Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή Κιλκισιώτη στο Θόδωρο Παραστατίδη

Επιστολή Κιλκισιώτη στο Θόδωρο Παραστατίδη
"Κύριε Παραστατίδη,
Μετά την επιστολή στον Σκοπιανό, τώρα ήρθε η ώρα να τα πούμε και με εσάς. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά ούτε κι εσείς εμένα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κιλκίς και φαντάζομαι ότι θα ζω σε αυτό τον τόπο μέχρι να αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο. 

Με αφορμή τα γεγονότα της ονομασίας των Σκοπίων και τη θετική σας ψήφο θα ήθελα να μεταφέρω τους προβληματισμούς μου αλλά και να σας θέσω ένα και μόνο ερώτημα.

Εννοείται πως δεν σας θεωρώ «προδότη», «εφιάλτη», «πουλημένο» κτλ, αλλά ούτε και έχω σκοπό όταν έρθετε στο Κιλκίς να σας βρίσω, να σας χτυπήσω, να σας φτύσω ή να κατεβάσω την πινακίδα από το πολιτικό σας γραφείο, όπως έκαναν το 93 με τον Συμπιλίδη. Το πολύ πολύ να σας γυρίσω την πλάτη και να σας περιφρονήσω. Μέχρι εκεί.

Χωρίς καμιά διάθεση ειρωνείας, θεωρώ πως σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στο κόμμα σας το ΠΑΣΟΚ ... συγνώμη τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να πω. 

Διότι ειδικά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Έπραξε αυτό που πάντα πίστευε και όποιος τώρα μυξοκλαίει (από τους ψηφοφόρους εννοώ) απλά ας πρόσεχε τι ψήφιζε. 

Πεντέμιση χιλιάδες περίπου Κιλκισιώτες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ... συγνώμη και πάλι, του ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να πω, σας επέλεξαν ώστε να τους εκπροσωπήσετε. Σας επέλεξαν ώστε να μιλήσετε, να διεκδικήσετε, να δώσετε λύσεις στα δεκάδες προβλήματα που έχει ο τόπος μας το ακριτικό, φτωχό και ξεχασμένο Κιλκίς. 

Όπως θα γνωρίζετε φυσικά, τα προβλήματα στο Κιλκίς όχι απλά λύθηκαν αλλά αντίθετα διογκώνονται, αφού ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε δυναμικούς εκπροσώπους στη Βουλή ώστε να φωνάξουν για το Κιλκίς. 

Δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε γιατί θα χρειαστούμε βιβλίο ολόκληρο. Ακόμη και η Συμφωνία των Πρεσπών κανονικά στη Δοϊράνη έπρεπε να γίνει και να πέσουν τα φώτα στο Κιλκίς, αλλά τι σας λέω τώρα...; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς.

Κι ερχόμαστε στη θετική σας ψήφο. Εκλεγμένος δημοκρατικά είστε και τις προεκλογικές υποσχέσεις υλοποιήσατε. Ίσως και να ξέρετε περισσότερα στο παγκόσμιο διπλωματικό παρασκήνιο που δεν γνωρίζουμε εμείς οι αμαθείς και μη ενημερωμένοι Κιλκισιώτες. 

Ίσως και να έχουμε εμείς λάθος κ. Παραστατίδη. Ίσως να ήμαστε πλανεμένοι, κακώς πληροφορημένοι, ίσως να έχουμε ποτιστεί με μίσος και μισαλλοδοξία, όπως λέτε εσείς οι εκφραστές της αγάπης και της αλληλεγγύης...

Το άλλο με τον Τοτό μάλλον δεν το ξέρετε. Ίσως οι 8.800 νεκροί ήρωες στη Μάχη του Κιλκίς να θυσιάστηκαν τζάμπα για να απελευθερώσουν τη Μακεδονία από τους Βουλγάρους. Εγώ λέω ότι εμείς τελικά πιστεύουμε το λάθος κι εσείς το σωστό.

Εσείς όμως κύριε Παραστατίδη βρεθήκατε στα έδρανα της Βουλής, ώστε να ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ. 

Κάνω λάθος ή όχι; Και η πλειοψηφία των Κιλκισιωτών ήθελε και θέλει να ψηφίσετε «ΟΧΙ». Εδώ και μήνες δεν βλέπατε ότι όλος ο κόσμος του Κιλκίς ξεσηκώθηκε, φώναξε, διαμαρτυρήθηκε και ήθελε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που εσείς ψηφίσατε; 

Επαναλαμβάνω: Ίσως και να ήμαστε εμείς λάθος, αλλά τι σημασία έχει; 

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ; 

Με ποιον τελικά είστε; 

Με εμάς του Κιλκισιώτες ή με τους άλλους;

Ξέρετε κ. Παραστατίδη τι μου κάνει περισσότερο εντύπωση και θα ήθελα να μου απαντήσετε; Δεν μπορώ με τίποτα να κατανοήσω την τόσο αμετακίνητη θέση σας. Τέτοιο μένος, τέτοιο πάθος, τέτοια λύσσα να υπερασπιστείτε την απόφαση να ψηφίσετε "ΝΑΙ" είναι ακατανόητη. Μακάρι να είχατε την ίδια λύσσα σε θέματα επίλυσης ανεργίας χιλιάδων Κιλκισιωτών, βαρύτατους φόρους σε επιχειρηματίες, υπαλλήλους, αγρότες και κτηνοτρόφους Κιλκισιώτες και τόσα άλλα προβλήματα.

Κι αν πιστεύετε πως εξυπηρετείτε τα δικά μας συμφέροντα, γιατί δεν βγαίνετε να μας κοιτάξετε στα μάτια και να μας ενημερώσετε; Πείτε μας κάτι που δεν ξέρουμε και ξέρετε εσείς. Δεν βλέπετε πόσο πληγωμένοι ήμαστε; Δεν βλέπετε τη στεναχώρια μας, την πίκρα μας, τη θλίψη μας για άλλη μια μεγάλη ταπείνωση που περάσαμε αλλά και θα περνάμε στο μέλλον;

Όλα για την καρέκλα και τη βόλεψη ρε γαμώτο;

ΥΓ 

Θα ήθελα να καταθέσω μια πρόταση για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Εκείνη την ημέρα ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ να μην πάει στην 21η Ιουνίου. 

Να είναι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ όλοι οι επίσημοι και κυρίως ο κ. Παραστατίδης. 

Να πάμε ΟΛΟΙ στο απαίσιο πάρκο και να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ της πατρίδας μας. 

Και τα παιδιά μας να παρελάσουν στην Ελ. Βενιζέλου για εμάς και όχι για όλους αυτούς που μας πλήγωσαν. 

Αυτοί πλέον να είναι ΜΟΝΟΙ. 

Το Κιλκίς ήμαστε ΕΜΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.