Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΥΠΑ BASKETBALL: Ακόμα μια νίκη, ακόμα πιο κοντά στους στόχους...

Του Γιάννη Σιταρίδη
Ξανά μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της Β΄ΕΚΑΣΚΕΜ η ΚουΠα Κιλκίς μετά τη εντός έδρας νίκη της με 60 – 54 επί του ΜΠΑΣ Εργονάθλου.

Μια νίκη που μετριάστηκε από τη μείωση της διαφοράς του σκορ τα τελευταία λεπτά. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η συγκέντρωση ακόμα δυο αγωνιστικών βαθμών και η σταθεροποίηση στην πρώτη θέση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ένας αγώνας που τοποθετείται χρονικά στο μέσο της εβδομάδας και προς το τέλος της κοπιαστικής για όλους ημέρας, ποτέ δεν είναι καλοδεχούμενος για κανέναν.

Οι παίκτες των δυο ομάδων μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι. Η ομάδα του Πολυκάστρου ηγούνταν στο σκορ μέχρι και τα μέσα του δεκαλέπτου με μεγαλύτερη διαφορά αυτήν των 4 πόντων, (5 – 9 ). Αυτό ήταν κάτι που σταδιακά θα άλλαζε. Η ΚουΠα πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα μικρό σερί 6 – 0 και δεν ξανακοίταξε πίσω. 

Ήταν εμφανές πως η φιλοξενούμενη δυσκολευόταν στην αντιμετώπιση του Μουστάκα αλλά και του Χοτουμανίδη και πως η μόνη λύση για αυτούς θα ήταν η σκληρή άμυνα που συνήθως κατέληγε σε φάουλ. Ένα από τα 4 Goal Foul του Πάρη Χοτουμανίδη, έφερε το σκορ στο 11 – 9, με το δεκάλεπτο να κλείνει τελικά με βραχεία κεφαλή υπέρ της ΚουΠα.

Σκορ περιόδου 14 – 12.
Critical Point A περιόδου: η ποιότητα
Το παιχνίδι είχε πέραν του φυσιολογικού δυναμισμό, και αυτό ήταν κάτι που φαινόταν από την πρώτη στιγμή. Σε ένα τέτοιας μέτριας ποιότητας παιχνίδι, η ομάδα που θα προσαρμοζόταν συντομότερα σε αυτό το στυλ, θα έπαιρνε και τη νίκη.

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε ως συνέχεια του πρώτου. Ήταν φανερό πως ο Χοτουμανίδης δεν αντιμετωπιζόταν παρά μόνο με φάουλ. Ο Πάρης σκόραρε με κάθε τρόπο και όταν δεν συνέβαινε αυτό σκόραραν οι υπόλοιποι, μόνο! από τη γραμμή των βολών.

Το 14 -12 πάντως έγινε 20 – 12. Ωστόσο οι δυο ομάδες, αν εξαιρέσει κάποιες προσωπικές ενέργειες, δεν έπαιζαν καλό μπάσκετ. Κάπου στη μέση της περιόδου, η μπάλα ανεβοκατέβαινε πολύ γρήγορα από τη μια πλευρά ως την άλλη, ενώ τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. 

Το time out από τον coach της γηπεδούχου, ηρέμησε ελαφρώς τα πνεύματα, και όλα πήραν το δρόμο τους. Το 28 – 21 μετατράπηκε σε 35 – 21 (σερί 7 - 0) και αν έμπαιναν και οι βολές (1/6) σε εκείνο το διάστημα η διαφορά θα πλησίαζε τους 20 στο τέλος του ημιχρόνου, κάτι που θα σήμαινε το τελειωτικό χτύπημα στα όνειρα των φιλοξενούμενων για επιστροφή στο σκορ. Πράγμα το οποίο όμως, ουδόλως υλοποιήθηκε!

Σκορ Ημιχρόνου: 35 -21
Critical Point Β περιόδου: Χοτουμανίδης Πάρης.
Βαρόμετρο για την ομάδα ειδικά σε αυτό το δεκάλεπτο ο Πάρης, Σκόραρε κατά βούληση καθόλη τη διάρκεια, πετυχαίνοντας τους 12 από τους 21 πόντους της ομάδας.

Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να αποτελεί συνέχεια της δεύτερης περιόδου. Σκληρή σε αθλητικά όμως πλαίσια άμυνα, πέρας των 24 δευτερολέπτων χωρίς εκδήλωση επίθεσης και η μπάλα στα χέρια των φιλοξενουμένων δυο φορές. Η διαφορά κατά συνέπεια μεγάλωνε φτάνοντας ακόμα και τους 19. Αυτό όμως που ποτέ δεν έπαψε να προβληματίζει τη γηπεδούχο ήταν η σταθερά αυξανόμενη νευρικότητα.

