Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

"Προβοκάτσια η διάλυση του Συλλαλητηρίου"


Γράφει ο Τάσος Κοκοβίδης 
Το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε ΕΝΤΕΧΝΑ τις μέρες που προηγήθηκαν του μεγαλοπρεπούς συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, πιθανά ήταν το πρώτο μέρος ενός σχεδίου, για να περιοριστεί η συμμετοχή του κόσμου στο κατά τα άλλα ογκωδέστατο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αστυνομία διατυμπάνιζε έκτακτο σχέδιο αστυνόμευσης με την "επιστράτευση χιλιάδων αστυνομικών", drones και ελικοπτέρων "για την αποτροπή επεισοδίων". Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΑΖΩΞΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ βουλευτών καριέρας, για να αποτρέψει την προσέλευση κόσμου στο συλλαλητήριο, επέτρεψε το άνοιγμα των καταστημάτων. 

Επέτρεψε την Αντι-διαδήλωση Αντι-εξουσιαστών στα Προπύλαια, ενώ έστησε δρακόντεια μπλόκα αστυνομικών προς τον χώρο διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για να φιλτράρει υποτίθεται ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ και ΑΝΤΙΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ που θα παρείσφρεαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας "των ελεύθερων πολιτών" με αποτέλεσμα την δύσκολη προσέλευση των πολιτών.

Ερώτημα προκαλεί ωστόσο, η ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΕΙΣΟΔΟΣ, ομάδας κουκουλοφόρων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η οποία αποκόπηκε από την Αντι-διαδήλωση και η οποία προσέγγισε το Μνημείο μέσα από το πλήθος του συρρέοντα κόσμου. 

Οι μασκοφορεμένοι-μαυροντυμένοι, έφεραν μάσκες αερίων, κρατούσαν λοστούς, πέτρες και καδρόνια τα οποία εκσφενδόνισαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. Στην συνέχεια, έσπευσαν χωρίς αφορμή, να πετάξουν μπογιές στις ασπίδες των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία σημειωτέων είχε παραταχθεί στα σκαλιά της Βουλής, πάνω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μέχρι εκείνη την ώρα, περίπου δυόμισι το μεσημέρι, όλα έβαιναν φαινομενικά σχετικά καλά. Στην εξέδρα του συλλαλητηρίου, στην κάτω πλατεία του Συντάγματος, οι ομιλητές εναλλάσσονταν ο ένας μετά τον άλλον. 

Ο λόγος μάλιστα δόθηκε και στην αδερφή του Κ. Κατσίφα από την Βόρια Ήπειρο τον οποίο σκότωσαν οι Αλβανοί στους Βουλιαράτες. Το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας της λίμνης των Πρεσπών. Κατά της συμφωνίας του Τσίπρα, του Καμμένου και του Γκοντζιά με τον Ζάεφ.

Γονείς, παιδιά, ηλικιωμένοι αλλά και νέοι, θέλησαν να δώσουν το παρών στην πλατεία Συντάγματος. Μαζί τους, Αθηναίοι και άλλοι Συνέλληνες που ταξίδευαν επί ώρες για να φθάσουν στην πλατεία και να διαδηλώσουν έξω από την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου χθες κατατέθηκε η κατάπτυστη και επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών πολιτών όπως αναφέρεται στο χθεσινό ΘΕΜΑ, ομάδα περίπου σαράντα ατόμων που έως και λίγα λεπτά ενωρίτερα, έπαιρναν μέρος στην Αντι-διαδήλωση στην πλατεία Κοραή, αποσπάστηκε από την Αντι-συγκέντρωση, φόρεσαν κουκούλες και έβγαλαν στυλιάρια στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. 

Εκεί, αν και υπήρχε αστυνομικός φραγμός στο πλαίσιο σχεδίου ώστε να αποτραπεί η επαφή των δύο συγκεντρώσεων, κανένας μα κανένας δεν εμπόδισε αυτή την ομάδα των κουκουλοφόρων να περάσει προς το Σύνταγμα, ενώ ήταν προφανείς οι στόχοι και οι προθέσεις τους.

Η αστυνομία επέλεξε την αντιπαράθεση σώμα με σώμα με τους κουκουλοφόρους στα σκαλιά της βουλής. Δεν κινήθηκαν επιπλέον δυνάμεις-πέραν της διμοιρίας που βρισκόταν στον χώρο-για να κυκλώσουν και για να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους. 

Οι "κοκορομαχίες" αυτές έδωσαν το άλλοθι για την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών ώστε να υποχρεωθεί το μέγα πλήθος να φύγει από την πλατεία. Οι κροτίδες κρότου-λάμψης και τα χημικά, έπεφταν σοριδόν μέσα στο πλήθος. Το προβοκατόρικο σχέδιο διάλυσης του συλλαλητηρίου ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που βρισκόμασταν στο συλλαλητήριο καθώς και όλη η Ελλάδα-σε ζωντανή μετάδοση-έβλεπε την αστυνομία να επιδίδεται σε "χημικό πόλεμο", εκτοξεύοντας αφειδώς δακρυγόνα μέσα στο πλήθος χωρίς να γίνεται η παραμικρή προσπάθεια να απομονωθούν οι προβοκάτορες κουκουλοφόροι και να προσαχθούν.

Οι διαδηλωτές για να προστατευθούν, επέλεξαν να μετακινηθούν προς το κάτω μέρος της πλατείας και παρά το πρώτο σοκ από την ρίψη των χημικών παρέμειναν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Μετά, ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος ρίψης χημικών. Αυτή τη φορά στα λουλουδάδικα της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολούθησε και ο τρίτος και ο τέταρτος στους παρακείμενους δρόμους. Κάποια στιγμή, κατά τις τέσσερις και μισή θελήσαμε να φύγουμε εγώ και ο φίλος μου από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Α΄ στην οποία βρισκόμασταν μέχρι τότε. Η επιλογή της Βουκουρεστίου μάλλον ήταν ατυχής αφού ο δρόμος ήταν μέσα στα χημικά και αποκομμένος από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Προς τα πίσω μας, η Σταδίου, τα προπύλαια και οι Αντι-συγκεντρωμένοι απαγορευτικά. Τελικά, ο μόνος δρόμος εξόδου και διαφυγής, ως συνήθως, η Φιλελλήνων. 

Τι σπάνιο άραγε; από την κάτω πλατεία, διαμέσου της οδού Φιλελλήνων, το Ζάππειο, την Ηρώδου του Αττικού, καταφέραμε να βγούμε στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας-πολύ πίσω από τα ΜΑΤ-που σημειωτέων μύριζε έντονα χημικά και από εκεί να απομακρυνθούμε ασφαλώς.

Κατά τα άλλα, η αστυνομία, και οι ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ, έπραξαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και της ΓΑΔΑ. ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ στην κυριολεξία να καταστείλουν τους λιγοστούς ταραξίες, διαλύοντας μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΚΤΕΛΣΑΤΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΣΑΣ.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΚΑΙ ΘΕΛΑΜΕ, ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.