Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δημόσια έκκληση του Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Γεωργίου, ενάντια στη βία και τον φανατισμό

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος 
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ασφαλώς σύσσωμοι οι Μακεδόνες είμαστε βαθύτατα λυπημένοι και απογοητευμένοι για την ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών.
Όλοι εμείς, όσοι είμαστε αντίθετοι με τη Συνθήκη, διατηρούμε βαθειά πεποίθηση ότι κάναμε το χρέος προς την Πατρίδα μας, συμμετέχοντας στα Εθνικά Συλλαλητήρια και σε άλλες ειρηνικές εκδηλώσεις.

Διατηρούμε την πεποίθηση ότι, μέσα από τις δημοκρατικές δομές του Κράτους μας, οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις θα αγωνισθούν για την απομείωση των αρνητικών συνεπειών της Συνθήκης.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε βιαιότητα, προσβολή της προσωπικότητας συνανθρώπων μας και εκδικητικότητα.

Παρακαλώ θερμά κάθε πατριώτη Μακεδόνα και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να συνεχίσει να υπερασπίζεται ελεύθερα, με τρόπο ειρηνικό και κόσμιο ελεύθερα τις απόψεις του για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, απέχοντας από κάθε ακραία πράξη φανατισμού. Ο πατριωτισμός δεν δικαιολογεί τον φανατισμό.

Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας να απομονώσουν όλα τα ταραχοποιά, αναρχικά και ακραία στοιχεία, που έρχονται από άλλες πόλεις. Το μόνο που κατορθώνουν όλοι αυτοί είναι να αμαυρώνουν την Κατερίνη και να δυσφημούν τους φιλήσυχους κατοίκους της.

Κάνω δημόσια έκκληση να σταματήσει άμεσα κάθε είδους βία και φανατισμός στην πόλη μας και ευρύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.