Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Η κοινωνία του Κιλκίς οφείλει να αγκαλιάσει το ΤΕΙ της πόλης μας

Του Μαρκόπουλου Χ. Θωμά*
Όσες και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πόσο ψηλά έχω στο νου μου τον τομέα της εκπαίδευσης, της μόρφωσης, της Γνώσης, το τομέα των τεχνών και του πολιτισμού αν θέλετε. Όπως έλεγε ένας δημοσιογράφος-πολιτικός που θεωρώ φάρο της πολιτικής μου σκέψης: ''Η σημαντικότερη περιουσία μας είναι αυτό που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας!''.

Πρόσφατα είχα την χαρά να περάσω χρόνο -παρέα με φίλους συνυποψηφίους της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, την κα. Ολ. Ζαραλή και τον κο. Μ. Θεοχαράκη- με άτομα τα οποία πραγματευονται στο Τμήμα ΤΕΙ της πόλης μας. Έμφαση δόθηκε στο να αφουγκραστουμε και να καταλάβουμε τους προβληματισμούς των φοιτητών της πόλης μας. Κοπέλες και παλικάρια από όλη την Ελλάδα που επέλεξαν να σπουδάσουν στο μοναδικό στο είδος του Τμήμα ΤΕΙ που εδρεύει στην πόλη του Κιλκίς. 

Από τον διάλογο μας, λοιπόν με το ανθρωπινό δυναμικό του Τμήματος καταλήξαμε ότι υπάρχουν τα παρακάτω τα οποία οφείλει η νέα δημοτική αρχή να επιμεληθεί, φυσικά και οι αρχές του τόπου μας συνολικά:

- Καθαριότητα και φροντίδα του αύλιου χώρου. Αποκατάσταση μικρο-βλαβών σε ορισμένους εξωτερικούς τοίχους. Φροντίδα εκτάσεων μέσα στον περιφραγμένο χώρο του ΤΕΙ. Ζητήματα καθημερινότητας, μα σημαντικά!

- Δημιουργία ποδηλατοδρομου - πεζόδρομου που θα συνδέει την οδό Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου με το ΤΕΙ Κιλκίς, ώστε να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση φοιτητών και εργαζόμενων που δεν έχουν αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο μέσο μετακίνησης. Οι εποχές είναι δύσκολες για πολλούς συμπολίτες μας. 

- Επαναπροσδιορισμός του κόμβου - δρόμου που υπάρχει στην είσοδο του ΤΕΙ και συνδέει τον Περιφερειακό με τον δρόμο προς το ΤΕΙ. Καθότι υπάρχει ορατός κίνδυνος ατυχημάτων είτε οδηγών Ι.Χ., είτε αστικών συγκοινωνιών. Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται σε μια μέρα ή ένα μήνα. Μα γίνονται με πρόγραμμα. Και εμείς ως Ομάδα έχουμε Πρόγραμμα.

- Κίνητρα από κάθε φορέα της πόλης, πολίτικο - κοινωνικό - οικονομικό, ώστε τα παιδιά που περνάνε στο Τμήμα αυτό μέσω των Πανελλαδικών να μένουν στην πόλη και να δραστηροποιούνται κατά το δυνατόν σε αυτή, κατά την διάρκεια της φοίτησης τους. Η κοινωνία του Κιλκίς να αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά. Μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό για τον Τόπο μας.

Για όλους εμάς που κοιτάμε το αύριο και όχι μόνο το χθες, το ΤΕΙ ΚΙΛΚΙΣ, αποτελεί ένα διαμάντι στο δαχτυλίδι της πόλης. Πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα. Πλέον, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το τμήμα αυτό από την πόλη μας. Επαγρυπνούμε όμως και πρέπει να το αγκαλιάσουμε. 

Με προσπάθεια συνολική, ίσως και να φέρουμε ένα Τμήμα ακόμη. Υπάρχει δυνατότητα. Ξέρει πολύ καλά ο κόσμος του Κιλκίς ποιοι έχουν εργαστεί με πρόγραμμα για τα ζητήματα που αφορούν το ΤΕΙ μας. Παλαιότερα, εκλεκτοί κύριοι από τα 2 μεγάλα κυβερνητικά κόμματα, εδώ και 7 χρόνια σε μέγιστο βαθμό ο κος. Γ. Γεωργαντάς επίσης. Από τους υπόλοιπους ποιο... αριστερά μόνο λόγια. Δεν πειράζει όμως, ο λαός κρίνει.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος παράγει έργο ποιοτικό, έργο ουσίας. Οφείλουμε λοιπόν, όλες και όλοι να παλέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να ενισχυθεί το ''όπλο'' αυτό της πόλης μας και να λυθούν τα ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό δυναμικό του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του Κιλκίς, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

*Ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς είναι υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς με την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ. Επικοινωνιολόγος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.