Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Βίντεο από τη δράση της σπείρας που έκλεβε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας μέχρι και φαρμακεία


Δίνεται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο εμφαίνεται ο τρόπος δράσης μελών συμμορίας, που διέπραττε κλοπές από καταστήματα κατ' εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στη διευκόλυνση της διερεύνησης συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2693915-6 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε το σχετικό αστυνομικό δελτίο τύπου της 27ης Ιανουαρίου 2019
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 24-1-2019 στον Ταύρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ένας 34χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ' εξακολούθηση. Αναζητείται ο συνεργός του.

Εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι και τέσσερις (4) αλλοδαποί, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Μάρτιο του έτους 2018, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα (ειδών κινητής τηλεφωνίας, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ, φαρμακεία), σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν προσωρινά κλεμμένες πινακίδες. Μετά την επιλογή του καταστήματος-στόχου, το προσέγγιζαν με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και προσαρμόζοντας στο γάντζο ρυμούλκησης αυτού και στα ρολά ασφαλείας του καταστήματος, ιμάντα έλξης, τα αποκολλούσαν. Για τη θραύση των υαλοπινάκων χρησιμοποιούσαν ειδικό εργαλείο- σφυρί.

Στη συνέχεια ο οδηγός παρέμενε στο όχημα, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου και ο 34χρονος εισέρχονταν στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφαιρούσε χρήματα και προϊόντα. Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες βρίσκονταν σε συνεχή ασυρματική επικοινωνία.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία, κυρίως τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας σε άλλο συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε τέσσερα (4) καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, ιμάντες ρυμούλκησης, σφυρί, φακός, κλεμμένα αξεσουάρ από πρατήριο καυσίμων, -1.400- ευρώ, -2- χρυσές λίρες και -100- δολάρια Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τριάντα τέσσερις (34) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη από την παράνομη αυτή δραστηριότητα υπερβαίνουν τις 130.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.