Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

«Η Αρχή...» για ένα σύγχρονο Δήμο - Οι πρώτοι εννέα άξονες του προγράμματός μας

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ 
Επικεφαλής-Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς 
Δημήτρης Β. Τσαντάκης
Ενώνουμε τις Δυνάμεις μας για το Δήμο Κιλκίς
Θεμελιώνουμε μια νέα αυτοδιοικητική αρχή με βάση τη θέληση, το μεράκι, τη γνώση, την ορμή και την κοινωνική ευαισθησία.

- για να πάμε πιο ψηλά την πόλη μας και τα χωριά μας
για να αποκτήσουμε έναν πιο σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο
για να δώσουμε μεγαλύτερο βήμα συμμετοχής στην κοινωνία και στους νέους
για να μοιραστούμε και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας

Με σχέδιο, με κανόνες ανάπτυξης, με συνέργειες, με χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Με συνέπεια λόγων και έργων, με αξιοπρέπεια, εντιμότητα, με χαμόγελο και αλήθεια.

Εν αρχή ην ο τόπος μας, η ιστορία και οι παραδόσεις μας, το περιβάλλον και οι άνθρωποί μας. Κυρίως οι άνθρωποί μας.

1. Πολιτο-κεντρική Δυναμική Διοίκηση
Ενδυνάμωση της λειτουργίας των κοινοτήτων. Οι πρόεδροι και τα συμβούλια των κοινοτήτων αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες και λόγο στη διαμόρφωση πλαισίου ανάπτυξης των χωριών και στο τεχνικό πρόγραμμα.

Ανάδειξη των ιδιαίτερων αναγκών των οικισμών μας με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και των κατοίκων για την άμεση επίλυσή τους. Δεν κρύβεται τίποτε κάτω από το χαλί.

Ανάπτυξη δικτύου συνεργασιών των κοινοτήτων έτσι ώστε ολόκληρος ο Δήμος να λειτουργεί ως κοινότητα.

Ενημέρωση των συμπολιτών μας και ενεργοποίησή τους με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Ο Δήμος περνά στα χέρια του πολίτη με ηλεκτρονικές έξυπνες εφαρμογές, έτσι ώστε η διοίκηση να έχει μάτια σε όλη την πόλη και τα χωριά, να παρεμβαίνει και να εξυπηρετεί γρήγορα. Οι έξυπνοι πολίτες διαμορφώνουν τη δική μας έξυπνη πόλη, όπως τη θέλουμε, όπως μας ταιριάζει και όπως μας αξίζει. ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

Η Κοινωνία της πληροφορίας από το Δήμο στο Δημότη ελεύθερα προσβάσιμη στο Κιλκίς.

Οι υπάλληλοι είναι οι φιλικοί συνεργάτες των συμπολιτών και το πολύτιμο εργαλείο του Δήμου για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του δήμου και ανάληψης πρωτοβουλιών για την υλοποίηση δράσεων.

Τιθασεύουμε τη γραφειοκρατία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ηλεκτρονική αποστολή εγγράφων και σε ειδικές περιπτώσεις «πόρτα-πόρτα».

Δημιουργούμε γραφείο επικοινωνίας, ευθύνης, πληροφορίας και ενημέρωσης με κέντρο συλλογής, αξιολόγησης και παρακολούθησης της υλοποίησης των αιτημάτων των πολιτών.

Ενισχύουμε το Τμήμα Προγραμματισμού για μεγαλύτερη απορρόφηση οικονομικών πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα.

Προβαίνουμε σε αύξηση των ανθρωπίνων πόρων του Δήμου για την κάλυψη των ελλείψεων που έχει σε προσωπικό και με σύγχρονες χρήσιμες ειδικότητες.

2. Καθαρό Περιβάλλον, καθαρή ενέργεια Δήμος ανάπτυξης
Ενέργειες για την τροφοδότηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της πόλης με φυσικό αέριο.

Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος του περιβάλλοντος και του πολίτη.

Εγκατάσταση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκών) σε εκτάσεις και κτίρια του δήμου για την παραγωγή φτηνής ενέργειας.

Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων εξωτερικού χώρου δημοτικών κτιρίων με παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ήλιο.

Ενημέρωση και αλλαγή στάσης και νοοτροπίας των συμπολιτών μας στην ανακύκλωση και στο πράσινο της πόλης και των χωριών με δράσεις και βραβεύσεις.

Δημιουργούμε μικρό φυτώριο για τα προγράμματα πρασίνου περιμετρικά της πόλης.

Υλοποιούμε με τη συνεργασία φορέων και σχολείων τα προγράμματα «Ανθίζω την πόλη μου», «Φροντίζω το πάρκο της γειτονιάς μου», «Ανακυκλώνω και κερδίζω» «wall stories 2»,«το πιο ανθισμένο μπαλκόνι» και άλλες δράσεις.

