Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Τονικίδης: «Με την κοινωνική πολιτική δεν παίζουμε παιχνίδια»

Ανακοίνωση "Δήμου ΑΞΙΩΝ" υποψ. Δημάρχου Π. Τοικίδη 
Την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, κληθήκαμε για 2η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς να εγκρίνουμε τον Προϋπολογισμό και το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.), έτους 2019. 

Προηγήθηκε η… ατυχής συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2018, όπου το ίδιο θέμα ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία και όχι με απόλυτη, όπως απαιτείται από τις διαδικασίες και όπως θα έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους απόντες και με μια συμπολίτευση, σχεδόν υπό διάλυση.

Σίγουρα, την τελευταία πενταετία, η στάση μας σε ό,τι αφορά στην ΚΔΕΚ υπήρξε επιφυλακτική, πάντα όμως στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής μας παρουσίας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει το αντίθετο, καθώς οι διαφορές μας με τη διοίκηση του Δήμου, ως προς τον γενικότερο σχεδιασμό και τις πραγματικές δυνατότητες και προοπτικές της, υπήρξαν ουσιώδεις.

Τη θέση μας αυτή ενίσχυε και το γεγονός ότι κάθε φορά που απαιτούσαμε ενημέρωση από τους αρμόδιους αναφορικά με τις δράσεις των κοινωνικών δομών, τους ωφελούμενους, τον βαθμό ικανοποίησης αυτών ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες κ.ο.κ., δεν λαμβάναμε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις.

Ποτέ όμως δεν αμφισβητήσαμε το έργο που επιτελεί και δεν κρύψαμε το πραγματικό ενδιαφέρον μας και την πεποίθησή μας ότι με σωστό συντονισμό και ορθή αξιοποίηση, η ΚΔΕΚ μπορεί να ξεπεράσει τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει και από απλός διαχειριστής προγραμμάτων, μπορεί να καταστεί πραγματικός μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης με περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες, δομές μέριμνας και ουσιώδεις δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Έτσι και τώρα, αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Κ.Δ.Ε.Κ., ο συνδυασμός μας και προσωπικά ο επικεφαλής αυτού, κ. Παύλος Τονικίδης, έλαβε την απόφαση να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της, προκειμένου να μην ανακύψουν προβλήματα και να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες της στους δημότες του Κιλκίς, κρατώντας ωστόσο, σαφείς αποστάσεις σε σχέση με το γενικότερο πνεύμα που τη διέπει τη δεδομένη στιγμή.

Συναισθανόμενοι πλήρως το βάρος του ρόλου και της λειτουργίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση των αποφάσεών μας, δεν μπορούμε να σφυρίξουμε αδιάφορα, παραθέτοντας αστείες δικαιολογίες και επιδεικνύοντας μικροκομματικές συμπεριφορές.

Με την κοινωνική πολιτική δεν παίζουμε παιχνίδια, ούτε φυσικά με την αγωνία και τις τύχες των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και όλων των συμπολιτών μας που απολαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου