Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Γεωργαντά με θέμα «Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς»

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς».

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) χθες, 26 Φεβρουαρίου 2019, κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς και όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να τους ενημερώσει για τα επείγοντα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς σε σχέση με τις τρομερές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε γιατρούς. 

Μια κραυγή αγωνίας των γιατρών που προσπαθούν με αυταπάρνηση να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί τραγικά ο αριθμός τόσο του μόνιμου ιατρικού προσωπικού όσο και των ειδικευόμενων.

Η Ε.Ν.Ι.Κ. και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς επισημαίνουν την ανάγκη να καλυφθούν με «υπερεπείγουσες» διαδικασίες οι θέσεις 18 μόνιμων ιατρών από τις συνολικά 43 κενές, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κλινικές. Αυτή τη στιγμή η χειρουργική κλινική υπολειτουργεί καθώς τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται και οι εφημερίες καλύπτονται μετά από «εντέλεσθαι» του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Οι γιατροί πλέον εργάζονται πέρα από τα όρια τους και πολλές φορές υποχρεώνονται σε αναστολή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων. Όλα αυτά θέτουν κρίσημα ερωτήματα για τη λειτουργία των κλινικών σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες και τον κίνδυνο οι ελλείψεις αυτές να έχουν επίπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νοσηλευόμενους. 

Δυστυχώς η Διοίκηση του Νοσοκομείου ούτε προγραμμάτισε σωστά, ούτε κατόρθωσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά με πρωτοβουλίες της την τραγική αυτή έλλειψη προσωπικού.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε:
Τί άμεσα μέτρα προτίθεστε να πάρετε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη λειτουργία των κλινικών και να μην υπάρξει επίπτωση στο επίπεδο της παροχής των υπηρεσιών υγείας στο Νομό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.