Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΚουΠα BASKETBALL: Οι αλύγιστοι - Δεύτερη νίκη στη σεζόν επί της Αλεξάνδρειας και εδραίωση στην κορυφή


Του Γιάννη Σιταρίδη
Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη από σίδερο που δεν λυγίζει. Η ΚουΠα Κιλκίς μετά από μια εμβληματική εμφάνιση επικράτησε του Άθλου Αλεξάνδρειας με 84 – 80, στο κλειστό της χιονισμένης Μελίκης.

Α’ Ημίχρονο
Η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα κάνοντας αισθητή την παρουσία της και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Το πρέσινγκ που ασκήθηκε σε όλο το πλάτος και μήκος από τη γηπεδούχο δεν φάνηκε να προβληματίζει ιδιαίτερα τους παίκτες της ΚουΠα. 


Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τους διαδρόμους ανοιχτούς στο δεύτερο μισό του γηπέδου, λόγω της πίεσης στο πρώτο μισό και με το Μουστάκα σε δαιμονιώδη κατάσταση να οργιάζει πετυχαίνοντας τους 16 από τους 12 πρώτους πόντους της ομάδας, το σκορ ξέφυγε από τα πρώτα πέντε λεπτά, με την ΚουΠα Κιλκίς να προηγείται με 5 – 18. Μια μίνι αντίδραση από τους γηπεδούχους ψαλίδισε ελαφρώς τη διαφορά στους 8 πόντους.

Σκορ περιόδου 17 – 25

Critical Point A’ περιόδου: η καλή κυκλοφορία
Η μπάλα μεταφερόταν με επιτυχία προς το αντίπαλο καλάθι χωρίς να σκάει στο παρκέ, ένα καλάθι το οποίο έδειχνε απροστάτευτο μπροστά στην ορμή του Μουστάκα και των άλλων. Το σκορ φάνηκε να είναι εύκολη υπόθεση, τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο.

Εντυπωσιακότατη και η reverse ντρίπλα από δεξιά και κατά μήκος της base line από το Μουστάκα, με «άδειασμα» δύο αντιπάλων – ο ένας έπεσε μάλιστα κάτω – και τελείωμα με το δεξί. Μια φάση που θα έπρεπε να βιντεοσκοπηθεί, αν μη τι άλλο.

Η δεύτερη περίοδος, χαρακτηρίζεται και ως περίοδος αντεπίθεσης για τους πιτσιρικάδες της Αλεξάνδρειας. Μια τρίποντη βόμβα του Χοτουμανίδη η οποία αύξησε τη διαφορά στους 11 (17 – 28) αποτέλεσε και το εφαλτήριο σημείο αντεπίθεσης των παικτών της Αλεξάνδρειας που με απανωτά τρίποντα κυρίως μείωσαν δραματικά τη διαφορά και προηγήθηκαν εν τέλει με 32 – 30, ολοκληρώνοντας με επιτυχία ένα 15 – 3 υπέρ τους.

Το time out ήταν αναπόφευκτο για τους φιλοξενούμενους. Κάπου εκεί φάνηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι το μέταλλο αυτής της ομάδας. Με την πλάτη στον τοίχο και με το μομέντουμ υπέρ των πιτσιρικάδων της Αλεξάνδρειας που είχαν ας μην ξεχνάμε και την υποστήριξη της κερκίδας, η ΚουΠα Κιλκίς αντέδρασε με ψυχραιμία, σύνεση και ωριμότητα και επανέφερε το σκορ υπέρ της, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. 

Δυο τρεις καλές συνεχόμενες αμυντικές συμπεριφορές, η μπάλα στον ανίκητο ειδικά στο πρώτο μέρος Μουστάκα και η φιλοξενούμενη επιβάλλοντας το νόμο της επανήλθε, κλείνοντας προηγούμενη το ημίχρονο.