Παρεμβάσεις και εγκαταστάσεις με καλλωπιστικά φυτά σε δρόμους, τοίχους, μικρά σημεία για τη δημιουργία οάσεων πρασίνου, μικρών κήπων και φυτεύσεις.

Συνεργασία με το Δασαρχείο για την αναβάθμιση του δάσους του Λόφου του Αγίου Γεωργίου, του Δάσους των Κρουσσίων, του Μπέλλες και της Δ.Ε.Πικρολίμνης.

Αναζήτηση και απορρόφηση των πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα για την περαιτέρω αξιοποίηση των λιμνών μας Δοϊράνης και Πικρολίμνης. Δημιουργία ζώνης με ήπιες εγκαταστάσεις για τους λουόμενους (κιόσκι, κρουνός, ομπρέλες κ.α).

Αναζωογόνηση και προβολή του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου στα Κρούσσια σε συνεργασία και υποστήριξη των δράσεων του φορέα ευθύνης, προκειμένου να γίνει πόλος έλξης τουρισμού.

Δημιουργία διεθνούς μονοπατιού στα Κρούσσια που θα διέρχεται και από τα Μαρτυρικά χωριά (περιπατητικός, ορειβατικός και ιστορικού ενδιαφέροντος τουρισμός).

Προβολή των ιδιαίτερων φυσικών πόρων και του φυσικού κάλους του Δήμου μας.

Αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης με τη χρήση ήπιων μέσων μετακίνησης, δημοτικό ποδήλατο, δίκυκλο και mini bus.

Επενδύουμε στη διαχείριση απορριμμάτων, σε οργανωμένα πράσινα σημεία και σε νέες μεθόδους ανακύκλωσης, με απώτερο σκοπό την δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης και Επεξεργασίας τους.

Αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά πλέον την καθημερινότητα μετά την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και προβαίνουμε στην προμήθεια νέου αστικού εξοπλισμού και καθαριότητας.

3.Κοινωνική Διοίκηση και αλληλεγγύη. «κανείς απροστάτευτος και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό μας».

Υποστήριξη και εκσυγχρονισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου. Προμήθεια νέου εξοπλισμού όπου απαιτείται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, βελτιώνουμε τις συνθήκες και δημιουργούμε νέες θέσεις για τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων.

Ξεκινάμε και υλοποιούμε το πρόγραμμα «κοινωνία και ψυχή» για παιδιά, εφήβους, νέους και γονείς με τη συνεργασία φορέων και επιστημόνων για την πρόληψη και καταστολή δυσάρεστων φαινομένων στα σχολεία και σε μέρη που συχνάζουν οι μικροί συνδημότες μας.

Διευκόλυνση μετακινήσεων υπερηλίκων από απομακρυσμένους οικισμούς για ιατρικά θέματα στην πόλη.

Είμαστε δίπλα σε μοναχικούς ή υπερήλικα ζευγάρια με την εφαρμογή προγραμμάτων υγείας και τη χρήση νέων τεχνολογιών. Θα πραγματοποιούνται περιοδικές επισκέψεις και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε ανθρώπους απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου.

Βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας και άνοιγμα της υπηρεσίας Πρόνοιας στην πόλη και κυρίως στα χωριά, με κοινωνικές δράσεις και συμβουλευτική ενημέρωση σε θέματα οικιακής οικονομίας, ψυχολογικής στήριξης και ενεργοποίησης και του υπερήλικα. Να νιώθει απαραίτητος και όχι απόμαχος της κοινωνίας μας.

Τεχνικές παρεμβάσεις σε δομές για να γίνουν πιο προσβάσιμες στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας ή αναπηρία.

Αξιοποιούμε συνεργασίες με το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, Κέντρο Υγείας Δροσάτου, Φορείς Υγείας, Κοινωνικές Δομές, Γηροκομείο και διακεκριμένο τοπικό επιστημονικό δυναμικό. Με νόμιμα μέσα, διαδικασίες και τεχνικό τρόπο παρεμβαίνουμε συντηρούμε, βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε χώρους και κλινικές του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνία χαρούμενη. Ο εθελοντισμός συνδέεται με το ήθος, τα όνειρά μας και την ανάγκη για μια καλύτερη ζωή. Σύλλογοι, φορείς πολίτες δραστηριοποιούνται με αρωγό το Δήμο σε δράσεις και δραστηριότητες (περιβάλλοντος, υγείας, πρασίνου, ανακύκλωσης, πολιτισμού, τουρισμού κ.α.)Ήδη στην τρέχουσα θητεία ο Δήμος έχει αναπτύξει αποτελεσματικά τον εθελοντισμό των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων με θεαματικά ωφέλιμα έργα για όλους. Δημιουργείται μητρώο εθελοντών και συμπολιτών μας εντός και εκτός των ορίων του Δήμου μας και θα παρέχει κίνητρα προώθησης της ιδέας του εθελοντισμού.

