Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

"«Κοράκι» μαθητής λυκείου του Κιλκίς με συμπτώματα κατάθλιψης!"

«Χτυπιόταν κάτω σαν κατεψυγμένο χταπόδι Ινδίας: Εγώ πότε θα πάω σχολείο;»
Γράφει ο Αμπντούλ Βουκεφαλέφσκι
Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν μέρα με την ημέρα τα συμπτώματα κατάθλιψης σε μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων και Λυκείων του Κιλκίς! Χθες 30 Ιανουαρίου 2019, ένας μαθητής "κοράκι" χτυπιόταν κάτω σαν κατεψυγμένο χταπόδι Ινδίας φωνάζοντας στη μαμά του που κοιμόταν του καλού καιρού: "Εγώ πότε θα σχολείο;" 


Ο λόγος είναι πως πολλοί μαθητές θέλουν να πάνε σχολείο και να σπουδάσουν επιτέλους αλλά δεν τους αφήνουν οι μεγάλοι. Ειδικά το Υπουργείο Παιδείας αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών ακούνε τη λέξη «μάθημα» και αρρωσταίνουν. Καλύτερα σκότωσέ τους παρά να μπουν στις αίθουσες. 

Είναι απίθανο να υπάρχει εβδομάδα του χρόνου που να γίνεται μάθημα συνεχόμενα! Τη μια έχουν συνέλευση (εννοείται σε ώρες μαθημάτων), την άλλη εκλογές (εννοείται σε ώρες μαθημάτων), μετά εφευρίσκουν κάτι ανύπαρκτες αργίες όπως του Αη Γιαννιού, ύστερα χιόνια, μετά οι πάγοι, αργότερα να λιώσουν οι πάγοι, εκδρομές, Εθνικές εκλογές (κλείνουν τα σχολεία Παρασκευή-Δευτέρα ακόμη κι αυτά που δεν είναι εκλογικά τμήματα) και γενικά η απόλυτη λούφα. 

Φυσικά το μενού κλείνει με απεργίες και στάσεις εργασίας για διάφορα αιτήματα, αλλά ποτέ δεν ακούστηκε διεκδίκηση για το πραγματικό καλό των παιδιών. Χθες  γιορτή των Τριών Ιεραρχών είχαν αργία αλλά δεν πήγαν καν στην εκκλησία! 

Έστω ένας εκπαιδευτικός δεν ξεσηκώθηκε, δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν φώναξε: «Φτάνει πια αυτό το αίσχος»! Έστω ένας δεν πήρε την πρωτοβουλία να πάει τα παιδιά σε ένα μουσείο, να γίνει μια διάλεξη, μια εκπαιδευτική εκδρομή σε σχέση με το Χριστιανισμό, να κερδηθεί πολύτιμος δημιουργικός χρόνος προς όφελος των παιδιών μας.

Μα αυτοί μισούν, σιχαίνονται οτιδήποτε μιλά για Χριστό και Ελλάδα. Βεβαία για 15θημερα Χριστουγέννων και Πάσχα μόκο όλοι τους... Άντε να αρχίσουμε να γιορτάζουμε και το Μπαϊράμι να τα παίξουν οι Μουσουλμάνοι.

Υπάρχουν φυσικά και αρκετοί αξιοπρεπέστατοι δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι θλίβονται για την κατάντια της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και ντρέπονται να βγουν στην αγορά του Κιλκίς, αφού οι γονείς είναι εξαγριωμένοι με την προκλητική συμπεριφορά των συναδέλφων τους. 

Φυσικά τα πλουσιόπαιδα αλλά και παιδιά βουλευτών, υπουργών κτλ πηγαίνουν στα ιδιωτικά ιδρύματα, προχωρούν και εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό επαγγελματικό μέλλον. Όλα τα άλλα κορόιδα (εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας δηλαδή) ανεχόμαστε, καταπίνουμε, υπομένουμε να τελειώσει το μαρτύριο της 12χρονης εκπαίδευσης. 

Κλασσικά την παρτίδα σώζουν τα φροντιστήρια και τα εκατοντάδες παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Το μαύρο χρήμα δίνει επιπλέον εισόδημα σε διορισμένους και αδιόριστους και οι γονείς «ματώνουν» και στερούνται τα πάντα αφού βλέπουν πως δουλειά δεν γίνεται στο σχολείο.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί ίσως στεναχωρηθούν, θυμώσουν, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή πολύ πικρή και πονάει...

Καλό κουράγιο γονείς. Ήμαστε πολλοί, είναι λίγοι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.