Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Δημήτρης Κυριακίδης: Το πρόγραμμά μας για τη Δημόσια Διοίκηση

ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ με Δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη 
Το πρόγραμμά μας για τη Διοίκηση
Η Διοίκηση οφείλει να είναι προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα και να ασκεί τις αρμοδιότητές της με Κανόνες, με Διαφάνεια, με διαρκή Έλεγχο των διοικητικών και οικονομικών λειτουργιών του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό:

-Έχουμε άμεση εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου με σωστό προγραμματισμό για την κατανομή των δημόσιων και δημοτικών πόρων.

-Επανασχεδιάζουμε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και το εμπλουτίζουμε ανάλογα με τις ανάγκες και συνθήκες που παρουσιάζονται.

-Προχωρούμε οργανωμένα στην μηχανοργάνωση για την καταγραφή της περιουσίας του Δήμου Κιλκίς.

-Δημιουργούμε νέες υπηρεσιακές μονάδες, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον πολίτη.

Ασκούμε χρηστή διοίκηση στα οικονομικά μας, εξοικονομούμε χρήματα και τα επαναπενδύουμε για δημόσια αγαθά υπέρ του πολίτη

Η Πόλη, ο Πολίτης, η Διοίκηση

Η πόλη ανήκει στους βασικούς οργανωτικούς μηχανισμούς πολιτικοποίησης του πολίτη. Διαμεσολαβείται από δίκτυα σχέσεων και αλληλεπιδράσεων και συνδέει τον πολίτη με την Αυτοδιοίκηση στη βάση της διαλεκτικής επικοινωνίας.

Το διοικητικό κέντρο της πόλης μας είναι το Δημαρχείο όπου ο πολίτης αναζητά ποσοτικά επαρκείς και ποιοτικά ικανοποιητικές υπηρεσίες.

-Εξυπηρετούμε τον πολίτη άμεσα, υπεύθυνα και φιλικά.

-Βελτιώνουμε τα συστήματα διασύνδεσης όλων των υπηρεσιών που καλύπτουν το Δήμο Κιλκίς (Δημαρχείο με τις Δημοτικές Ενότητες) με ψηφιακές εφαρμογές και προγράμματα ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται στην πηγή της δημοτικής υπηρεσίας, και να μη ταλαιπωρείται άσκοπα χάνοντας χρόνο και χρήμα με αχρείαστες μετακινήσεις.

-Στελεχώνουμε πλήρως με ανθρώπινο δυναμικό τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, όπου χρειαστεί.

-Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό, την ασφάλεια και τη βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων (Τεχνολογίες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας).

-Αναδιοργανώνουμε σε πιο μοντέρνα και χρηστική βάση την ιστοσελίδα του Δήμου για την έγκαιρη ενημέρωση του πολίτη σε ότι συμβαίνει.

-Ψηφιοποιούμε το αρχείο του Δήμου.

-Ενεργοποιούμε το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη

Ένας Δήμος μοντέρνος και αποτελεσματικός που κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας

Αποκεντρωμένες τοπικές πολιτικές, Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες

Ιστορικά, η Κοινότητα αποτελεί το πρωτογενές κύτταρο της αυτοδιοικητικής μας ζωής. Οι διοικητικές μεταβολές του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και η ενδυνάμωση του διοικητικού κέντρου στην έδρα του Δήμου αφυδάτωσαν τη δυναμική των χωριών μας και περιόρισαν το ρόλο και τις εξουσίες των Τοπικών Συμβουλίων.

Εμείς θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την αναζωογόνηση των οικισμών του Δήμου μας με αποκεντρωτικά χαρακτηριστικά και την ενδυνάμωση των συμμετοχικών τους θεσμών.

Θεσμικά και λειτουργικά με:

- Αναβάθμιση των Τοπικών Κοινοτήτων και τη διασύνδεσή τους με τις όμορες Κοινότητες των κατά τόπου Δημοτικών Ενοτήτων στο πρότυπο λειτουργίας των π. Συμβουλίων Περιοχής με στόχο την κοινή προσέγγιση και επίλυση ζωτικών ζητημάτων που αφορούν συνολικά την κάθε περιοχή.

- Περιοδικές περιφερειακές διασκέψεις ανά Δημοτική Ενότητα για ενημέρωση, προγραμματισμό έργων, συνδιαμόρφωση προτάσεων και έλεγχο αποτελεσμάτων σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο

-Υποχρεωτική συμμετοχή του καθ’ ύλιν Αντιδημάρχου στις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων ώστε να μεταφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση και πρωτοβουλία και να έχει και τη δική του στήριξη.

-Υιοθέτηση των προτάσεων των Τοπικών Κοινοτήτων και συμπερίληψή τους στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Οι κοινότητες είναι οι φωτοδότες του Δήμου μας. Ότι συμβαίνει στην Τοπική Κοινότητα αφορά άμεσα και το Δήμο.

Θέλουμε την κάθε Τοπική Κοινότητα και Δημοτική Ενότητα σύμμαχο και συμμέτοχο με παρεμβατικό και αποφασιστικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη.

Ανθρώπινο δυναμικό

-Κατάρτιση νέου σύγχρονου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές απαιτήσεις του Δήμου μας.

-Συνεχής κατάρτιση δημοτικών υπαλλήλων, κυρίως με τηλε-εκπαίδευση (on the job training) συνδεδεμένη με δράσεις διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

-Νέο σύστημα προγραμματισμού των ανθρώπινων πόρων για την έγκαιρη κάλυψη οργανικών κενών σε προσωπικό με προτεραιότητα στο εξιδεικευμένο επιστημονικό δυναμικό.

Αιρετοί

-Εκπαίδευση αιρετών σε ζητήματα αυτοδιοίκησης.

-Ουσιαστική συμμετοχή με προτάσεις και έλεγχο των αποτελεσμάτων στις Δημοτικές Επιτροπές Διαβούλευσης, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε όλες τις προβλεπόμενες από το Νόμο Επιτροπές.

Κιλκίς Σύγχρονος, Φιλικός, Ανοιχτός Δήμος για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.