Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Πρωτοβουλία Νέων Δήμου Κιλκίς: "Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το"

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Νέων Δήμου Κιλκίς
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια των φορέων και την αγανάκτηση των πολιτών, ήταν η αφορμή για να συναντηθούμε και να κινητοποιηθούμε.

Παρατηρώντας την έντονη διαμαρτυρία των συμπολιτών μας θέλαμε να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση, μια διαφορετική λύση. Μπορεί οι φορείς να φάνηκαν αναποτελεσματικοί στο να καταφέρουν να λύσουν ένα αναμενόμενο πρόβλημα, η απάθεια και η έλλειψη πρωτοβουλίας όμως αφορά και εμάς τους ίδιους. 

Θα ήταν εύκολο να δοθεί λύση, εάν ο καθένας από εμάς σπαταλούσε μισή ώρα από το χρόνο του για να καθαρίσει το πεζοδρόμιο του. Σκεπτόμενοι λοιπόν πως αυτό που πραγματικά αφήνει τον τόπο μας πίσω είναι η αδιαφορία όλων μας, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε, να δώσουμε το παράδειγμα και να ζητήσουμε την βοήθεια των συμπολιτών μας.

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου απευθύναμε κάλεσμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου η ομάδα συναντήθηκε στην Πλατεία Ειρήνης με σκοπό των καθαρισμό κάποιων βασικών πεζοδρομίων και δρόμων από το χιόνι και τους πάγους. Οι δράσεις μας συνεχίστηκαν σε μικρότερο βαθμό, αφού η βροχή που ακολούθησε βοήθησε αρκετά ώστε να λιώσει ένας μεγάλος όγκος πάγων.

Μπορεί, λοιπόν, τα ακραία καιρικά φαινόμενα να έχουν κοπάσει και οι πάγοι να λιώνουν σταδιακά, η πόλη μας όμως συνεχίζει να έχει την ανάγκη από ενεργούς πολίτες. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τακτικές συναντήσεις, ώστε να συζητάμε τα προβλήματα που μας αφορούν, να ανταλλάσουμε ιδέες και να βρίσκουμε λύσεις που θα κάνουν την πόλη μας φιλόξενη. Ο στόχος είναι η ομάδα αυτή να μεγαλώσει, να βρούμε ξανά τη σχέση μας με τον εθελοντισμό και να οργανώσουμε δράσεις που θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή μας.

Σας προτρέπουμε λοιπόν να αναλάβετε και εσείς δράση μαζί μας. Αν δεν σου αρέσει κάτι ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
FACEBOOK: Πρωτοβουλία Νέων Δήμου Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.