Προχωρούμε σε ελαφρύνσεις-μειώσεις, ως προϊόν της συνετής οικονομικής μας πολιτικής που είναι πλεονασματική, με έμφαση στους επαγγελματίες, στους αγρότες, κτηνοτρόφους καθώς και στις ευπαθείς ομάδες.

Συνεχίζουμε και βελτιώνουμε την επισιτιστική βοήθεια πρόγραμμα ΤΕΒΑ δημιουργώντας και τροφοδοτώντας ένα νέο κοινωνικό παντοπωλείο.

Στηρίζουμε το κοινωνικό ιατρείο και επεκτείνουμε τις δράσεις προληπτικής ιατρικής σε οικισμούς.

Ιδρύουμε τη Λέσχη Φιλίας με πολλαπλά οφέλη για την ευεξία και την ενεργοποίηση των υπερηλίκων συμπολιτών μας και μετατρέπουμε τα ΚΑΠΗ σε σημεία συνάντησης και δημιουργίας.

4.Αγροτοκτηνοτροφική οικονομία
Στηρίζουμε την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία με έργα και βοηθούμε το νέο αγρότη και κτηνοτρόφο.

Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας,βελτίωση και επέκταση συστημάτων άρδευσης, αποταμίευση όμβριων υδάτων, προώθηση της έξυπνης γεωργίας και ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Εκδηλώσεις γαστρονομίας, εκθέσεις, συμμετοχές σε παρουσιάσεις προϊόντων εκτός Δήμου Κιλκίς.

Δημιουργία γραφείου πληροφόρησης αγροτών και κτηνοτρόφων

Διοργάνωση πανελλήνιου συνεδρίου για αρωματικά φυτά.

Καθιέρωση ετήσιας εκδήλωσης για τη διάδοση και χρήση αρχέγονων σπόρων σε συνεργασία με την ομάδα ΠΕΛΙΤΙ.

5. Ύδρευση-Αποχέτευση
Βελτίωση της ποιότητας νερού της πόλης με την κατασκευή διυλιστηρίου.

Βελτίωση της ποιότητας νερού στις Δημοτικές Ενότητες σε οικισμούς όπου υπάρχει πρόβλημα.

Εξορθολογισμός της τιμολογιακής πολιτικής του νερού σε περιοχές που δεν καταναλώνει η ΔΕΥΑΚ ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία με νερό των καταναλωτών.

Ωρίμανση μελετών και έναρξη κατασκευής αποχετευτικών δικτύων σε οικισμούς της ΔΕ Γαλλικού και Πικρολίμνης σε πρώτη φάση, γιατί υπάρχει σχετική υποδομή και μελέτες.

Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης αμιάντου.

Ταχύτερη επισκευή των βλαβών του δικτύου ύδρευσης και άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Περιοδική συντήρηση και καθαρισμοί δεξαμενών ύδρευσης και αντλιοστασίων.

Αξιοποίηση με καλλιέργεια φυσικών πηγών.

Εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές για την αξία του νερού και την αποφυγή κατασπατάλησής του.

Αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για νέες επενδύσεις στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης.

6. Αθλητισμός για όλους
Δημιουργία ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου Κιλκίς και εγκατάσταση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής για όλους τους πολίτες.

Ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου του Κιλκίς με νέο ταρτάν.

Ολοκλήρωση του έργου των κερκίδων του γηπέδου.

Σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου και παρουσίασης των αποτελεσμάτων στους δημότες για να συναποφασίσουμε την υλοποίησή του ή μη.

Προώθηση της ιδέας του μαζικού αθλητισμού.

Προγράμματα περιπάτων, αθλητικού βαδίσματος, δρόμων υγείας.

Υποστήριξη της χρήσης του ποδηλάτου και δικύκλου στην πόλη και κυρίως στο εμπορικό κέντρο της.

Υποστήριξη και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών συναντήσεων στο Κιλκίς με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, των τοπικών ΚΔΑΠ και Γυμναστηρίων.

Εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού

7. Τοπική Επιχειρηματικότητα, νέες θέσεις εργασίας, ΒΙ.ΠΕ.
Συνδέουμε τον Δήμο με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας. Δικτυώνουμε τον Δήμο με τις επιχειρήσεις στο Σταυροχώρι, Νέα Σάντα και αλλού με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για τους άνεργους δημότες μας και προβάλλουμε με τα βιομηχανικά προϊόντα μας.

Αγκαλιάζουμε με ξεναγήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία και τις βιομηχανίες τους ξένους βιομηχανικούς επισκέπτες

Στηρίζουμε τη μικρομεσαία τοπική επιχειρηματικότητα με μέτρα ελάφρυνσης και ανταπόδοσης.

