Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

«ΨΗΦΙΣΜΑ για την Μακεδονία» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2019, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη ψηφοφορία επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, πέντε (5) ψήφων έναντι τριών (3), (καταψήφισαν τα παρόντα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε.) να καταγραφεί η άποψη του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη μορφή ψηφίσματος και να κοινοποιηθεί στους συναδέλφους και στον τοπικό τύπο.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ψευδωνυμία του γειτονικού κράτους ανησυχούν και προκαλούν τον Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς να λάβει θέση.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε Κιλκίς με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την τυχόν ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Ενδεχόμενη ελληνική υποχώρηση θα ενισχύσει τον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό του κράτους, που διδάσκεται εμφαντικά στα σχολεία του και διαχέεται στην κοινωνία του.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επ΄ ουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς, με το παρόν ψήφισμα, καλεί την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό της καθήκον υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας. Καλούμε τους Έλληνες και ειδικά Μακεδόνες βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.