Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΚουΠα Κιλκίς Basketball: Νέα νίκη και σταθεροποίηση στην πρώτη θέση

Του Γιάννη Σιταρίδη
Νέα νίκη, τη δωδέκατη σε δεκαέξι αγώνες πέτυχε η ΚουΠα Κιλκίς μέσα στην έδρα της Αξιούπολης επί του ΑΣΑ Αλέξανδρου με σκορ 35 – 64. Με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων αλλά και το ρεπό του μέχρι πρότινος δεύτερου Βαφύρα Δίου, σταθεροποιείται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ. 


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το γνωστό αρχαίο ρητό, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», επιβεβαιώθηκε και σε αυτήν την περίπτωση. Η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε 12 – 0 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω της. Η άμυνα έδωσε το έναυσμα για μια παραγωγική πρώτη περίοδο, με ρεσιτάλ καλαθιών σχεδόν από όλους όσους έπαιξαν (οι έξι από τους εφτά που αγωνίστηκαν σκόραραν τουλάχιστον δύο πόντους). Στην αντίπερα όχθη, η γηπεδούχος που δεν πρέπει να αγνοηθεί πως έπαιζε με σημαντικές ελλείψεις, φαινόταν ξεκάθαρα πως θα δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα.

Σκορ περιόδου 6 - 19

Critical Point A’ περιόδου: Επιθετικός πλουραλισμός
Ο πλουραλισμός στην επίθεση προβλημάτισε από την αρχή την ομάδα της Αξιούπολης που αδυνατούσε μεταξύ άλλων να αμυνθεί αποτελεσματικά.

Το ίδιο μοτίβο επικράτησε και στη δεύτερη περίοδο. Η διαφορά αυξανόταν σταδιακά, οι αιφνιδιασμοί κυρίως από κλεψίματα, διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, και το μεγαλύτερο από διπλό σκορ του πρώτου ημιχρόνου δεν προμήνυε ιδιαίτερες δυσκολίες για τη συνέχεια.

Σκορ ημιχρόνου: 16 – 34

Critical Point Β περιόδου: Η οικονομία της ομάδας.
Οι πέντε ασίστ, τα επτά κλεψίματα, οι τρεις τάπες και τα τέσσερα λάθη, ανέβασαν το δείκτη οικονομίας της ομάδας σε υψηλά επίπεδα. Το γεγονός πως η φιλοξενούμενη, παρά τον καταιγιστικό ρυθμό που πήρε το παιχνίδι, υπέπεσε μόνο σε 4 λάθη, είναι ίσως… το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να κρατηθεί στις σημειώσεις του coach για το παιχνίδι.

Οι επόμενες δυο περίοδοι κύλησαν σχετικά ήπια για τους φιλοξενούμενους που επέβαλαν το ρυθμό τους και παρά τις αρκετές αλλαγές συνέχισαν να ανεβάζουν το δείκτη του σκορ. Το 16 – 34 μετατράπηκε σε 20 – 46. Μια ύστατη προσπάθεια της ομάδας της Αξιούπολης και ένα επιμέρους 6 – 0 μείωσε το σκορ τους 20.

Σκορ περιόδου: 26 - 47

Critical Point Γ’ περιόδου: Η αντεπίθεση που δεν ήρθε ποτέ…
Η γηπεδούχος προσπάθησε να αντιδράσει με μια ύστατη προσπάθεια, φαινόταν όμως αδύνατο να ολοκληρωθεί θετικά μιας και έμεινε μεταξύ άλλων και από δυνάμεις, κάτι που φαινόταν κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η τέταρτη περίοδος κύλησε για το τυπικό της υπόθεσης. Οι δυο ομάδες φαινόταν πως αποδέχτηκαν το αποτέλεσμα. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, μια φιλονικία κόντεψε να πυροδοτήσει το παιχνίδι, που όμως ολοκληρώθηκε αίσια, με την επικράτηση … των ψυχραιμότερων.

Critical Point Δ περιόδου: Η ένταση και η ψύχραιμη διαχείριση αυτής από τον πρώτο διατητή.

