Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

"Κορόϊδο Μέγα Αλέξανδρε..."


Του Λευτέρη Παυλίδη
Ε ρε κορόϊδο Μέγα Αλέξανδρε... πού να ξερες; Πού να φανταζόσουν τότε Μέγα Αλέξανδρε ότι 2.500 χρόνια αργότερα, θα ’ρθει ένας ελληνόφωνος συνονόματός σου να προδώσει και να ξεπουλήσει ό,τι εσύ δημιούργησες και υπερασπίστηκες. 


Πώς ήταν δυνατόν να φανταστείς το 320 π.Χ. ότι κάποιοι Σλάβοι θα εμφανιστούν 1.000 ολόκληρα χρόνια αργότερα (6ο αιώνα μ.Χ) και θα σου κλέψουν τη δόξα σου κι ό,τι πέτυχες για την Μακεδονία; Ότι θα αλλάξεις εθνικότητα κι από Έλληνας που δήλωνες, θα γινόσουν Σλάβος; Πώς θα μπορούσες να διανοηθείς κάτι τόσο παράλογο; Ούτε οι ίδιοι Πέρσες θα μπορούσαν!

Ο Φίλιππος λέει ο Μακεδών, ο βασιλιάς της Μακεδονίας. Σάρισα λέει, μακεδονική φάλαγγα και αήττητος στρατός. Υπέταξε λέει τους βαρβάρους και δημιούργησε το Μακεδονικό βασίλειο που ο γιος του μετά έκανε Μακεδονική αυτοκρατορία. Κι από πού προκύπτουν όλα αυτά; 

Από κάτι παλιά χρυσά νομίσματα με την κεφαλή του, από κάτι αρχαίες ελληνικές επιγραφές σε μνημεία και κάτι ανόητους ιστορικούς; Τρίχες! Η αληθινή γραφή ήταν σλαβική, μέχρι κι ο τάφος στη Βεργίνα Ημαθίας ψεύτικος ήταν. Ο πραγματικός βρίσκεται στη Μπίτολα. Ήταν μια σκευωρία του αρχαιολόγου Ανδρόνικου και θα το αποδείξει σε λίγα χρόνια ο Ζάεφ με την συνδρομή αριστερών πολιτικών μας.

Κι εσύ Παύλο Μελά, άλλο μεγάλο θύμα! Δεν το περίμενα κι από σένα. Πολέμησες τόσα χρόνια για την Μακεδονική γη και αγωνίστηκες να ελευθερωθούν αυτά τα Άγια Χώματα από τους Οθωμανούς και τους Σλάβους, για ποιό λόγο; Όχι πες μου τί κατάλαβες; Το αποτέλεσμα ήταν να μη μάθουμε ποτέ ποιος σε πυροβόλησε και να ταφεί ακέφαλο το σώμα σου στη Καστοριά. Συγχαρητήρια.

Αμ εσύ Γερμανέ Καραβαγγέλη; Παππάς πράμα και να μου κυκλοφορείς ζωσμένος με το κουμπούρι; Επιτρέπεται; Να χαρακτηριστείς πατριώτης και (ως άλλος) βουλγαροκτόνος να αγωνίζεσαι για την απελευθέρωση της Μακεδονικής γης; Μάλλον δεν ήξερες γεωγραφία. Η Μακεδονία είναι πιο βόρεια. Εκτός κι αν αγωνιζόσουν για την νότια. Και δεν έφτανε ο αγώνας σου για την Μακεδονία, συνέχισες μετά και ως Μητροπολίτης Αμάσειας να αγωνίζεσαι και για την απελευθέρωση του δυτικού Πόντου! Ντροπής πράγματα, μορφωμένος άνθρωπος και χριστιανός ορθόδοξος.

Κι εσύ Εμμανουήλ Παπά, Ίωνα Δραγούμη, μαζί με τον καπετάν Άγρα και τον καπετάν Κώττα, πόσο κορόϊδα ήσασταν όλοι σας; Κανείς δεν σας ξέρει τώρα. Οι νεοέλληνες δε έχουν ιδέα τη ζωή και τη δράση σας και τα ονόματά σας κοσμούν μόνο δρόμους (κι αυτό όχι για πολύ). Ποιά πατρίδα βρε και ποιά Μακεδονία; Ένα όνομα είναι μόνο! Ούτε ιστορία έχει ούτε τίποτα. Ελπίζω τώρα να το καταλάβατε.

Κι εσείς όλοι οι υπόλοιποι άγνωστοι Μακεδονομάχοι που δώσατε τις ζωές σας μαχόμενοι για την πατρίδα και την Μακεδονική γη, νομίζατε ότι κάτι κάνατε ε; Εσείς που αφήσατε πίσω τις οικογένειες και τα παιδιά σας για να δώσατε και τις ζωές σας ποτίζοντας με τόσο αίμα αυτόν τον δοξασμένο τόπο! Όλα άδικα. Τί καταλάβατε; Πού να φανταστείτε τότε ότι αυτό που κερδίσατε στο πεδίο της μάχης κατά των Σλάβων θα το χάσετε από τους απόγονούς τους στο πεδίο της πολιτικής και της διπλωματίας; Δεν πιστεύατε ότι θα έχουν σύμμαχο έναν Έλληνα; Χμμμ καλά κάνατε.

Κι εσείς μωροί και άμυαλοι Κρητικοί που αφήσατε την όμορφη Κρήτη και τις δουλειές σας και τις οικογένειές σας, τις περιουσίες και την ησυχία σας, τις ελιές σας, τα αμπέλια σας, το ζεστό σας κλίμα και τις όμορφες θάλασσες, εσείς που ήσασταν τόσο μακριά από την μάχες, τί δουλειά είχατε βρε να κάνετε τόσο δρόμο από το νησί σας και να ανεβείτε στη Μακεδονία; Εσείς ήσασταν ασφαλείς εκεί. Τον μπελά σας ψάχνατε; Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πεθάνετε!

Όλους εσάς, πόσο σας λυπάμαι, αλλά φαίνεται πως δεν σας έκοβε καθόλου!!! Μυαλό κουκούτσι…

http://agonaskritis.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%82

http://www.pontos-news.gr/article/169995/germanos-karavaggelis-enas-mitropolitis-logios-psyhomenos-patriotis-kai-anthropistis 

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.