Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και τις προοπτικές της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσα από την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών εργαλείων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα «Βασίλης Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου. Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό βρίσκονταν μέλη του Επιμελητηρίου και του Δ.Σ., επιχειρηματίες, Πρόεδροι Εμπορικών και Επαγγελματικών συλλόγων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων-θεσμών.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. ο κ. Τονικίδης. Κατά τη σύντομη, αλλά περιεκτική ομιλία του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου ως βασικού συμβούλου και συνεργάτη όλων των επιχειρήσεων, ενώ προέβη και σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε.

Μιας ενδιαφέρουσας χρόνιας όπως προσέθεσε, κατά την οποία παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την επιχειρηματική κοινότητα (εν μέσω επιβολής βαριάς φορολογίας, υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και αδυναμίας δανεισμού), αναπτύχθηκαν συνεργασίες με θεσμοθετημένους φορείς προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου και πραγματοποιήθηκαν δράσεις εξωστρέφειας, με στόχο πάντα την έμπρακτη στήριξη των μελών του Επιμελητηρίου.

Ιδιαίτερη μνεία όμως, έκανε και στην αποτελεσματικότητα της διοίκησης σε ό,τι αφορά στην διεκδίκηση ξένων επενδύσεων στον τόπο μας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (όπως π.χ. η εγκατάσταση και λειτουργία παραρτήματος της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας «Εxciting AG», γερμανικών συμφερόντων, στην πόλη του Κιλκίς).

Ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία από τον επίσημο καλεσμένο, τον πρ. Υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη. Αποφεύγοντας τις αναφορές μιας κλασικής ομιλίας για την οικονομία, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, ο κ. Φλωρίδης προκάλεσε αίσθηση μιλώντας στους παριστάμενους για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και την ανάγκη προσαρμογής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις αλλαγές που αυτή επιφέρει στην παραγωγική διαδικασία, στο εμπόριο και τις υπηρεσίες. 

Κατά τα λεγόμενά του, η χρήση της τεχνολογίας, του διαδικτύου, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη προετοιμασία των εργαζομένων στις μεταβολές που θα επέλθουν και την υιοθέτηση νέων στρατηγικών ανάπτυξης σε κεντρικό επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην εγχώρια επιχειρηματική δραστηριότητα. Αν συνεχίσουμε όμως την ίδια οικονομική διαχείριση οδηγούμαστε προς τελεσίδικη χρεωκοπία, τόνισε χαρακτηριστικά.

Των ομιλιών προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο π. Επιφάνιος. Δύο ήταν οι τυχεροί της εκδήλωσης, οι κ.κ. Αναστάσιος Καραδημητρίου και Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.