Βελτιώνουμε την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Κιλκίς.

Με τη συνεργασία του εμπορικού συλλόγου και επιμελητηρίου ξεκινάμε την ιδέα της «Λευκής Νύχτας» πλαισιωμένη με πολιτιστικά δρώμενα και ψυχαγωγία.

8. Τεχνικά έργα στο Κιλκίς (των Δημοτικών Ενοτήτων αποτελούν ξεχωριστό άξονα δράσης)


Αισθητική αναβάθμιση εισόδων της πόλης.

Αισθητική αναβάθμιση της περιοχής του Σαλάτς.

Πλακοστρώσεις και υποδομές για εύκολη μετακίνηση των ΑΜΕΑ.

Ασφαλτοστρώσεις, συντήρηση οδοποιίας και διανοίξεις κλειστών οδών

Διευκόλυνση της ανόδου και καθόδου κλιμάκων που υπάρχουν στην πόλη (δίπλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης.

Υλοποίηση βήμα-βήμα του προγράμματος OPEN MALL για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και του χώρου της Λαϊκής του Κιλκίς.

Αισθητική και βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας Ειρήνης.

Παρεμβάσεις ασφαλείας προστασίας από βανδαλισμούς, ανάπτυξης του πρασίνου, του αστικού έξυπνου εξοπλισμού, των παιχνιδιών και αύξησης του φωτισμού στα Πάρκα της πόλης.

Βελτίωση και ενίσχυση του φωτισμού, εισόδων εμπορικού κέντρου και οδών της πόλης.

Δρομολογούμε και υλοποιούμε βήμα-βήμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα για πιο φιλική πόλη στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των μέσων μετακίνησης.

Τμηματική κατασκευή της Βόρειας περιφερειακής οδού της πόλης.

9. Εκπαίδευση, σχολικές μονάδες, ΤΕΙ Κιλκίς.
Τα σχολεία μας θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή της νοοτροπίας του “καναπέ” με δράσεις ενεργοποίησης της κοινωνίας σε θέματα περιβάλλοντος, υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού και ιστορίας.

To ΤΕΙ θα υποστηριχτεί για την ενίσχυσή του και ο Δήμος με το ίδρυμα θα ξεκινήσει δράσεις μόδας πανελλήνιας και ακόμη παγκόσμιας εμβέλειας.

Εκσυγχρονίζουμε και εξοπλίζουμε τα σχολεία μας για εύκολη πρόσβαση στη γνώση.

Ενισχύουμε άπορους μαθητές.

Δίνουμε πρόσθετη αξία στην ιστορική μας κληρονομιά και στο πολιτιστικό μας απόθεμα και προωθούμε την τουριστική ανάπτυξη από τα σχολεία με τους νέους.

Τα παραπάνω είναι τα βασικά πεδία δράσης στους έννεα αξόνες που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν το Δήμο μας. Το Δήμο μας που όλες οι προηγούμενες διοικήσεις πρόσθεσαν ένα λιθαράκι στο οικοδόμημά του για να μπορούμε εμείς να κρίνουμε και να πατάμε.

Να αγαπάμε την πόλη και τον τόπο μας.

Η δική μας ταυτότητα είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Οι πολιτικές πεποιθήσεις όλων μας μένουν έξω από το Δήμο. Η ευρυχωρία και η πολυφωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσφέρεται αποκλειστικά για να υπηρετήσουμε το δημότη και τον τόπο μας.

Αντέχουμε στα δύσκολα και συνεχίζουμε ν' ανοίγουμε δρόμους.

Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, την αντίθετη άποψη και επιδιώκουμε τη σύνθεση, τις ευρύτερες συναινέσεις γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τη συνεννόηση και την ειλικρίνεια μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε δύσκολες προκλήσεις που θα έρθουν.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Κιλκίς είναι το σπίτι των συμπολιτών μας και δε θα επιτρέψουμε να γίνει παράκεντρο της οποιασδήποτε εξουσίας.

Δε θέλουμε μια πόλη θέαμα, αλλά μια πόλη αξιοθέατη και έναν πολίτη όχι θεατή αλλά πρωταγωνιστή, συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή των τοπικών υποθέσεων.

Καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην Ενωτική Δύναμη Κιλκίς δυναμώνοντας μία συλλογική, μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική προσπάθεια, με καθαρή και αισιόδοξη ματιά για την προοπτική του τόπου μας.

Όλα αυτά θα γίνουν πράξη με όλους μας, τους ειλικρινείς υποστηρικτές μας,τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μας, με εσάς, με την Ενωτική Δύναμη Κιλκίς.

Ο Δήμος στον Δημότη, για το Δημότη, με το Δημότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.