Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Περιοδεία υποψήφιου Δήμαρχου Κιλκίς Γιάννη Φαχουρίδη στο Μεταλλικό

Δελτίο τύπου υποψήφιου Δήμαρχου Κιλκίς Γιάννη Φαχουρίδη
Περιοδεία στο Μεταλλικό πραγματοποίησε ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου μίλησε με τους κατοίκους του χωριού και συζήτησε για τα καθημερινά τους προβλήματα.

Επιβεβαιώθηκε και από αυτή την περιοδεία ότι η Δημοτική Αρχή του Κιλκίς δεν βρίσκεται δίπλα στο λαό του Δήμου, ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, δεν νιώθουν πως η Διοίκηση του Δήμου, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων μπαίνει μπροστά για να διεκδικήσει και να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας.

Αντίθετα, η Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση, βρίσκεται απέναντι, γι’ αυτό και πολλά προβλήματα παραμένουν, χρονίζουν και επιβαρύνουν το δημότη.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου, που στηρίζεται στην ουσίας της και από τη μείζονα αντιπολίτευση, προβλέπει φόρους και τέλη για τους δημότες, για τους εργαζόμενους, για τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, χωρίς να παίρνονται μέτρα για ευπαθείς ομάδες, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, ΑμΕΑ κ.ά.

Από την άλλη ο Δήμος αναλαμβάνει νέες ευθύνες και αρμοδιότητες στην Παιδεία, την Πρόνοια, ακόμα και την Υγεία, χωρίς να ζητάει την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση. Έτσι, τα βάρη φορτώνονται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της περιοχής.

Επίσης, από τη συζήτηση με τους κατοίκους του Μεταλλικού, ενός χωριού με μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις, ενός χωριού που με οργάνωση και αγώνα δε λύγισε μπροστά στις δυσκολίες της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, του πολέμου, των διωγμών κτλ., προέκυψε ότι είναι σοβαρές οι ευθύνες τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και της Περιφέρειας, που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της περιοχής, στοιχίζονται πίσω από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι οποίοι εμπλέκουν τη χώρα στους ανταγωνισμούς στο πλευρό των συμφερόντων ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό και τη χώρα. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης συναντιέται τακτικά με τον πρέσβη των ΗΠΑ και επιδοκιμάζει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, με τη μετατροπή π.χ. του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κόμβο μεταφοράς ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών. 

Όπως, επίσης, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή, οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ανέχονται και δεν διαφωνούν με την ύπαρξη ΝΑΤΟϊκών στρατοπέδων στο Κιλκίς. Ενώ άλλες φορές καθησυχάζουν και το λαό μας για το ρόλο του ΝΑΤΟ, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, επεμβάσεων, πολέμων, αλλαγής συνόρων κτλ.

Και μόνο αυτό το κριτήριο, της ευθύνης που έχουν κόμματα και υποψήφιοι στο Δήμο και στην Περιφέρεια, και δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι η χώρα μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου, είναι αρκετό για να τους απορρίψει ο λαός και ειδικότερα η νέα γενιά, και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης δύναμης που αποκαλύπτει αυτή την πραγματικότητα και μπαίνει μπροστά για να δυναμώσει η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.