Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας στο Δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Στο πλαίσιο του εορτασμού των προστατών και εφόρων της Παιδείας του Γένους Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου η Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας του Δήμου Παιονίας. 

Στη τελετή βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους οι απόφοιτοι αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και οι επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ενώ το παρόν έδωσε ο εφημέριος Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας, Πολυκάστρου & Αξιούπολης καθώς η εκδήλωση γίνεται προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα. Επίσης στην τελετή παραβρέθηκαν Διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικοί και πλήθος γονέων και μαθητών των σχολείων του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Γκουντενούδη, την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γουμένισσας, κα Δούμου, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Ευθυμιάδη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Παμποράκη, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αξιούπολης, κ. Γαρόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παπαδόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Αλίρη, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Γουμένισσας και Αξιούπολης, κ. Τραχανίδη και κ. Ζηλελίδη αντίστοιχα. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σιωνίδης και η Δημοτική Σύμβουλος , κα Καρβουνιάρη.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας & Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας κ. Μπαβέλης και ομιλητής ο κ. Ίντος Χρήστος, Συν. Δάσκαλος & τ. Σχολικός Σύμβουλος, ο οποίος παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Παιδαγωγικές και διδακτικές απόψεις των Τριών Ιεραρχών».

Ο Δήμαρχος Παιονίας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εορτή των Τριών Ιεραρχών η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς «Για μας, η Παιδεία και η Εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηθική και τη διδασκαλία της εκκλησίας μας. Η Πατρίδα μας χρειάζεται ανθρώπους μορφωμένους και με ήθος ώστε να μπορέσει να πορευθεί στους αιώνες και να διατηρήσει τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο στερέωμα. 

Στους χαλεπούς καιρούς τους οποίους διανύουμε, η Παιδεία είναι φάρος φωτεινός και καθοδηγεί όλους μας αλλά κυρίως τη Νεολαία μας. Η Αριστεία και ο αγώνας για την επίτευξη της πρέπει να επιβραβεύεται και να αναδεικνύεται σε παράδειγμα και σε στάση ζωής πάντοτε όταν συνοδεύεται με σεμνότητα και διάθεση για προσφορά στην κοινωνία… 

Η Ιστορία και η Παράδοσή μας αποτελούν αγαθά αδιαπραγμάτευτα και η συλλογική μας συνείδηση δεν ξεπουλιέται ούτε και χαρίζεται στους επιτήδειους και σε εκείνους που έχουν χαλαρή εθνική συνείδηση. Η Μακεδονία είναι η ιδιαίτερη Πατρίδα μας και εμείς με μπροστάρη τη νεολαία μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε έναν που επιβουλεύεται τα εθνικά μας δίκαια».

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Γκουντενούδης βράβευσε τους πρώτους των Αριστευσάντων Αποφοίτων Γυμνασίων και Λυκείων Δήμου Παιονίας ενώ παράλληλα, απονεμήθηκε στους αριστούχους έπαινος και δόθηκε αναμνηστικό δώρο από το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.