Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων υλοποιεί επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις», με κωδικό ΟΠΣ 5010964, που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –Ε.Κ.Τ.).

Το έργο αφορά στην κατάρτιση 500 εργαζομένων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην υποχρεωτική συμμετοχή σε δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης των αποκτηθέντων γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISΟ/IEC 17024, κατόπιν της συμμετοχής στην κατάρτιση.

Τα προγράμματα κατάρτισης είναι διάρκειας 100 ωρών με φυσική συμμετοχή. Οι 70 ώρες αφορούν σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα στους ακόλουθους τομείς:

α) αγροδιατροφή/τρόφιμα (διατροφική αλυσίδα), β) τουρισμός/υπηρεσίες (παροχή τουριστικών υπηρεσιών), γ) ενέργεια/περιβάλλον (εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση) και δ) πωλήσεις και μάρκετινγκ και οι 30 ώρες αφορούν σε οριζόντια θεματικά αντικείμενα: α) υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας και

β) ικανότητα εργασίας σε ομάδα και οργανωτικές ικανότητες.

Η επιδότηση ανέρχεται σε 5 € ανά ώρα κατάρτισης σε κάθε ωφελούμενο.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (0-9 εργαζόμενοι), του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κριτήριο επιλογής όσων πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι αποκλειστικά ο χρόνος υποβολής της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr) και υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://form.jotform.com/imegsevee/ergazomenoi_pep_k_makedonias

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις:

Τηλέφωνο: 2310545967, e-mail: thessaloniki@imegsevee.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.