Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Μία ακόμα δράση της Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης, ευαισθητοποιημένη για τo περιβάλλον και για την βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο τόπο μας, προσπαθεί να δίνει λύσεις, στο βαθμό που της αναλογεί, ως ενεργή και δραστήρια ομάδα σε προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος, προωθώντας τον εθελοντισμό και την συνεργασία.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα ήταν η καταστροφή ενός μεγάλου κάδου σε συγκεκριμένο σημείο που εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό κατοικιών. Στην προσπάθεια του απορριμματοφόρου να τον αδειάσει, λόγω παλαιότητας και βάρους, έσπασε με αποτέλεσμα να καταστεί άχρηστος (Φωτογραφία 1). Άμεσα απευθυνθήκαμε στην υπηρεσία του δήμου, όπου ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος καθαριότητας αφού εκτίμησε το πρόβλημα, τον αντικατέστησε.

Η ομάδα μας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία 2, είχε δημιουργήσει τσιμεντένια βάση όπου τοποθετούνταν ο κάδος, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καθαριότητα στον χώρο αλλά και την τακτική απολύμανσή του.

Την 26 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε από πλευράς Δημοτικής αρχής η αντικατάσταση του σπασμένου κάδου με έναν καινούριο.

Στο παρατημένο κάδο είχε συσσωρευτεί πληθώρα σκουπιδιών τριγύρω 
(Φωτογραφία 3). Όταν οι υπεύθυνοι του δήμου παρέλαβαν τον σπασμένο κάδο, θεωρήσαμε χρέος μας να αποκαταστήσουμε την αισθητική του χώρου. Πήραμε τον νέο κάδο και μαζέψαμε όλα τα σκουπίδια στον χώρο που βρισκόταν ο σπασμένος κάδος (Φωτογραφία 4).

Κάτι που παρατηρήσαμε προ ημερών ήταν η βρύση στην στέρνα που έτρεχε ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας μάλιστα και στάσιμα νερά 
(Φωτογραφία 5). Απευθυνθήκαμε όπως και για τον κάδο στον Δήμο Παιονίας. Μέλος της ομάδας όταν καθαρίζαμε τον χώρο διαπίστωσε ότι η ανεξέλεγκτη ροή του νερού οφειλόταν στην αφαίρεση ενός σωλήνα. Ο ίδιος ασχολήθηκε με την αποκατάστασή του σταματώντας τελικά τη διαρροή.

Το γιατί αφαιρέθηκε ο σωλήνας είναι άλλο θέμα, αλλά έγινε χωρίς σύνεση και έτσι δημιουργήθηκαν στάσιμα νερά.

Λίγη παρατηρητικότητα, συνεργασία, καλή θέληση και το αποτέλεσμα σε μικρά θέματα είναι τεράστιο.

Συνεργασία, καλή θέληση και... όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.