Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019

Με θρησκευτική ευλάβεια γιόρτασε ο σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς, τη Μνήμη του Αγίου Τρύφωνα

Δελτίο τύπου πολιτιστικού συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς
Με θρησκευτική ευλάβεια και παραδοσιακά έθιμα, γιόρτασε ο πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς, τη Μνήμη του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη του Συλλόγου, των αμπέλων και των οπωροκηπευτικών. Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, η καθιερωμένη Αρτοκλασία. 


Στην συνέχεια κλήρος και εκκλησίασμα, μετέβησαν στο εντευκτήριο του συλλόγου, όπου ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου αρχιμανδρίτης Επιφάνιος συνεπικουρούμενος από τον ιερέα πατέρα Ευστάθιο και από τον Διάκο πατέρα Φιλόθεο, ευλόγησαν το ''κουρμπάνι'' (κρέας μοσχαριού και ζωμό) διαβάζοντας κατάλληλη ευχή. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του εντευκτηρίου.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 3 Φεβρουαρίου τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία παρουσία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Εμμανουήλ.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας διενεμήθησαν στο πολυπληθές εκκλησίασμα: Άρτος - Σταφύλια και Ζωμός του κουρμπανιού. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, η αντιδήμαρχος κ. Κ. Ζιούτα, ο πρώην πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κ. Δ. Κυριακίδης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Δ. Τσαντάκης, ο προϊστάμενος ΔΟΥ Κιλκίς κ. Ε. Ιωαννίδης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Λ. Παζαρτζικλής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκδρομών του συλλόγου για τον μήνα Φεβρουάριο - Μάρτιο.


23 Φεβρουαρίου γλέντι στο Ράντζο Κιλκίς

3 Μαρτίου εκδρομή στο Ελατοχώρι Πιερίας

23-24-25 Μαρτίου εκδρομή στην Παναγία Μαλεβή - Ναύπλιο - Επίδαυρο - Μυκήνες

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6942675176

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου