Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

"Είμαστε άξιοι της αδιαφορίας μας"

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Η εβδομάδα αυτή θεωρώ είναι μια εβδομάδα διαβουλεύσεων των υποψηφίων όπου θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο για δημοτικές εκλογές στον Δήμο Παιονίας. Όλοι οι συμμετέχοντες για δικούς τους λόγους θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας εκφράζοντας την με τον ψήφο μας.

Αλήθεια τι θα γίνει στα επόμενα 5 χρόνια στον τόπο μας;
Το μέλλον κατά εμένα δεν διαφαίνεται αίσιο. Θεωρητικά με βάση αυτών που μας δίδαξε το παρελθόν, η περιοχή μας, και εννοώ την ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, θα συνεχίζει να υφίσταται απαξίωση, θυμίζουμε ότι στα 12 κοινωνικά αιτήματα και προτάσεις μας, η δημοτική αρχή αδιαφόρησε και δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει. Στην νέα αυτή πενταετία οι περισσότεροι από εμάς θα παραμείνουμε αδιάφοροι και στην καλύτερη περίπτωση, θα βρισκόμαστε σε θέση κριτές του καναπέ αφού δεν θα έχουμε ανταπόκριση .

Αυτήν την περίοδο, και ενώ όλοι σχηματίζουν ομάδες ώστε να αγωνιστούν για τον τόπο τους είτε για να αναδείξουν την προσωπική τους αίγλη, στην περιοχή μας επικρατεί μια ανησυχητική σιωπηρή κατάσταση.

Η πρόταση μας πριν από μήνες ήταν να καθορίσουμε και να στηρίξουμε ένα άτομο που θα συνεργαστεί με τους συμβούλους, με τις επιπρόσθετες ομάδες αλλά και με τον κόσμο, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουν να φέρουν την πρόοδο, θέτοντας φρένο στην φθίνουσα πορεία του τόπου μας. Πρέπει ο τόπος μας να αποκτήσει φωνή στην Δημοτική αρχή. Ενώ όλοι μετράνε τα κουκιά, τους υποτιθέμενους ψήφους, η περιοχής μας δεν έχει καταλήξει, ούτε έχει συζητήσει ανοιχτά ώστε να δημιουργηθεί ένα πολιτικό σχήμα, έστω ανεξάρτητο, ενωμένο που να βασίζεται στην συνεργασία.

"ἰσχύς ἐν τῇ ἐνώσει"
Κάποιοι θα με ρωτήσετε τι πιστεύω ότι θα γίνει στις δημοτικές εκλογές.
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή η απραξία σε συνάρτηση με την αποτροπή συμμετοχής ικανών ατόμων που μπορούν να συγκεντρώσουν και να ενώσουν τους κατοίκους με την προσωπικότητα τους, θα δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα για πρόσωπα που θα είναι εκπρόσωποι ενός μικρού ποσοστού των κάτοικων και τελικά εμείς θα είμαστε αυτοί που θα καταδικάσουμε τον τόπο μας σε στασιμότητα, αποδεχόμενοι το ίδιο έργο που ήμασταν και είμαστε θεατές.

Η πρότασή μου …. αντί να αναλώνουμε τον χρόνο μας ώστε να προσπαθούμε να βρούμε ατασθαλίες και σκάνδαλα για κάποιους άλλους, να αφιερώσουμε τον χρόνο αυτό για κάτι εποικοδομητικό, δίνοντας στήριξη στους υποψηφίους και συμμετέχοντας με προτάσεις για την βελτίωση του τόπου μας. Ας αναλογιστούμε τι έχει προτεραιότητα για μας, ο τόπο μας ή το να σχολιάσουμε αρνητικά τους άλλους;

Αν θέλουμε καλύτερο τον τόπου που ζούμε θα πρέπει να συνεργαστούμε και να δράσουμε ως μια δύναμη χωρίς χρώματα και προσανατολισμούς.

Ο τόπο μας χρειάζεται και πρέπει εμείς να ξεκινήσουμε την προσπάθεια ώστε να αποτρέψουμε την στασιμότητα και να δημιουργήσουμε υποδομές για την πρόοδο.

Δεν περιμένω να συμφωνήσετε όλοι σας. Είναι οι απόψεις μας.

Θα ευχηθούμε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία στον αγώνα τους, και στους μελλοντικά εκλεγμένους ευχόμαστε να βοηθήσουν στην πρόοδο του τόπου αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.