Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση Δ. Κυριακίδη για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δελτίο τύπου
υποψ. Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Ο κυρίαρχος λαός βγήκε στους δρόμους και με την ισχυρότατη συμμετοχή του σε όλα τα συλλαλητήρια διατράνωσε με πάθος τη θέλησή του να μην χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας,την ίδια του την ψυχή, στους γείτονές μας.

Η Βουλή των Ελλήνων, με οκτώ δανεικές ψήφους, αποφάσισε να αγνοήσει τους πολλούς και να κυρώσει μια επαίσχυντη Συμφωνία με την οποία ξεριζώνει την ψυχή τους και προσφέρει γενναιόδωρα το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα. Η κοινοβουλευτική βούληση ήρθε σε απόλυτη δυσαρμονία με το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων που έλπιζαν, όπως όλοι μας μέχρι και την τελευταία στιγμή, ότι δε θα γευθούμε μια πικρή, μια ταπεινωτική εθνική ήττα.

Αν στις 18 Ιουνίου η Συμφωνία των Πρεσπών στοίχειωσε τα όνειρά μας, η κύρωσή της την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 ακρωτηρίασε τον εθνικό μας κορμό αποσπώντας βίαια τον ελληνισμό από ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας του.

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές όπου το εθνικό δίκαιο υποχωρεί και ο διχασμός βρίσκεται προ των πυλών οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι, δυνατοί και προπάντων ενωμένοι.

Χάθηκε μια μάχη αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί δυναμικά και αταλάντευτα μέχρις ότου η Ιστορία γείρει με το μέρος του Δίκαιου. Στη δική μας συνείδηση η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.