Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Βασίλης Κόκκαλης: Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, με τον κ. Μάρκο Αναστασιάδη Διευθύνων σύμβουλο της TGOD Hellas, θυγατρικής της Καναδικής εταιρίας TGOD Inc η οποία υλοποιεί στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επένδυση παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης ύψους 74.000.000€.

Η εταιρία πρόκειται να κατασκευάσει σε έκταση 120 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας, μεγάλης κλίμακας Μονάδα Παραγωγής και Επεξεργασίας Κάνναβης, σε φάσεις. Οι εγκαταστάσεις της TGOD στην Ελλάδα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα GACP και eGMP με τις Καναδικές και διεθνείς εγκαταστάσεις της Εταιρείας και θα τηρούν τα ίδια πρωτόκολλα βιολογικής καλλιέργειας.

Η καλλιέργεια αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για την Ελληνική οικονομία.

Η TGOD σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε εταιρικές σχέσεις με Ελληνικά Πανεπιστήμια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας, με στόχο να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας για τα φάρμακα που βασίζονται σε κανναβινοειδή.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης, επεσήμανε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες αυτές, συμβάλουν στην ανάπτυξη του τομέα στην Ελλάδα και έχουν την ολόπλευρη στήριξή του, όπως και των στελεχών του Υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.