Μια τάπα…να την πιείς στο ποτήρι, με τα δύο χέρια του Γαβρίλου Κώττη εν είδει τερματοφύλακα, στα… «μούτρα» ενός άτυχου αντιπάλου ήταν και η εντυπωσιακότερη στιγμή της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων.

Σκορ ημιχρόνου: 41 – 44

Critical Point Β’ περιόδου: η αδράνεια στην άμυνα
Τα πολλά λάθη και η με κάτω τα χέρια άμυνα δημιούργησαν τις συνθήκες αντεπίθεσης για τη γηπεδούχο. Οι κενοί χώροι που δημιουργήθηκαν, έφεραν αναπόφευκτα και το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους καλούς σουτέρ της αντιπάλου. Τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα, υπό καλές προϋποθέσεις και όταν αυτό συμβαίνει σε ομάδα με έφεση στο τρίποντο, η τιμωρία μέσα από την επιστροφή στο σκορ, είναι δεδομένη. Αν εξέλειπε αυτό το εξάλεπτο διάστημα χαλάρωσης, ο αγώνας θα είχε κριθεί από το πρώτο μέρος. Αλλά με τα αν δεν γράφεται η ιστορία.

Β’ Ημίχρονο

Για τα πρώτα δυόμιση λεπτά του δεύτερου μέρους λίγα έχουν να γραφούν. Οι δυο ομάδες έμειναν άποντες μέχρι το 7:45 όταν μια βολή των φιλοξενούμενων έσπασε τον πάγο. Από εκεί και πέρα υπήρξαν κενά στην αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων που ευνόησαν τους γηπεδούχους οι οποίοι απειλούσαν κατά κύριο λόγο έξω από τη γραμμή των 6,75. Η Αλεξάνδρεια έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με 5 πόντους διαφοράς (56 – 51), όμως για δεύτερη φορά η ΚουΠα Κιλκίς αντέδρασε σωστά και επανήλθε. Ένα τρίποντο του Ποζίδη ήταν αρκετό για την επιστροφή της φιλοξενούμενης στη θέση του προπορευόμενου με 56 - 57.

Σκορ περιόδου: 56 - 59

Critical Point Γ’ περιόδου: η θέληση για τη νίκη
Ήταν φανερό πως όποτε το παιχνίδι πήγαινε να ξεφύγει υπέρ των γηπεδούχων, η ΚουΠα Κιλκίς αντιδρούσε με επιτυχία. Όποτε το παιχνίδι βασιζόταν στη δύναμη, ήταν φανερό πως οι παίκτες της Αλεξάνδρειας μειονεκτούσαν και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Ήταν επίσης φανερό πως οι πρωτοπόροι της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ, ήθελαν περισσότερο αυτό το παιχνίδι, πράγμα που αποδεικνυόταν σε κάθε διεκδίκηση μπάλας σε κάθε ριμπάουντ, σε κάθε φάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Σαν να μην άλλαξε τίποτα στην τέταρτη περίοδο σε σχέση με την τρίτη. Η ΚουΠα Κιλκίς προηγήθηκε εκ νέου με 5 πόντους (56 - 61). Ωστόσο, ένα λεπτό αδράνειας, έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (61 - 61). Ένα παιχνίδι που έπαιρνε χαρακτήρα πλέον γκραν γκινιόλ, καθώς οι χρόνος κυλούσε αντίστροφα και όποια από τις δυο ομάδες είχε τις περισσότερες λύσεις θα επικρατούσε. Και αυτή η ομάδα ήταν η ΚουΠα Κιλκίς. Ήταν η ώρα του Ποζίδη. Με 8 πόντους (δυο καθοριστικά τρίποντα - απαντήσεις στα τρίποντα των αντιπάλων και ένα δίποντο για highlight) κράτησε όσο έπρεπε την ομάδα κοντά στο σκορ και την ώθησε στη συνέχεια προς τη νίκη.

