Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

«Αυτοί οι βλάκες στο Κιλκίς, θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε»

Ξένοι καταξιωμένοι συγκοινωνιολόγοι σκίζουν τα πτυχία τους
Του απεσταλμένου Γιωρίκα Σεφτελίδη
Ένας Γερμανός καθηγητής Πανεπιστημίου συγκοινωνιολόγος, έπαθε εγκεφαλικό και εισήχθει στο νοσοκομείο μόλις του έδειξαν φωτογραφίες με τις διασταυρώσεις και τα φανάρια στο νέο δρόμο Κιλκίς-Μαυρονερίου, ενός ένας άλλος συνάδελφός τους από τη Νέα Υόρκη αποφάσισε να σκίσει το πτυχίο του μπροστά από την Ελληνική πρεσβεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 


«Αυτοί οι βλάκες στο Κιλκίς, θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε» λέγεται πως είπε λίγο πριν πέσει λιπόθυμος ο Γερμανός. Στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα επικρατεί αναβρασμός, αφού λένε πως δεν μπορεί άνθρωπος που σπούδασε αυτή την επιστήμη να δημιούργησε αυτό το πράμα.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως κάποιοι το έλεγξαν και το ενέκριναν, ενώ όπως πάντα το πλήρωσαν τα συνήθη κορόιδα οι κάτοικοι του Κιλκίς. Και ταλαιπωριούνται και κινδυνεύουν και από πάνω.

Διότι πλέον στις περισσότερες πόλεις του κόσμου (όταν φυσικά είναι εφικτό), έχουν καταργηθεί οι επικίνδυνες και χρονοβόρες διασταυρώσεις με φανάρια και κατασκευάζονται τα λεγόμενα «Roundabout». 

Είναι οι «κυκλικοί κόμβοι» διαφόρων μεγεθών που επιτρέπουν τη συνεχόμενη ροή των οχημάτων χωρίς να χρειάζεται να σταματούν συνέχεια, αυξάνουν την ασφάλεια αποφεύγοντας πιθανά τροχαία ατυχήματα, ενώ βοηθούν στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και κατ επέκταση στην φροντίδα του περιβάλλοντος με λιγότερα καυσαέρια. 

Προτεραιότητα έχει αυτός που είναι μέσα στον κύκλο. Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι η αργή κίνηση σε κυκλικούς κόμβους προκαλεί λιγότερο θόρυβο στην κυκλοφορία, αφού με τα φανάρια οι οδηγοί πρέπει να σταματήσουν και να ξεκινήσουν, επιταχύνοντας ή φρενάροντας. 

 Οι σύγχρονες κυκλικές διαδρομές τυποποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1966 ενώ στη Γαλλία υπάρχουν πάνω από 30.000 «Roundabout». 

Επιπλέον όλοι αυτοί οι κόμβοι είναι όμορφα διακοσμημένοι κυρίως με λουλούδια κτλ δίνοντας ακόμη πιο όμορφη εικόνα στην κάθε περιοχή. 

Συμπερασματικά όλος ο κόσμος είναι μάλλον χαζός και δεν μπορούν να φτάσουν τεχνικά τους Κιλκισιώτες που για άλλη μια φορά έκαναν τη διαφορά προς το χειρότερο φυσικά, μετά το έκτρωμα του νέου Πάρκου. 

Περαστικά Κιλκισιώτες.

Με αυτούς δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούμε ποτέ.

Είναι οριστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.