Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
"Την 25η Μαρτίου το Ελληνικό Γένος πανηγυρίζει τη έναρξη του ιερού αγώνα της Εθνεγερσίας για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και η Ορθοδοξία τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. 

Η επάνοδος του Ελληνισμού στο ιστορικό προσκήνιο και η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με το μήνυμα του Ευαγγελισμού και την ευλάβεια προς τη Θεομήτορα. Από αυτό εξηγείται και η απόφαση της Φιλικής Εταιρείας να ορίσει ως ημέρα έναρξης του Ιερού Αγώνα την 25η Μαρτίου. 

Η επέτειος της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του '21, μας υπενθυμίζει κάθε φορά το χρέος μας απέναντι στους ήρωες της Εθνεγερσίας, αλλά και σε εκείνους που ετοίμασαν το Γένος για τη μεγάλη εξέγερση. 

Με μόχθο, ιδρώτα, αίμα, δάκρυα και προσεχή γαλούχησαν την ελπίδα, την προσδοκία, την επιμονή αλλά και την αγωνιστική διάθεση, στο όραμα της εθνικής αποκατάστασης.

Το «ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» ήταν ένα σύνθημα που εξέφραζε την ψυχή και το φρόνημα ολόκληρου του λαού. Καθρεφτίζει τα άγια βάθη της Ελληνικής ψυχής και την πύρινη φλόγα της Ορθοδοξίας. 

Βγαίνει από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά και αδελφώνει, φωτίζει, σφυρηλατεί δεσμούς και μας εμψυχώνει.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.