Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ιωάννης Τσιτσιμπής: "Μπορώ, μπορούμε"

Υπογράφει
ο Τσιτσιμπής Ιωάννης 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς
Το πρώτο πρόσωπο αφορά το συντάκτη, αλλά στο σήμερα αγγίζει και αιτιολογεί την κάθοδο πολλών νέων υποψηφίων  και ίσως θα έπρεπε να αγγίζει και να αιτιολογεί και άλλων.

Πιθανώς να λογίζεται και ως έπαρση όταν μιλάει κάποιος για τον εαυτό του. Λεπτή η ισορροπία μεταξύ του αυτοπαρουσιάζομαι, του περιαυτολογώ και του κομπάζω. Διακριτές και οι κατηγορίες που προκύπτουν εξ αυτού. Υπάρχουν αυτοί που αυταρέσκονται στο να μιλούν για τον εαυτό τους, αυτοί που δεν μιλούν αλλά αρέσκονται στο να τους επαινούν και να τους κολακεύουν οι άλλοι και αυτοί που δεν τους αγγίζει να μιλάς γι αυτούς αλλά αφήνουν τις πράξεις τους και το έργο τους να χρωματίζουν την ζωή τους και τη ζωή μας. 

Φυσικά υπάρχουν και ορισμένοι που ταπεινά αρέσκονται στην ανυπαρξία του διατελείν κόλακας των προηγούμενων. Παραδοσιακά περνούν καλύτερα από όλους.

Πιστεύω πως όλοι μας, ως άνθρωποι έχουμε υποπέσει σε παραβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, ανεξάρτητα σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων ανήκουμε. Προσπαθώ στην ζωή μου να μην υποκύπτω εύκολα σε αυτά, αλλά δυστυχώς ανθρώπινες αδυναμίες φέρουμε και είτε από πείσμα, είτε γιατί γοητευόμαστε από τον έπαινο, έχω πιάσει τον εαυτό μου να πασχίζει, για να μην εκτραπεί ή για να επανέλθει.

Έρχονται όμως και κάποιες στιγμές που δραστηριοποιούμενος σε κάποιους τομείς, οφείλεις να προβάλεις τον εαυτό σου. Τον εκθέτεις, τον παρουσιάζεις και οφείλεις να εξηγήσεις και το γιατί. Ας πούμε διεκδικείς μια θέση εργασίας. Δεν είναι

φρόνιμο να σε διακατέχει έπαρση στην συνέντευξη, αλλά οφείλεις να παρουσιάσεις στον επικείμενο εργοδότη τους λόγους που θεωρείς ότι είσαι ικανός για αυτήν την θέση.

Στον σκληρό ανταγωνισμό ίσως να χρειαστεί να αποδείξεις και το γιατί είσαι ικανότερος σε σχέση με κάποιον άλλο συνδιεκδικητή.

Έτσι ακριβώς λειτουργούν και οι εκλογές και οι υποψηφιότητες τους. Οφείλεις να βγεις και να παρουσιάσεις τον εαυτό σου.

- Μα πως να τον παρουσιάσω; Τι να πω;

- Ε, δεν μπορεί κάτι θα βρεις να πεις.

- Μα σε μια μικρή κοινωνία γνωριζόμαστε καλά. Με τι να στολισω το βιογραφικό μου;

- Ε βάλε πλουμιά. Βάλε πιστοποιητικά,πτυχία, παρελθόν με δράσεις, τρέχα με πανό να σε δούνε, πάρε σβάρνα τις εκδηλώσεις, ανέφερε ποιοι σε στηρίζουν...

- Δηλαδή ξαφνικά να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως κάτι που δεν είναι ή εν μέρει;

- Ναι! Είναι πολιτική παράδοση. Έτσι πρέπει.

- Ώπα μισό. Οι καιροί αλλάζουν. Οι κοινωνικοπολιτικές και οι οικονομικές συνθήκες έχουν φέρει τον κόσμο στο αμήν. Δεν τον αφορούν πια αυτά.

- Μα...

Όσο σβάρνα και να πάρω τον ντουνιά, ο κόσμος πλέον γνωρίζει, ξέρει, καταλαβαίνει. Γνωρίζει, πως εκεί που δεν πατήσαμε ποτέ, μάλλον και μετά τις εκλογές δεν θα πατήσουμε. Ξέρει πως αν ζω κλεισμένος στην ασφάλεια του δικού μου κόσμου, όσο και να βγω με τους υποψήφιους μου,δεν θα αλλάξω. Δεν τον αφορούν αυτά πλέον.

Τον αφορά όμως αυτό που πραγματικά είσαι και έδειχνες ως σήμερα, πολύ πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας σου.

Ήσουν μέτοχος της ζοφερής πραγματικότητας του κοινωνικού μας περίγυρου; Ήσουν κοντά ή και μέσα στις χαρές και στις λύπες των συνανθρώπων; Κινήθηκες αναμεταξύ μας για να γνωρίσεις τα θέματα μας; Και προσωπικά, τι έδειξες; Έδειξες με το έργο σου και την στάση σου, ότι μπορείς να διεκπεραιώσεις αυτό που σου αντιστοιχεί; Την δουλειά σου, όχι μεγαλεία, τις ασχολίες σου, τις κοινές σου ενασχολήσεις. Τι εξέπεμψες από όλα αυτά; 

Παράτα την κομπορρημοσύνη, βλέπουμε και κρίνουμε. Μας βλέπουν και κρινόμαστε. Όχι γιατί περιμένει κανείς πλέον τα θεόσταλτα παιδιά τα πολυτάλαντα. Ούτε Μεσσίες, ούτε εθνοσωτήρες. Αλλά ανθρώπους που ξεπηδούν από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας και δείχνουν πως ξέρουν και αν δεν ξέρουν έχουν την δυνατότητα να μάθουν. Πώς θέλουν και μπορούν.

Όταν θα πρέπει λοιπόν να παρουσιάσω τον εαυτό μου, δεν θα αναφέρω πολιτικές και κομματικές συνιστώσες, δεν θα αναφέρω συλλόγους, κινήματα, βραβεία, εμφανίσεις κοινές στο πλάι κάποιων, κομματικά περιβάλλοντα, γλώσσες και πτυχία.

Μπορεί κι αυτά να είναι χρήσιμα αλλά...

Θα αναφέρω μόνο ότι με την στήριξη των δικών μου ανθρώπων που είναι και η μόνη μου περηφάνεια, έφτασα ως εδώ και έγινα αυτός που γνωρίζετε.Προσπάθησα και προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι και να προσφέρω. Τούτα είναι τα ουσιαστικά μου διαπιστευτήρια.

Αυτό σας καταθέτω, γι' αυτό συμμετέχω, γι' αυτό ζητώ την ψήφο αυτών που με γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν.

Γιατί πλέον ξέρω ότι μπορώ. Με δουλειά, σύνεση και χαμηλά το κεφάλι, μπορώ. Και αν κρίνω από τα άτομα που βλέπω να πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο μας τότε με βεβαιότητα θα πω: “Μπορώ! Mπορούμε! 
Τα καταφέρνουμε!για το νέο Κιλκίς!” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.