατηγορίας Παγκορασίδων κατέλαβε η Μέλλιου Ειρήνη και την 3η θέση η Ευαγγελίδου Αριστέα. Στους Παμπαίδες την 1η θέση στην συνολική βαθμολογία κατέλαβε ο Κουϊμτζίδης Δημήτρης.

Είναι η πρώτη μεγάλη διάκριση των αθλητών και αθλητριών του σωματείου. Η νίκη τους συμβολίζει την νίκη της επίμονης και επίπονης προσπάθειας κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες καθώς και τη νίκη της συστηματικότητας και της μεθοδικότητας μέσα στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας, η οποία ωστόσο αφυπνίζεται και ευαισθητοποιείται μόνο στην φάση των προεκλογικών δεσμεύσεων και υποσχέσεων.

Το αυτονόητο είναι να επιλύονται τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τις αθλητικές δραστηριότητες (και όχι μόνο) όταν αυτά προκύπτουν παρά να μετατίθενται στο μέλλον εκεί όπου πιθανόν εξυπηρετούνται κάποιες σκοπιμότητες. Οι δημόσιοι χώροι στους οποίους προσφέρονται αθλητικές δραστηριότητες είναι χώροι όπου τελείται καθημερινά ένα τεράστιο κοινωνικό λειτούργημα: αυτό της διαπαιδαγώγησης των νέων. Μόνο κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να προσεγγίζεται ο αθλητισμός και σε καμιά περίπτωση δεν νοείται να αποτελεί πεδίο πολιτικών και παραταξιακών διεκδικήσεων.

Σε καμία περίπτωση το παραπάνω δελτίο τύπου δεν έχει πολιτικό ή κομματικό περιεχόμενο και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανέναν σαν τέτοιο. Είναι μια απλή σημειολογική αναφορά στην αθλητική πραγματικότητα του τόπου, η οποία γίνεται με αφορμή την αθλητική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου στην οποία πρωταγωνιστές ήταν μικρά παιδιά, και σκοπό έχει να αναδείξει λανθασμένες νοοτροπίες και αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.