Δεν υπάρχει κάτι άξιο να αναφερθεί, πέρα ίσως από την ένταση που προκλήθηκε και χάλασε ελαφρώς μια κατά τα άλλα ήσυχη βραδιά, αλλά και τη διαχείριση της στιγμιαίας αυτής «έκρηξης» από τον πρώτο διαιτητή του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Τέταρτη περίοδος. Ο Χοτουμανίδης έχει τη μπάλα στο ύψος της ρακέτας και πασάρει όμορφα μια alley oop - πάρε βάλε πάσα στον Ιωαννίδη, που με όμορφο σπάσιμο της μέσης αφήνει τη μπάλα στο καλάθι. Ακριβώς ίδια κατάληξη είχε η αμέσως επόμενη φάση, με τους ρόλους αυτή τη φορά να αντιστρέφονται. Πάσα ο Ιωαννίδης, καλάθι ο Χοτουμανίδης.

Η διπλή αυτή φάση παίρνει τον τίτλο της καλύτερης, μόνο επειδή το υπό ασφυκτική πίεση και χωρίς να δει - απ’ ότι δήλωσε και ο ίδιος - την κατάληξη της φάσης, εύστοχο τρίποντο του Μουστάκα, δεν συνοδεύτηκε από φάουλ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός απίστευτου τετράποντου.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Τσουλφαϊδης Σωκράτης

Ποιος είπε πως στην κατηγορία των διακριθέντων τοποθετούνται μόνο αυτοί που σκοράρουν. Ο τύπος έπαιζε άμυνα σαν να είχε κάποιο αόρατο μαγνήτη πάνω του, παρενοχλώντας την πορεία κάθε μπάλας που περνούσε από το πεδίο δράσης του. Είχε συμμετοχή σε κάθε σχεδόν άμυνα της ομάδας του και με κάθε δυνατό ή αδύνατο τρόπο. 


Είτε αυτός ο τρόπος ονομάζεται ριμπάουντ, είτε κλέψιμο, είτε τάπα, είτε ακόμα παρεμβολή (μισό κλέψιμο) με τη μπάλα να βγαίνει εκτός, καταστρέφοντας ουσιαστικά ό τι καλό είχε κατά νου η αντίπαλος ομάδα στην επίθεσή της. Οι τοποθετήσεις του, η προσωπική του άμυνα, οι βοήθειες, όλα όσα φαίνονται αλλά και άλλα τόσα που δεν φαίνονται και δεν μετριούνται από καμιά στατιστική κατηγορία, ήταν άψογα εκτελεσμένα. 

Οι αριθμοί του; Δύο μόνο πόντοι αλλά και επτά ριμπάουντ, έξι!!! κλεψίματα, δύο τάπες, μία ασίστ, ένα λάθος και πολύ πολύ δουλειά στον ανασταλτικό τομέα του παιχνιδιού. Τα νούμερά του θα ήταν μαθηματικά βέβαιο μεγαλύτερα αν βρισκόταν λίγο περισσότερο χρόνο στο παρκέ. (Έπαιξε περίπου 22 λεπτά).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το εκτός έδρας παιχνίδι με την ομάδα της Αξιούπολης εξελίχθηκε απρόσμενα θετικά για την ΚουΠα Κιλκίς. Το εύρος του σκορ βέβαια, μαρτυρά και το χαμηλό δείκτη δυσκολίας του αγώνα. Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης προσπάθησε αλλά οι μόλις επτά παίκτες που αγωνίστηκαν δεν άντεξαν την πίεση και φυσιολογικά υποτάχθηκαν από έναν ανώτερο αντίπαλο.

Το ευχάριστο είναι πως η ομάδα της ΚΟυΠα ανταποκρίθηκε στην πρόκληση αυτή, δεν αποπροσανατολίστηκε από την απροσδόκητη αδυναμία του ελλιπή αντιπάλου, αντιθέτως έπαιξε πειθαρχημένα, ομαδικά (σκόραραν σχεδόν οι 10 από τους 12 παίκτες) και με σοβαρότητα ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο έφτασε στη νίκη. Ένα ακόμα ροζ φύλλο βρίσκεται στην κατοχή της.

Ο δρόμος προς την ολοκλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί αυτή τη σεζόν, έχει ακόμα τέσσερις στροφές. Τα πάντα παραμένουν και είναι ανοιχτά. Η προσπάθεια συνεχίζεται.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Πλάκα, Καπνίδης 2 , Ποζίδης 6, Δαλαλέλης, Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 3, Χοτουμανίδης 13(1 τρ.), Τσουλφαϊδης 2, Αραμπατζής 2, Μουστάκας 14(2 τρ.- 10 ριμπ.), Ιωαννίδης 12(2 τρ.,14ριμπ.), Κώττης 8.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ:  
6 - 19 / 16 - 34 / 26 - 47 / 35 - 64





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.