Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Παιονία: Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Πολύκαστρο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, παρουσία του Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη καθώς και της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου κ. Σιδηρόπουλο Κωνσταντίνο, ο οποίος απέδωσε τα σπουδαία νοήματα της διπλής εορτής.

Έπειτα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Πολυκάστρου, ως ελάχιστος φόρος τιμής απέναντι στους ήρωες του ’21 που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας ενάντια στον οθωμανικό ζυγό.

Κατόπιν και συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, παρέλασαν οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, μονάδες της 33 Μ/Κ ταξιαρχίας Πολυκάστρου, πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και τμήματα της Εθνοφρουράς Πολυκάστρου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης όλων των τμημάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, παιάνιζε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» τηρώντας την παράδοση χρόνων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη δεξίωση στην Λ.Α.Φ. Πολυκάστρου.

Εκδηλώσεις μνήμης και μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες της Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Παιονίας παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πολλών συμπολιτών μας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.