Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Κυριακίδης: Να στελεχωθεί άμεσα με γιατρούς η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς

Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
Η δραματική έκκληση που απηύθυναν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων εξαιτίας της έλλειψης γιατρών καταδεικνύει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τις παθογένειες του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Η χειρουργική κλινική, δυστυχώς, έχει αποψιλωθεί και οι τρεις επικουρικοί γιατροί που είναι δυσανάλογα επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα των χειρουργικών επεμβάσεων είναι πλέον εξουθενωμένοι έχοντας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες το τελευταίο τρίμηνο για να κρατηθεί όρθια η εν λόγω κλινική. Η κατάσταση είναι οριακή. 

Αν δεν καλυφθούν επειγόντως οι ιατρικές θέσεις η χειρουργική κλινική θα οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο. Το πλήγμα θα είναι βαρύ και για την εικόνα του νοσηλευτικού ιδρύματος Κιλκίς και για τους πολίτες του νομού μας που αυτονόητα θα αποκλειστούν από βασικές και πολύτιμες υπηρεσίες για την υγεία τους και για τους γιατρούς και εργαζομένους του Νοσοκομείου μας που παλεύουν σκληρά και δίνουν σε καθημερινή βάση τη δύσκολη μάχη για να θεραπεύσουν και να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο. 

Το δημόσιο αγαθό της υγείας είναι ιερό και οφείλουμε όλοι μας και να διεκδικήσουμε καλύτερες υποδομές και να υπερασπιστούμε την αξία του.

Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός "Κιλκίς Μπροστά" συμπαρίσταται με θέρμη στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κιλκίς και ενώνει μαζί τους τη φωνή του για την άμεση πλήρωση της χειρουργικής κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς είναι ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας μας και όπως είπα κατά την πρόσφατη συνάντησή μου με το Διοικητή και τους εκπροσώπους της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε με νύχια και με δόντια. Και αυτό θα κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.