Σκορ περιόδου: 80 - 84


Critical Point Δ περιόδου: οι τρεις σωματοφύλακες
Χοτουμανίδης, Μουστάκας,Ποζίδης. Η τριπλέτα που καθόρισε το τελικό σκορ. Όταν η μπάλα καίει, καταλήγει στα χέρια τους. Και τότε τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Βρέθηκαν και οι τρεις σε καλό φεγγάρι και επέφεραν τα πιο αποφασιστικά χτυπήματα την κατάλληλη στιγμή στη γηπεδούχο.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Μουστάκας Τάσος

Έχει γίνει κλισέ πλέον, αλλά οι αριθμοί ειδικά στο basketball, λένε πάντα την αλήθεια. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να έπαιζε μόνος του σκοράροντας τους 22 από τους 27 πόντους του. Η στατιστική του; 27 πόντοι με 7/9 βολές, 7/11 δίποντα & 2/4 τρίποντα, 10 αμυντικά ριμπάουντ, 3 επιθετικά ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα! 

Τα 5 λάθη του (προϊόντα κούρασης κυρίως) απλά μετριάζουν ελάχιστα μια τέλεια εμφάνιση. Ο τύπος είναι μαχητής και δεν λυγίζει με τίποτα. Πήρε την ομάδα από το χέρι μέχρι σχεδόν το τέλος και όταν κουράστηκε άφησε τη σκυτάλη στους άλλους δυο συνήθεις ύποπτους Χοτουμανίδη και Ποζίδη να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να δοθεί και στους Τσουλφαϊδη και Ψωμιάδη που περιόρισαν σημαντικά τον κατά τεκμήριο επικινδυνότερο παίκτη της αντιπάλου, με προσαρμοσμένη ασφυκτική άμυνα πάνω του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η μπάλα στα χέρια του Ποζίδη. Παίρνει τον αριστερό διάδρομο που βρίσκει ανοιχτό, ρολάρει διαγώνια με μια υπέροχη reverse ντρίπλα το σώμα του στον αντίπαλο που βρίσκει μπροστά του, μπαίνει μέχρι μέσα και αφήνει πέφτοντας ο ίδιος με δεξί lay up και ταμπλό τη μπάλα στο καλάθι, ξεσηκώνοντας την ομάδα του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η ομάδα μέχρι τώρα, μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι έχτιζε το χαρακτήρα του μαχητή. Πλέον απέκτησε και αυτόν του νικητή. Δεν λυγίζει με τίποτα. Έχει 14 νίκες σε 18 παιχνίδια και παραμένει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα δυο στροφές πλέον πριν το τέλος.

Ο πρώτος στόχος, που ήταν η είσοδος στην τετράδα επιτεύχθηκε (δεν ξέρω πόσοι μαγικοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων πρέπει να προκύψουν για να μην επιτευχθεί ο στόχος αυτός).

Η ομάδα συνεχίζει πειθαρχημένα και σοβαρά, δίνοντας απαντήσεις μόνο μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό, αγνοώντας επιδεικτικά εμπαθείς - αστείους κατά τα άλλα χαρακτηρισμούς από αντίπαλα στρατόπεδα. Αν το μαχητικό πνεύμα που τη διακατέχει συνεχιστεί και στους επερχόμενους αγώνες δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα.

Από εδώ και πέρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόνο δουλειά. Ταπεινότητα, σεβασμός προς τον αντίπαλο, μαχητικότητα και οι στόχοι ο ένας μετά τον άλλο θα γίνουν πραγματικότητα.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Πλάκα, Καπνίδης 4, Ποζίδης 11(3τρ), Ψωμιάδης 4, Υφαντίδης 8, Χοτουμανίδης 16(1τρ), Τσουλφαϊδης 4, Αραμπατζής 5, Μουστάκας 27(2 τρ.- 13ριμπ.), Ιωαννίδης 3, Κώττης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 17 - 25 / 41 - 44 / 56 - 59 / 80 - 84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.