Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου Κιλκίς, για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου επιχειρεί ο Δήμος Κιλκίς για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών του Δήμου από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 οπότε και εκδηλώθηκαν φαινόμενα έντονης χιονόπτωσης. 


Συνεργεία του Δήμου, εξοπλισμένα με αλατιέρες, γκρέιτερ και τρακτέρ έχουν καθαρίσει αρκετές φορές τους δρόμους και εντείνουν την προσπάθεια αποχιονισμού παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο οδόστρωμα λόγω της συνεχιζόμενης πυκνής χιονόστρωσης και του παγετού. 

Ειδικότερα τρία μηχανήματα επιχειρούν στη Δημοτική Ενότητα Κιλκίς, δύο στη Δημοτική Ενότητα Κρουσίων, ένα στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού, ένα στη Δημοτική Ενότητα Δοϊράνης – Μουριών, ένα στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης και ένα στη Δημοτική Ενότητα Χέρσου.

Κύρια προτεραιότητα του Δήμου Κιλκίς, εξαιτίας των δυσχερειών που προκύπτουν από τον όγκο του χιονιού, ιδίως στις ορεινές περιοχές του Δήμου, είναι να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης και οι κεντρικοί εσωτερικοί δρόμοι των χωριών. Προτεραιότητα, επίσης έχει δοθεί στη διάνοιξη του οδικού δικτύου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Σε δρόμους και παρόδους όπου είναι σταθμευμένα οχήματα και στις δύο πλευρές τους, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση των μηχανημάτων έργου. Με την ύφεση της κακοκαιρίας, τα τεχνικά συνεργεία θα εμπλακούν στη διαδικασία διάνοιξης των δρόμων αυτών και επιπλέον θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση και οι κτηνοτροφικές μονάδες.

Από τη μέχρι τώρα διαχείριση της κατάστασης στον αποχιονισμό δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά αποκλεισμένων οικισμών. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, ωστόσο απαιτείται για τα οχήματα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και εάν αυτές κρίνονται απαραίτητες, οι οδηγοί των οχημάτων να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω της συνέχισης της κακοκαιρίας και της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς αιτήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της διοικητικής του ευθύνης.

Αναμένεται η σχετική έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι δυνατότητες που προβλέπονται στις περιπτώσεις κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.