Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Δράσεις λαϊκής επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με την Επιμορφωτική Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Στο πλαίσιο του προγράμματος λαϊκής επιμόρφωσης, ο Δήμος Κιλκίς με ανάδοχο του την Επιμορφωτική Κιλκίς, υλοποίησε με επιτυχία τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα δια βίου μάθησης σε ενήλικες του Δήμου Κιλκίς:

· «Εθελοντισμός και προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (ESC) μέσω του ERASMUS+ για τη ΝΕΟΛΑΙΑ, για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση ενός σχεδίου κατάρτισης, για τις ευκαιρίες ενός δωρεάν μεταπτυχιακού ή μιας πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, τη σύνταξη του ευρωπαϊκού βιογραφικού (EUROPASS, κ.α)»

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό μάθημα που υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης και στόχευε στην ενημέρωση των ευκαιριών που προσφέρει το πρόγραμμα ERASMUS+, είτε μέσω διαφόρων οργανισμών είτε μέσω του εθνικού μας φορέα που είναι το Ι.Ν.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ, να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρακτικές και εθελοντική εργασία στο εξωτερικό, δωρεάν, ακόμη και να υποβάλλουν οι ίδιοι τους μια πρόταση χρηματοδότησης!

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αμείωτο ενδιαφέρον, μέσω της ασύγχρονης παρακολούθησης, την εκπόνηση εργασιών και βιωματικών ασκήσεων από 18 εκπαιδευομένους που συμμετείχαν ενεργά σε αυτό.

· «Υποστήριξη στην εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς»
Το πρόγραμμα περιλάμβανε μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε 9 εκπαιδευομένους του Δήμου Κιλκίς μαζί με μαθητές - αλλοδαπούς που προέρχονται από το Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς. Ο χώρος εκπαίδευσης ήταν οι αίθουσες του Εσπερινού Λυκείου που παραχωρήθηκαν προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση και από τους μαθητές- αλλοδαπούς του Λυκείου. 


Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους προσόντων και η βελτίωση στη γραφή και στο διάβασμα, αλλά και σε άλλους τομείς της καθημερινής τους ζωής. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το σύνολο των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν σε αυτό.

Τα δύο προγράμματα ολοκληρώθηκαν με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όσους τα ολοκλήρωσαν με ενεργή συμμετοχή.

Τα προγράμματα που πραγματοποίησε ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία της «Επιμορφωτικής Κιλκίς μ. Ε.Π.Ε.» υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση εσόδων του Προγράμματος Λαϊκής Επιμόρφωσης (πρώην ΝΕΛΕ).
* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ 
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook 
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter 
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest 
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion 
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.