Το μπάσκετ που παιζόταν εξακολουθούσε να μην χαρακτηρίζεται ποιοτικό. Πολλά φάουλ εκατέρωθεν, συνεχόμενες βολές και από τις δυο πλευρές, ενώ δεν έλειψαν και τα υπό πίεση αλλά και χωρίς πίεση λάθη. Αποτέλεσμα όλων αυτών σε συνδυασμό με τις αναγκαστικές αλλαγές για τις απαραίτητες ανάσες των βασικών, επέφεραν μια μερική μείωση του σκορ με τη ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Σκορ περιόδου 53 – 39

Critical Point Γ περιόδου: αδικαιολόγητη νευρικότητα:

Ένα παιχνίδι που ιδανικά θα μπορούσε να είχε τελειώσει από τα μέσα της περιόδου, δεν τελείωσε λόγω της νευρικότητας που επικρατούσε στις τάξεις της ομάδας. Τα διαδοχικά λάθη προς το τέλος του δεκαλέπτου αλλά και οι χαμένες δεύτερες ευκαιρίες από επιθετικά ριμπάουντ δεν επέφεραν αύξηση της διαφοράς πάνω από τους 20. Αντίθετα το Πολύκαστρο μείωσε στους 12 χτίζοντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το χειρότερο για τη γηπεδούχο. Η νευρικότητα συνεχίστηκε, τα λάθη (8) αυξήθηκαν δραματικά, οι εκατέρωθεν τεχνικές ποινές ωφέλησαν την ομάδα που ακολουθούσε στο σκορ και μ' αυτά και μ' αυτά το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι.

Το πάθος των φιλοξενουμένων σε αντίθεση με την αδράνεια των γηπεδούχων, προκάλεσε μείωση της διαφοράς. Το πρώτο καλάθι για την ΚουΠα ήρθε αισίως τρισίμισι λεπτά μετά την έναρξη. Παρά όλα τα παραπάνω, τίποτα δεν έμοιαζε να αλλάζει. Η νίκη διαφαινόταν βέβαιη, καθώς επίσης και η διαφορά των 10 που σταθεροποιήθηκε κάποια στιγμή, έμοιαζε αμετάβλητη.

Φευ όμως. Μια νέα αφλογιστία στην επίθεση, συνεχόμενα λάθη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ένα απίθανο τρίποντο από τους φιλοξενούμενους (το μοναδικό στο παιχνίδι) και η διαφορά στους 6. Ίδια με αυτήν του πρώτου αγώνα στο Πολύκαστρο.

Critical Point Δ περιόδου: αφλογιστία στην επίθεση
Όταν δεν τιμωρείς τον αντίπαλο τη στιγμή που πρέπει, τότε μοιραία τιμωρείσαι. Οι 7 πόντοι που επιτεύχθηκαν (Δυο δίποντα και τρεις βολές ) στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν έφτασαν. Η νίκη βέβαια ήρθε, η επίγευση όμως που άφησε ήταν μάλλον πικρή.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Σκόραραν μαζί το 70% των συνολικών πόντων της ομάδας. (42 απο τους 60). Ποιοι είναι αυτοί; Μα οι συνήθεις ύποπτοι. Πάρης Χοτουμανίδης και Τάσος Μουστάκας.

Ο πρώτος; Παίκτης ορχήστρα. 28 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9 κερδισμένα φάουλ, 4 γκολ φάουλ. Τι άλλο να κάνει ένας παίκτης; Πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν χρειάστηκε και την κουβάλησε μέχρι τέλους. Αν έβαζε και εκείνες τις καταραμένες βολές των τεχνικών ποινών στο προς τέλος του αγώνα (0/3)...

Από κοντά και ο Τάσος Μουστάκας, με ακόμα ένα νταμπλ νταμπλ αλλά κυρίως ένα ακόμα γεμάτο παιχνίδι σε 25 περίπου λεπτά αγωνιστικής παρουσίας. Η στατιστική του μιλά από μόνη της (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 6 κερδισμένα φάουλ και πολύ ξύλο μέσα στις δυο ρακέτες του γηπέδου).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Άλλη μια σπουδαία νίκη επί ενός συνδιεκδικητή της τετράδας. Το ψαλίδισμα της διαφοράς και η ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα (68 – 62 υπέρ του Εργονάθλου Πολυκάστρου), προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Γενικά η ομάδα παρουσίασε θετικά στοιχεία στο ένα από τα δυο συστατικά του παιχνιδιού. Απέδωσε τα μέγιστα στην άμυνα και επικράτησε λόγω αυτής τελικά στο παιχνίδι αφενός, υστέρησε στην επίθεση, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφετέρου. Το πρόσημο πάντως παραμένει θετικό.

Η πρωτιά επανήλθε. Η ομάδα προοδεύει συνολικά, μαθαίνει από τα λάθη της και συνεχίζει να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παλεύει μέχρι τέλους μόνο για τη νίκη. Και αυτό είναι το Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της γνώρισμα. η ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ που αποτελεί άλλωστε και ένα από τα βασικά συστατικά των πρωταθλητών!

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Καπνίδης, Παπαδόπουλος 1, Ποζίδης 2, Σκάλε, Ψωμιάδης 4, Υφαντίδης 2, Χοτουμανίδης 28(1τρ), Τσουλφαϊδης 2, Αραμπατζής 2, Μουστάκας 14(1 τρ), Ιωαννίδης 3,Κώττης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 15- 14 / 35 - 21 / 53 - 39 / 60 - 54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.