Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Πετυχημένη η ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη της Άνοιας και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 η Ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη της Άνοιας και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της» που συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Κιλκίς σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς, στα πλαίσια του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων «ΗΠΙΟΝΗ» του Υπουργείου Υγείας. 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, πέραν των ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων μέσης ηλικίας, για την άνοια, την πρόληψη και την ορθή αντιμετώπιση αυτής, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση περιστατικών, η διαμόρφωση υγιών στάσεων, συνηθειών και συμπεριφορών, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου της διαχείρισης των μη μεταδοτικών νοσημάτων και της αυτοφροντίδας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θωμαΐδης Παύλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλκίς κ.Δημάκη Άννα και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς κ.Σοφού Χρυσή.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν ομιλίες πάνω στην πρόληψη, διάγνωση και διαχείριση της άνοιας από εξειδικευμένους επιστήμονες. Η Νευρολόγος κ.Αμύντα-Σπανού Μαριάννα πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Μήπως έχετε αρχίσει να ξεχνάτε; Σύντομη γνωριμία με την Άνοια». Η Ψυχολόγος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Μ. Βρύσης» κ.Μπαγανά Ελπίδα ανέπτυξε το θέμα:«Γνωστικές Διαταραχές στην Τρίτη ηλικία». Στη συνέχεια η Ψυχολόγος κ.Μπογιατζάκη Βασιλική και η Κοινωνική Λειτουργός κ.Στεφάνου Ελένη, από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Κιλκίς παρουσίασαν το θέμα: «Άνοια και Ποιότητα ζωής». 

Τέλος, η Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Μουριών» κ. Βασιλείου Μαρία παρουσίασε περιστατικό πάσχουσας με Άνοια με θέμα: «Ζώντας το πρόβλημα από κοντά» και η Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Χέρσου» κ. Παπαδοπούλου Αντωνία αναφέρθηκε σε περιστατικό ηλικιωμένης με Άνοια με θέμα: «Βαδίζοντας στο μονοπάτι της λήθης». 

Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων σε άτομα τρίτης ηλικίας με την χορήγηση διαγνωστικών τεστ από τις ψυχολόγους των ανωτέρω δομών.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς ομιλητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους καθώς και την κ. Κουτσοκώστα Ανδριάννα, Κοινωνική Λειτουργό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Κρουσσών» για την άψογη συνεργασία στην διοργάνωση και την παρουσίαση της ημερίδας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τις Ψυχολόγους κ.Δαμιανίδου Κωνσταντίνα, κ.Ιωακειμίδου Ζωή, κ.Μπαγανά Ελπίδα, κ.Μπογιατζάκη Βασιλική, κ.Σιδηροπούλου Κυριακή, κ.Τσιτιρίδου Πολυξένη και κ. Φρεγγίδου Έλλη για την εθελοντική συμμετοχή τους στην χορήγηση τεστ γνωστικής εκτίμησης προς τους ενδιαφερόμενους ηλικιωμένους μετά το πέρας της ημερίδας, καθώς και σε επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.